THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 October 2013

Hari Ini Aku Yang Ke 32 vs 23



Hari ni dengan rasa tak malu nya nak bagi tau…hari ni hari jadi aku…happy besday mimilicious yang aummmmmm…..masih feeling 23 walaupun terbalik jadi 32…takde hal la announce umur….akak tak sorok umur dik…mari kita nyanyi “jujur la sayang aku tak mengapa….biar semua jelas tak berbeda”…ehhhhhhh…. aku tak peduli pasal umur berapa ke apa….sejak dah ber 3 series ni…aku assume 30 je hahaha…dulikk…walhal 32 dah pun…makin tua seiring menjadi matang ..matang dalam segala hal…memoga matang la..walau kadang macam budak budak sikit anggap la aku 23…tengkiu lalalala..



Sebenarnya tanpa kau sedar…semakin menginjak masa ..dan tanpa sedar masa yang dihabiskan dan digunakan  ..semakin itu lah umur makin pendek sebelum ajal menjemput…seram je dengar…amalan bekalan pun tak cukup lagi nak dibawa kesana..tempoh hayat hidup kita ni pon tak tau bila  expired .. selagi berpeluang meneruskan hidup mari la kita bersyukur di usia 32 tahun  masih diberi peluang bernafas dan merasa kenikmatan dunia melalui fasa perkahwinan,, suami, mengandung, anak, kerja tetap, keperluan hidup duniawi…disamping sebalik dugaan hidup dahsyat .semua itu adalah tanggungjawab yang semakin bertambah bertambah dewasa

Hari ni walau hari besday …tak ada  apa yang beza pun…bangun pagi pegi keje macam biasa…My EA bagi apa??  Soalan klise orang tanya ..standard kata suami kan…jawapan takde apa…buat biasa dan bodo je…memang peel laki aku bukan jenis laki reti sambut besday…jangan kan besday bini..besday dia sendiri pun dia tak nak sambut…tak reti malu katanya…hukhuk…aku dah immune bersuami kan orang tak romantic….takde nak kecik kecik hati…paling koman pun just wish hepi besday itupun sebab aku keep saying..hari ni hari jadi kita…hari ni my besday…kah kah….yang penting dapat ciuman pelukan auwww …itu dah memadai seorang isteri kan…orang first wish paling best adalah Fayel…macam la dia tau kan…haha…dia pun di gunakan oleh papa nya untuk wish..dengan kemain petah duk wish malam tadi bertalu talu cakap…..”pi beday mama….muah…”……wahh dah bahagia sangat berbunga bunga…

selfie birthday adalah wajib bagi aku ..muahahaha budak bajet kannn...hover

Begitulah kisah 32 tahun aku…ok dah…takde sebarang pengharapan hadiah…hadiah bila bila masa pun boleh beli sendiri..apa ada hal aku pun ada duit sendiri kata kau keje kan…so tak payah nak berharap hadiah hebat majlis hebat…ada punya keluarga yang bahagia tanpa masalah itu pun satu hadiah paling besar nikmat….itu yang aku mau sangat sangat….ucapan untuk diri sendiri.."Selamat Hari Lahir Norazalimy Abd Hamid muahh"…panjang umur murah rezeki memoga Allah kabulkan doa ku nan satu ini …fayel dapat adik….aku berubah tittle mak beranak dua.....amin..





grrr abam garng....pi beday mama muah...tengkiu anak ku...meh cium 2-3 das sampai lekat...




Tak jumpa pic bertiga proper...ni pun boleh la...moment best gak..papa cuti anak ikut hantar mama keje......sayang my family so much...walau kadang aku diuji rencah alam rumahtangga yang mencabar....untuk ENGKAU yang aku rasa kau pasti baca blog ini....TOLONG JANGAN GUGAT KEBAHAGIAAN KAMI ANAK BERANAK...KESIAN KAN ANAK KAMI ...TOLONGGGGGGGG...








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

23 comments:

Nadine said...

