THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 October 2013

Aiskrim Pop - Milo Chipsmore

Hai petang petang sedap kan makan aiskrim kan...sejak beli bekas aiskrim pop kat daiso tu menjadi kesukaan dalam peti ais mesti ada stok aiskrim...tu pasal la sejak makan aiskrim suara pun rock...hahaha..sakit tekak uolls...baru baik ni ha...2 hari aku takde suara...penangan aiskrim pop ...suara ku husky sekarang...so sexy hahaha...aku nak share sikit pembikinan aiskrim sedap lagi digemari...just buat sendiri makan berebut dengan Fayel....inspired resepi dari Julia Umi QI...tq tau...resepi Aiskrim Pop Milo+Biskut Chipsmore.....owhh owesome gile rasa ...macam makan biskut brownies pulak...tak caya boleh la mencuba ye...yummy



mula mula sediakan biskut coklat chipsmore

Bancuh milo

Siap milo dan biskut

 patah kan dalam bekas aiskrim..lagi banyak lagi best

tuang air milo dan ready disejuk beku kan

sudah keras...huwawawa...tak sabar dah ni...satu batang xde hilang fayel duk main

Ready ngap..huyooo sedapnya part atas tu gigit terasa biskut dah sebati ngan ais...sebijik brownies...best tul

 Gigitan ku aummmmmmm....gigit sekali nak gigit lagi...cuba la besttttt










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

26 comments:

Chekgu Azrine said...

Kompem sedap sbb coklat..haha

♥ ROS ♥ said...

Perghhhh nak cuba jugakkkk.... :)

ameris said...

wahh.. must try nih

veesakura said...

masuk nih, dah dua kali tgk orang buat aiskem sendiri nih. nih yang rasa mau buat jugak nih.ish, jeles nih. hehehehe

S.n.Fariza said...

SEDAP OIIII..
nantilah buat :)
thanks kak mi

mamyharraz said...

mimy sy terpengaruhhh
mau jugakk ni kalau buat bg tetamu mkn fuhh mesti gempak kan

ok nnt g daiso nak beli :D

puansazusarin said...

Sedapnya tgk

Allene said...

mimi... bestnya... huhuhuuh

rossi rossa said...

Terliur pulak tgk ini aiskrim....salam kenal mimie

Nadine said...

wah wah wah...menariknya!!! nak try la nanti. tq for the recipe, mimy!! :)

Ilya Melissa said...

dah terbayang2 kesedapannya...takleh jadi ni ;P

Shasha Azmar said...

nyum3...
kakmi saja nak menggoda2 dgn bekas eskren daiso kn..hihhi..
boleh jadi duta ni kak mi.. :-p

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Sedapnya kak mi!!

Tapi daku takde bekas aiskrim daiso tu. Pakai plastik aiskrim malaysia je aci tak?

achiek anis said...

nampak sodap...tp daku bukan peminat coklat...ngeeee

diana aziz said...

Nk kena try buat jgk ni.... nmpk sedap..

SweetLikeWhat said...

akak!!!sedapnye!!!!nak beli lah bekas eskrem tuh..!!!!

Umi Qi said...

Yeyyyyy!!! Akhirnya berjaya gak kak mi buat aiskrim sendiri...hahhaha sonok kan...lagi byk biskut lagi best...heaven jek rasa....sonok tau mkn aiskrim simple cm nih sambil tgk tv...nama aiskrim tuh ChipMI hehheheh comelll...terbaiklah kak

Queen said...

sedapp.. nik tgh cuba pesan kat opismate belikan. bekas tu. nk buaat fruit pops. :p mesti sedap kan. ltk yogurt ke kaann

~ NANA ~ said...

aduhh kakmy! tempting nya tengokkkk...harus cuba ni, harussss!

Haslinda Sadiken said...

harusss nie..bak kata nana...silap2 wajib ptg kang pie cari bekas espop nie

Dee said...

wah..tak kiralah..nak beli gak kt daiso kalau camni punya sedap..

EZAN IDMA said...

waa!!!! nampak sedappppppp. nak buat jugakkk

YanaUjang said...

okeh next item utk ku borong dlm sesi melawat daiso next week! kahkah :p

Misz Pinkie Winkie said...

perghhh..memang mantop kak! boleh cuba nie

~Lieza~ said...

Hadooiii...sedap nie...kena gi Daiso dlu beli bekas eskrem tue...ehh...motip nk gi Daiso kn...hahaha...

mrs kayrul said...

tengok jer dah menjejeh air liur tau

Google