THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 October 2013

Episod Ekzema Bertukar Ke Produk Mandian, Syampu Polytar, QV dan Zinc Shaklee

Hari ni kemain up entry sampai 3 citer yer...hehehe...bos aku cuti hari ni ...itu yang ada kelapangan masa senggang...hehehhe...lagipun mood nak beraya ni...opis TM isnin cuti wajib...so rileks la kita sampai selasa...yahooo...rabu pun ramai gak amik cuti...aku nak cuti tapi cuti tinggal 2 hari...eh jangan ngada la ...datang je opis..standby cuti simpan untuk anak demam ke or anything kecemasan.. ye dan boleh update blog kan hehehehe

Hari ni gak nak share pasal...dah beberapa minggu aku kena ekzema...selalu kes anak kan...hah ni omak nyaaaaaa....ye dah besar panjang kena ekzema..ye ekzema melarat gatal gatal garu keruk sedap nikmat pastu hamek kaw jadi la stiker malboro..paham dak stiker malboro tu berparut la...huwaaaa kaki ku buruk sudah...gatal dia merenyam tak dapat di bendung....gatal tu melarat sampai ke kulit kepala ...habis kulit kepala merah macam ruam...kang botak macam Fayel kang..huhuhu..lagi best kan hihih 

Aku gi 3 klinik jumpa 3 doktor...semua bagi pil gatal dan krim sapu macam macam jenis nama la...huhuu gitu jugak la...macam doc bgtau ekzema ni kita sendiri yang kena tau dan rasa apa yang kita alergik..samada dari makanan ke...persekitaran ke udara ke...aku pun tak pasti apa kaitan semua dengan ekzema aku kali ni..masa peknen sebab aku bela kucing...ni kucing pun dah takde...tapi aku syak seafood...aku bedal seafood lupa diri makan udang sotong kemain..pastu sedap la naik gatalnya Aku suka doktor klinik ketiga...tak lain tak bukan Klinik Alam Medik Sentul, Dr Ramesh la...dia suh tukar mandian, syampu ...yeayy doktor yang baik prihatin tak kedekut...ko ingat senang nak dpat benda benda ni...gi specialist dah tentu berbayar...ni free kita cuba la..

Dan alternatif lain...aku tak makan dah pil klinik ...agak mengantuk je...aku try bertukar pada supplement ZINC Complex Shaklee...baru makan tapi nampak ya ada perubahan la...teruja sangat...dah rasa kurang gatal merenyam tu...bekas luka kena garu tu pun dah mengering ...seronok sangat...suka la  produk Shaklee ni...thanks aini....if korang berminat nak berurusan jual beli shaklee dengan price istimewa oktober boleh la pm aini di fb ...https://www.facebook.com/MyVitaminsWardrobe.....





Sental menyental bersama ini benda baru...pehh dah kata dermatologist nya produk kan...memang tak de bau la tak wangi pun...yang Pinetarsol tu untuk mandian badan ...showernya color hijau shrek...yang botol coklat ni terbaikkkk....syampu Polytar...uwekk bau dia...pakai seminggu sekali je...yang 2 lagi tu QV syampu n conditioner...hari hari pakai...so far rambut dah tak gatal sangat...kurang sikit la...



Dibantu pulak dengan pengambilan supplement Shaklee ZINC Complex...oh i dah jatuh cinta la...sebab best...gatal badan dah kurang..luka garu dah kering...suka suka......banyak lagi kebaikannya salah satu nya untuk keguguran rambut..oh tu nanti aku review ye...cepat cepat beli uolls...meh beli ngan AINI meh...now ada special promo oktober ...sila jenguk sini ye https://www.facebook.com/MyVitaminsWardrobe













Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

D Yatie said...

Kite pernah kena gatal merenyam au2. Pakai apa pun tak boleh. At last berubat kampung. Baru baik. Sobs! Entah apa la benda tu. =_=

NJ said...

kite pun ade ekzema dan kulit super duper kering..
ambil vita e n omega guard shaklee n herbal blend utk sapu ekzema.. mmg cukup membantu.. :)
sabun pinetarsol tu mahal tak? sekarang masih tak jumpa sabun mndi yg sesuai utk kulit dan tak terlalu mahal. sesuai dgn moogoo tp mahal lak.. :(

Ann Ishak said...

nanti review lagi ye kebaikan zinc complex tu, teringin pulak nak tau lebih lagi

~ NANA ~ said...

aduh kak my...dah besar ni baru nk kena kn? harap2 la semua OK lps tukar produk tu...rajin2 makan zinc tu tau!

Heiladies Co. said...

Salam puan..

Dapatkan GENIE BRA pada harga berbaloi-baloi..tak rugi memilikinya. Bra yang sangat selesa dengan harga yang berpatutan. Jemput singgah ke heiladies13@blogspot.com

Anak Lebah Comot said...

harap kak mimy cepat sembuh..

anis abdullah said...

Aku dulu dpt injection terus. Tahun ni kena balik. Menggaru2. Tapi dermatitis. Ala2 geng ekzema jugak

Umi Qi said...

Kak mi...ju pun pernah kena ekzema teruk until 2 year kot pembawa di leher kepala...masa tuh xd kesedaran lah nak berubat sbb dia baik surut kadang kala...tp tu lah jadi parut malboro mcm sis ckp...pastu asben bawak pi klinik dia bg ubat mkn antifungus...sbb penyebab utama ekzema leh jadi sbb kita kuat berpeluh...pastu kena pakai semua material cotton termasuk bju dalam...aduyaiiiiiii itu yg susah kan kak mi...tp ju terpaksa change baju dlm semua cotton material...cuma baju je x leh hahaha

SweetLikeWhat said...

moga cepat baik kak!

Google