THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 October 2013

Wedding Anak Sedara Gerbang Cinta Utusan

Dari sehari nak citer tak dapat jugak citer....bizi sikit mengadap jadual boss yang padat...ok aku nak story pasal aku gi anak sedara aku wedding tajaan utusan...pemenang gerbang cinta no.3....eksited nak pegi nak tengok perkahwinan tajaan ...seronok la weh ...kalau artis tu aku tak heran la dapat penaja ..ni orang biasa...keseluruhan majlis kahwin di taja...dari pelamin, catering, photog,.untuk pemenang no.3 hadiah keseluruhan adalah bernilai 50k...kira banyak la tu...wowwwwww best betul...ini nama nya rezeki

Lokasi majlis sepatutnya di taja oleh Kampung Pengantin...tapi anak sedara aku ni memilih Dewan UKM sebab ada simbolik cinta...UKM tu tempat pertemuan bertentang mata pengantin...lagi pulak diorang memang duk Bangi...so senang la jemputan jiran nak datang area Bangi je pun.....majlis berlangsung tak de la besar besaran retis baju pelamin designer bagai..tapi cukup aku kata kan...cukup gah sebab serba serbi tajaan...pengantin dan keluarga cuci kaki serah diri je...teruja yang amat rasa....wahhhhh wow gitu..

Kebetulan majlis adalah tema pepel...aku pun main sauk je baju pepel...mak abah aku memang kena pakai baju pepel..sebab diorang orang kuat utama....yang kawen ni adalah pengantin lelalki anak buah abah aku punya anak ...so kategori cucu ...abah aku atok sedara pengantin...aku mak sedara pengantin...ayah pengantin lelaki tu kira sepupu aku...ayah pengantin lelaki takde gi mekah buat Haji..so wakil utama nya abah mak aku...seronok bagai abah aku dapat duk makan beradap....kemain pastu muka ada senyum photographer duk snap snap...dengan harapan masuk paper utusan..pastu beli paper muka takde...abah aku bengang...hahaha sentap...hahaha..lawak abah aku ni...

Jadi mari la kira nya sudi menengok gambar gambar sekitar majlis tajaan itu...maaf gambar banyak kat dalam Ipad Ekin...suh email sampai kesudah tak email....aku tayang apa ada dalam henpon aku je la eh...nak snap sangat pun tak dapat...sibuk kejar Fayel berlari dalam dewan...pitam nak kejar....sudahnya pic adalah sipi sipi dan syok sendiri teruja menumpang majlis orang menang Gerbang Utusan...maklum la dulu majlis sendiri kahwin berhabis wang ringgit...lepas kahwin tongkat dagu muahahahaha....takpe la yang penting dah berlangsung pun selamat sudah bergelar suami isteri....untuk anak sedara ku Hatta dan Nurul....Selamat Pengantin Baru


Muka anak aku bersiap dulu hoiii....


Tengok tu dah ready dah nak tolong drive gak

Kesempatan memosing depan rumah pun boleyyyyyy

Dah sampai Dewan UKM posing lagi tepi kete...

Sebelum masuk posing dengan banner gerbang cinta utusan...


Makan makan kenduri ...lauk catering adalah sedap....berbaloi la tajaan

 Makan mengadap pelamin tajaan...kelas kau maria....yang penting orang taja apa ada hal

Pengantin bersanding 


Mak abah wakil keluarga utama...tengok abah aku kemain eksited dapat duduk dengan pengantin dengan harapan muka masuk paper utusan


Anak sedara ku Hatta dan isteri keluar paper utusan dalam Mega...tapi takde eh muka aku dan family lain..heheeh sian abah frust...kah kah

Senarai tajaan untuk pengantin....best best best....beruntung pengantin...











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

missayu said...

ayu dulu masuk musim 2 kak,tapi xde rezeki nak dapat kawen sponsor..cuma kitorg batch2 gc musim 2 ade lah contact2 lagi...semua dh beranak..hahahaha

amal said...

wahhh syoknye semua ditaja! goyang kaki jela ek hehe..

akak cantik sgt. oh i mish u, lama x tgk huhu.. fayel pun makin hensem dah dia

SweetLikeWhat said...

wahh bestnyaaaa..
pelamin cantiknyeeee
fayel hensem la pakai kemeja..
kak mi pun lawa baju purple..

Umi Qi said...

Sgt2 cantik ar pelamin dia...baju sgt lawa..... untung sgt dapat tajaan...weeeee suka tgk kak mimi sekarang happy...bgus lah kak mimi nih...apa orang buat kt kak mimi mcm2 tp kak mimi still kuat dan ceria...so proud of u sis... :)

Liyana said...

Bestnye ditaja...kak mimy makin berseri2 la

Bitt (double IS) said...

best tu alhamdulillah

S.n.Fariza said...

Fayel hensem.
Bestlah dpt tajaan n semuanya ok..

diana aziz said...

Bestnye kawen ditaja.....
apepun, fayel tetap nampak smart berkemeja sambil galas beg.... maskulin gituu.. hehe

Puan Ida said...

ehmmm benye de yg taja
macam retis ye
slam perkenlan dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni no 673

Mar Mansor said...

wah murah rezeki dia..tahniah..& selamat pengantin baru..

♥ ROS ♥ said...

Wah bertuahnyer... Semua tajaan :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Sronok nya dtaja..wah abam fayel dah besar makin smart

nini said...

bestnya,...cane nak masuk..hihi

Google