Happy birthday mimy dear! moga sentiasa bahagia.. :)

Nurul Aziz said...

Happy Birthday :))Semoga panjang umur murah rezeki, & happy-happy selalu di samping keluarga tercinta.. heee..


eh, kita sebaya.. 23 :p hihi..

Aeen said...

happy birthday kak mimy...semoga pjg umur n dimurahkan rezeki....:D

♥ ROS ♥ said...

Selamat hari lahir kakmi.. Sedih plak bila bca bwah2.. Kakmi, smoga dimurahkan rezeki n bhagia till jannah :)

ayahmamilisa said...

hepy besday to u, hepy besday to mimy chantek, hepy besday to u! clap clap! semoga panjang umur, murah rezeki slalu dan bahagia bersama hubby and fayel tersayang :)
we are 3 series ladies always look gorgeous ape..hehe ;)

Aty_Fared said...

hepi besday mi...aku doakan ko akan bahagia..cemerlang..berjaya...rezki melimpah ruah...terus kekal sihat dan vogue sampai biler2... :)

aku tak kisah sekarang ngan angka 3 series ni...yang penting kite gembire.. :)

Reena Kamarudin said...

happy birthday kak.
semoga panjang umur murah rezeki dan bahagia ke akhir hayat.

saya pembaca tegar blog akak :)

Jen Jen Izaicun said...

hepi besday kak mimy

Riana said...

happy bday kak mimi =)..pe beday mama..lap u..muah..hee..comel fayel..

diana aziz said...

happy birthday mimy! Just smile walaupun ada masalah.... jgn sesekali rasa tergugat dengan apa jua yang menyekat kebahagiaan mimy sekeluarga... u got the X factor, sebab tu megat pilih mimy as his WIFE. Dia dh naikkan darjat mimy. So, jgn risau k... :)

e k i n ♥ y u s r i said...

happy besday kak mimy!
semoga makin dimurahkan rezeki

SweetLikeWhat said...

happy besday kak mi..
anez doakan kakmi sentiasa dberikan kesihatan yang baik, kebahgiaan dsamping keluarga tersayang dan dmurahkan rezeki selalu..
happy selalu jangan sedih2 k..

Umi Qi said...

Ju suka tgk kak mi saya senyum...
Manis mcm gula batu...
Sis.......ketahuilah wpun kita jauh, tp kita semua mendoakan satu sama lain bahagia selalu...ceria selalu...

Sis.....Happy Birthday ye....fayel encem buat muka serius hehehe

anis abdullah said...

Happy birthday mimy. Takde rupa tua pun. Ko tetap ceria. Malam karang pergilah makan kek ok.

Qhaifa Nur said...

hepi besday...
moga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki...

ShaFIha said...

SELAMAT HARI JADI MIMY.. SEMOGA PANJANG UMUR DAN MURAH REZEKI DAN BAHAGIA SELALU

Chekgu Azrine said...

Epi beday sis mimy..
Semoga sentiasa berbahgia ye..
Pnjg umur murah rezki!!

mamyharraz said...

Happy Birthday to you mimy.
semoga diberikan kesihatan yg baik dan kebahagian disamping keluarga.
love :)

meg said...

hppy belated bday mimy.. bday kita sama..

Beautyfull_Maria said...

Happy Birthday Dear...Feeling muda slalu k!Moga pjg umur,dmurahkn rezeki & dberkati Allah SWT selalu

Iz Faizah said...

Happy belated bday kak mimy...sy pun baru sambut bday 2 okt aritu.dh rzki kita dpt laki xromantik..hahaaa..apedehal kita kj kan..like that sentence!sndrik ajak la fmly jnjln or bli barang.reward for myself.yg pnting kita ada kluarga yg bhgia..hdiah juge tu...mwahh..

YanaUjang said...

happy belated birthday sis! fayel kn mcm pasrah sgt tau mama duk snap² gbr..haha meh cubit pipi fayel sket! :p

mrs kayrul said...

happy belated birthday Mimy...moga ceria selalu....

Google