THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 October 2013

Hari Ber Daiso walau Jarang Dapat Ku Jejak

Aku jarang dapat masuk ke Daiso....tau kewujudan Daiso tapi tak berkesempatan nak singgah jenguk belek...tau aje la kalau dah ke sini...confirm ko akan rambang mata...dan amik masa yang lama....selalu menyinggah daiso...my EA mestila ikut kan...kalau lama sangat dia tarik muka.....aku suka membelek belek..dan satu lagi perangai aku yang buat EA muka 50 sen...aku main sauk je apa nak beli tanpa kira apakah kegunaan...asal boleh aku grab dah lari dari plan asal barang...muahahah...memang patut ar laki ko sentap kan

Ni kira citer bulan lepas la...aku keluar berdua ngan Fayel nak gi gathering Kidzoona Aeon Keramat...memang tau situ ada Daiso...plan baik punya...habis gahthering aku nak jejak daiso...tujuan paling utama nak beli bekas bento Fayel saja...tapi ahh ko boleh percaya ke nak beli satu...lagi pulak jarang masuk Daiso...konpom semua ko sauk...hihihi iyer betullll....

Mencabar bawa Fayel...dia pusing satu daiso berlari pitam aku nak kejor...tu satu hal...dia mengamuk nak mop lantai daiso...sikit sorang pandang aku annoying gara perangai anak aku...tak kasi chance kan..sudah nya aku sauk apa yang ada...opsss itu pun tak kira ..mementang RM5 for all kan...nak membayor gigil hehehe..gituu lain kali pegi sorang je ar Daiso...Fayel n papa memang anti kan mama masuk Daiso...fine.........grrrrrrrrrr




aku beli ni...konon boleh mop lantai rumah...Fayel cukup suka ni....dia mop lantai daiso dulu ye sebelum guna kat rumah

Plastik nak isi sayur dalam peti ais...belum guna lagi sebab tak soping sayur...makan luar aje

Benda boleh serap wap panas ...ntah tak cuba lagi main beli aje

Bekas minyak siap ada penapis ...ni dah guna..ok sgt

Ni benda letak kat plastik tepung....gunting letak benda alah ni..hmmm tak guna lagi hehehe

Box untuk alat tools papa fayel tapi tak muat bagi Fayel..letak tools dia

Selingan bukan beli daiso...ini tools anakanda ku...dia pun ada mcam papa dia punye

Terjebak dengan pemberus habuk baju tapi aku more guna kat karpet...best hari hari guna


 Hehehe plan asal nak beli ini je pun tapiiiiiii...dah tersasar banyak benda lain..bekas bento comel yang mama nya masak seminggu sekali je guna bekas ni heheheh


Eh lupa ni pun bakul beli Daiso...masa mula beli tak tau nak letak apa...ni pun kes sauk tak memasal...huhuhu













Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

erin said...

pehh akak mmg main sauk je eh..hehe, sy pulak suka plan, sbb klu dh byk kat umah tak terpakai, mula la sy geram nk membuang nya, sy rasa semak.

Allene said...

mimi... lin klu g daiso kan.. blurrr tak tahu nak beli apa... bila tgk korang sume beli... br terfikir kenapa lin tak amik yg tu.... sengalkan...

YanaUjang said...

every week pi daiso kak! hahahaha pi sorang² mmg heavennnn..boleh jln dgn lemah gemalai..belek2 brg, pikir lapanploh kali nk guna tuk apa...terbaekk! last² nk membayo..eh apesal cam mahal lak...wakaka :p

~Lieza~ said...

Kak Mimy..trigt citer Ika yg teman akak kt Daiso masa tue...heehehe... Next time pegi sorg2 la kak...br bole belek brg lama2... hehehe.. Fayel ngn papa dia mmg dh geng...xbg mama shopping lama2 kt Daiso.. =)

ameris said...

yg sauk tak memasal tu la yg berguna kot mimy... mmg sawan kalu gi daiso ni kann.. tp make sure laki jgn ikot. ataupun laki teman anak dlm kidzoona, mama gi daiso. lalala

Beautyfull_Maria said...

akak klu msuk Daiso mcm org giler skjp..sume pon nk amik,yelah flat rate RM5 sumekan..tp bila blk umah cam nyesal nape la beli itu ini..hahaha

diana aziz said...

love daiso sgt2... kalau masuk mcm org giler sbb kagum tgk brg2 dia yg comel... bekas minyak ada penapis tu mcm menarik je. nk kne beli nih. hehe

SweetLikeWhat said...

akak tergelak besar saya pasal fayel nak mop daiso..hannah pun masuk daiso jadi aktif semacam..geram saya!!!baru nak belek lelama kat daiso..tak kasi can tau kat mama..

aznor ibrahim said...

ehh barang2 yang akak sauk kat daiso ni mcm byk plak kegunaannye..asal kalo sy pegi x nampak..haih

Nurul Aziz said...

Kalau masuk daiso, mesti taktahu nak beli apa.. mesti belek-belek, pastu malas nak beli sebab kang jadi menyemak.. hahaha... padahal tiap kali bila tengok orang lain beli, sibuk je nak tiru jugak, konon nak mengemas jugak.. hahaha tapi tulah.. ntah kenapa peel camtu.. kiranya takde sawan daiso lagi la so far..


Cik Eka said...

eka meluat betul masuk daiso ni. bukan ape, semua nak sauk. hahahahahahhaha

nampak plak barang kale rpink. Dah jadi gelabah ayam semua nak. itu nak ini nak.

Bile membayo,bebulat bijik mata. Jadi skang ni bakul kat umah cap daiso, raga kecik cap daiso, beg mekap cap daiso, masker arang cap daiso. dan banyak lagi kebende alah cap daiso.

dah kawen nanti barang dapo semua pink cap daiso. hahahahaahhaa

ayahmamilisa said...

comel je tools fayel tu..
mamilisa plak kalo kat daiso mesti pening taktau nak beli ape..slalu jamu mata je..huhu..

D Yatie said...

Kite suka masuk daiso tapi mesti tak tau nak beli apa. Ayah Arissa jugak suka masuk. Sllu ayah Arissa yang lama belek. Mak Arissa suka ronda2 aje. Hahaha. Nak sauk sllu fikir seratuslimapuluh kali. Sbb belum duduk sekali kan. Huuuuu.

Ros Anis Rusli said...

kakmy mop lantai kita serupa!!!tp bulu2 tuh anis nye kaler ijaw!

Zuraidah Butang said...

saya suke sangat daiso...sbb die murah!..hehe.. sy folo awak

Aty_Fared said...

aku nak beli bekas tapis minyak tu ar...macam praktikal jer..tak perasan lak selama ni ade kat daiso tuh...huhu

Google