THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 October 2013

Barang IKEA : Rak EXPEDIT dan Pasu KARDEMUMMA di Ruang Tamu


Bengang pulak aku...macam sabotaj je blog ni ngan aku...pagi tadi ada up entry makan belated birthday aku...sekali tengok list kuar bento...apa kes ntah....:((...sampai ke sudah aku refresh tetap list bento tu kuar....benci ar....kalau sudi nak baca #throwback #balingkebelakang sila la http://nurmimy.blogspot.com/2013/10/birthday-treat-with-my-little-family.html....hmmm sebab frust entry tak kuar...buat entry baru takde motip...

Tak de motip tunjuk barang IKEA boley?? nak tunjuk sebab suka dan rasa berbaloi beli perabot IKEA jenis EXPEDIT ni..walau pada mula nya...aku berbeza pendapat ngan EA...motip nak beli?? nak letak mana?? untuk apa?? dalam kepala otak aku dah pikir apa aku nak letak...uhuhhu...aku nak buang jadi kan rak penyimpanan buku di ruang tamu...dulu aku ada rak 3 tingkat terbuka aku susun buku buku dan majalah..rak tu dari zaman EA bujang plan nya kasi tukar hehehe....

Siap beli dan pasang EXPEDIT kat ruang tamu..dan aku rasa sangat praktikal dan berbaloi ...rumah aku kecik je...ruang jadi kemas...tak serabut nampak buku majalah terbuka....aku beli box hitam for 3...konon sementara sebab ingat nak letak bakul...setiap ruang 4 segi kotak tu penuh dengan bahagian masing masing...ruang pertama majalah...aku suka beli majalah ..ada yang aku suka still tak buang..hahah baca ntah bila...selalu kena bising suh buang..itupun ada aku tak buang lagi...dengan harapan kot kot rasa boring akan baca...nan hado ....pastu ruang kedua untuk buku buku Agama, AL Quran, dokumen penting polisi, rak bawah...satu untuk Album dan satu lagi bahagian buku Fayel...bahagian buku Fayel adalah selalu guna so memang kena letak bawah ...senang nak tarik keluar

Satu lagi barang kesukaan beli dari Ikea...bunga tiruan....ek eleh daun tiruan je kot...iyer...tapi aku suka...sebab dia menjalar atas...nak pakai daun betul aku bukan reti jaga pun..tak payah la buang karan....pakai palsu tiruan sudah...statik maintain gitu je ar....harga satu daun bunga tiruan ni RM12.90...dah lama nak sangat oii...beli satu dulu....nanti nak beli satu lagi...baru la balance letak dua...nak bagi cantik kita masuk dia dalam pasu putih KARDEMUMMA....pasu putih ni hot kot kat IKEA...aku nengok ramai je orang beli..ada duasize besar dan kecik...ngam ngam kat daun tiruan aku beli kecik...oh my so comel di mata ku..berseri...adalah alam sekitar sikit dalam rumah walaupun tiruan hahahahah....sekian ini saja laporan barang IKEA ada di rumah aku..huhuhu..next beli lagi review..bye




Rak Expedit IKEA di ruang tamu ku. yang sangat praktikal...berbaloi beli RM129...box pun hitam konon sementara..plan nak pakai bakul IKEA...tapi mahal nauuu..ni pun 3 box for RM59.90 IKEA......ermm permanent la kot ni..hahaha..pakai aje la..janji tertutup

Box pertama isi majalah majalah favourite


Box kedua AlQuran, buku agama dan polisi insurance


Box ke3 Album kawen , tunang 


Box ke4 buku buku Fayel...tarik tolak itu la keje nya...memang letak paling bawah sekali

Daun tiruan kesukaan...nak menghijaukan alam sekitar rumah go green...kah kah tak relevan langsung walhal tiruan pun boleyyyyy


Pasu putih KARDEMUMMA yang top kat IKEA..ramai orang beli RM4.90 je


Nak letak daun tiruan dalam pasu...ngam ngam...ada besar sikit tapi daun tenggelam pulak....

Berseri la sikit nampak daun nan menhijau subur mekar walaupunnnnnn.....ianya tiruan...kikiki











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID


19 comments:

SweetLikeWhat said...

lawa lah kak!!!!!
saya suka!!!
ritu erin tunjuk pasu..harini akak plak..aaaa jeles..nak jugakkkkk..
nak g ikea..nak g ikea..nak g ikea..

Allene said...

ada benda ni.. mmg nampak kemas.. sbb sume da tersorok... =D

~ NANA ~ said...

Lawa kak..cantik daun tiruan tu sbb nmpk real je..xpe next time ada rezeki blh beli yg jenis rotan tu..hehe

Mar Mansor said...

sy rasa..Al-Quran tu x sesuai la letak cmtu jek..:)

Chekgu Azrine said...

Nmpk lbh kemas kan??neway lawala daun tu..

DYatie said...

Cantik la mi..
Kite tak sabar nak tunggu moment dok sekali kt kl.. Ad smgt sikit nak deco2.. (alasan!) Hehehehhe.

ameris said...

penyakit ikea dh berjangkit nih... tp nice la mimy.

#mimy, jom arr join geng gojes kat tmn metropolitan kepong sabtu ni 9.00pagi.. potluck.

Mommy_Cha said...

hahaha. aik smlm ku komen.
tapi tak kuo.
takpe komen balik.
comel kakmi rumput tu.
moga tak mati (sebab mmg pokok tipu kan)
hehehehe.
esok lusa tanam bunga lain pulak.
baru meriah lagi umah kakmi.
:)

diana aziz said...

stiap kali pegi Ikea mmg geram2 jek tgk pokok2 dia... nak beli kang syg pulakk sb mmg kompem tak terjaga...

Haslinda Sadiken said...

nie baru citer pasal hasil rembatan di IKEA..lom DAISO lg :P

Aty_Fared said...

ko cakap pasal sabotaj tu..aku pon baru2 ni kene gak...entry tak update...mmng bengang..huhu

aku pekenan kat pokok tiruan tuh..memmng naik seri... :)

♥ ROS ♥ said...

Kakmi ros pun beli rumput tu..tamak beli byk..hahhaha...
Suka kan tgk rumput tu leh buh dlm pasu pilihan kita.,,
Lgi satu nama ikea ni pelik2 kan :)

NM03 said...

pegi ikea sehari semalam pun mampu kan noks. hahaha

~Lieza~ said...

Suka la pasu kaler putih....nmpk suci...=)

nUR_rOsALiNdA said...

Nampak tersusun kan nok

Nadt said...

Simple yet nice..pokok tiruan ijau tu memang menyerikan ruang..

Umi Qi said...

Bijak akak mendeco...ju nak deco tp bila tgk Qi asik memanjat sana sini putus harapan...hahhaha kena tggu Qi capai umur 3 thn baru fhm umi QI nak deco puas2...

Tyra dan Zami (Tyrazami) said...

hye... i rasa Quran tu x boleh letak situ la dear... kita kan kena letak lebih tinggi parasnya dari kita... :-)

erin said...

deko yg cantik la kak

Google