THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 October 2013

Bento Minggu Ini - Simple Snek

Nak update bento Fayel...yeayy akhirnya dah selamat berbento comel jugak ...baru basic mukadimah...ala snek snek simple je pun...only untuk breakfast dan minum petang cuci mulut...untuk lunch tak payah...edisi memasak untuk Fayel pun belum lagi...kita slow slow deh...jangan terus gopoh gapah nak buat yang adavance...minggu ni bento aku ada improve sikit...kata dah beli tools bento daiso kan...harus la di gunakan...walau pun tools aku tak la banyak karakter...itu aje la rupanya...tapi takpe aku puas hati...bekas bento Fayel comel sangat...rasa sayang nak makan..eh tetiba rasa kreatipnya aku...hahahah aku bukan orang seni kreatip ye...harap maklum

Untuk yang baru nak memulakan bento...tips yang boleh korang follow...mulakan dengan snek simple...tak perlu merenyahkan diri...belum cuba belum tau...betul la apa WAWA YUSOF cakap...akak just cucuk tang sana sini...tu je...pastu siap...tak amik masa lama pun kak...oh yeay ..memang betul...rasa malas? hahah aku pun pemalas orangnya....tapi percaya la ...sekali dah start ...ko akan addicted...bukan bento je ar...apa benda sekali pun...ayuh mari kita berbento untuk anak jom....puas hati dapat sediakan bekal bento untuk Fayel...walau bukan air tangan tapi ada la bekalan harian untuk nya tanda diingati bila kena tinggal bekerja....i'm bless with BENTO....nah sila kan tengok Bento minggu ini



Isnin - Vitagen, Waffle, HoneyStar, Murtabak Mini

Selasa - Mee Goreng, Biskut Wafer, Epal, Anggur

Rabu - Biskut ABC, HoneyStar, Donut,Cucur Jagung, Waffle Inti Coklat, Vitagen

Khamis - Mee Sup, Biskut Tiger Choc, HoneyStar

Jumaat - Roti Gingerbread sapu Jem, Kurma, Karipap, Fries










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

CidaZam said...

mimy... ko buat benda2 ni, apa reaksi fayel... kalau amani ni, yang dia masuk mulut yang cucuk2 tu... comei sangat... salute ko la! kerja pun mampu buat...

Miss Moon said...

tomeyyy la sangat ...kalau cam nih akak pun terliurrrrrrrr

SweetLikeWhat said...

kak sama lak entri bento harini..hehehe..

comel sangat bento fayel..cayalah kak..

amal said...

rajinnye akak! simple tp comel sgt :)

veesakura said...

dah lama beli cucuk2 tu kak, tapi tak pernah pon guna. fayel masuk mulut tak yg cucuk2 tu?

YanaUjang said...

sy pn biasa buat bento snek je..hihi senang dan pantas..ecewahh ;p

Haslinda Sadiken said...

wahaii bentooo..serula daku pulakk...

Beautyfull_Maria said...

alololo..comeynyer nk mkn pon sayang...

S.n.Fariza said...

kak mi...
comel sgt bento tu :)

mamyharraz said...

tak sabar sy nak buat bento utk harraz g skul nnt.
comel.nnt nak g shopping kt daiso gak lah.paling berkenan penekap roti tu .

ameris said...

tetiba rasa nak berbento jugak wehh.
sempat ke nak wat pepagi??

Qhaifa Nur said...

berbento jadikan kita semakin kreatif...cantik dan sedaplah

Ann Ishak said...

mama, nak bento jugak...hantar dayabumi plssss :)

♥ ROS ♥ said...

Esok nk g daiso... Nk bento jgak..kikkiki... Jeles tau kakmi tgk semua dh bento :)

Umi Qi said...

Bagus ye kak mi...lg pantas berbento...cantik tools fayel...

~Lieza~ said...

Comelll sumer Bento Fayel... Saya lak xsabar nk tunggu Sofiyya besar skit...bole bekalkan snek skali...hehe

Nurul Aziz said...

dah makin ramai yang berbento ek.. hehe.. dulu-dulu sy suka tengok blog juliahoneyshakes ke apa ntah.. blog madu goncang tu.. akak tu kreatipppppppp kot deco makanan anak dia.. semua nampak sedap.... tapi tula sekarang dia pregnant macam dah tak update belog sangat..plus akak tu memang suka benda-benda comel. hehehe..

e.t.t.y said...

hip hip horeyyy kakkkk....

mrs kayrul said...

mimy...kita dah semangat beli barang2 bento...bento kat rumah jer...anak2 tak suka bawa bekal...huhuhu

Google