THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 October 2013

Fayel Bancuh Susu Sendiri

Biar betul tajuk...sesenang je ko nak suruh anak ko buat susu sendiri....rileksssssss mak mak pak pak semua...tapi memang betul pun Fayel aku dah train buat susu sendiri...dasar mak malas sangat...hahahah...dia pun dah reti kalau nak susu dia sendiri akan kelam kabut nak buat susu sendiri dengan gigihnya....anak aku bukan baby BF..senang direct je...Fayel susu formula sejak dia sendiri yang tolak BF sejak umur 8 bulan...so baby please belajar berdikari ye sayang...senang sikit mama nak rileks...muahahahah..

Rileks aku bukan membuli anak bawah umur ye...ini salah satu proses pembelajaran kiranya...senang dah tau cara...kot mama tak sihat tak larat nak bangun ..berdikari bancuh sendiri...cara nya senang aje..aku bancuh susu depan mata Fayel...dia dah selalu tengok budak kan cepat masuk absorb...pastu dia dah boleh nak bancuh sendiri...tapi tidak la seratus peratus reti...now dia nak susu dia dah tau mana cara nak bancuh susu...cara nya bagaimana...mari ku tunjukkan



Sediakan bahan bancuhan...semua dah ready dalam bakul...air panas flusk tu sebenarnya tak la panas sangat pun..biasa aku letak suam kuku je..Fayel tak suka sangat susu panas...nanti dia komplen...mama panas...tu yang senang pakai air masak biasa pun ok...


Ok ready menekan flusk...pastikan susu sukatan dah masuk dalam botol,...gigih menekan oii anak

Hah tu dia menekan dan tekan press lagi sampai la ke 8oz penuh...setel siap mama tukang goncang je...dah boleh minum...mudahkan...slowly..tak lama nanti dah boleh buat sendiri dah kan Fayel

Selamat membotol susu anak ku...hehehe









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

ShaFIha said...

mimy,,
fayel minum s26 kan?
macam mana sukatan dia? mimy guna scoop s26 tu ke?

e k i n ♥ y u s r i said...

good boy!

Ann Ishak said...

besok2 boleh buat air untuk auntie ann pulak ye nak :)

~ NANA ~ said...

memang mama boleh relax la lepas ni...hehe...good job fayel!

erin said...

bagus la k.mi ni ajar anak berdikari, i like

ameris said...

skali minum 8oz ke mimy?

GORGEOUS SPUNKY said...

kak mimi beli mana flusk air tu??? cun laa..nak beli utk maryam..plsssss

SweetLikeWhat said...

Pandai fayel!

Mar Mansor said...

wah..pandainye fayel..tak pernah pk utk ajar ank camtu pon..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Oooh cenggitu.. hehe

SyimaSyaz said...

bijaknyaaaa..... kecik2 dah pandai.senang hati mommy...

♥ ROS ♥ said...

Bguskan kakmi..kita ajar anak kita berdikari.. Nnt klu kita sakit, insyaaallah die blh buat :)

Umi Qi said...

Bijak betul fayel nih...mmuahhh

m@m@yAyA said...

Pandai abg fayel..~Leh dpt adik dah nie..opsss!!!!!

Chekgu Azrine said...

rajin fayel..good boy!!

Aty_Fared said...

bebudak suker kan kalau kite mintak die involved sekali kalau kite buat ape2..contoh macam ni...die mesti eksaited.. :)

ayahmamilisa said...

hehe..bagusnye fayel..dah pandai independent :)

Google