THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 March 2012

Apa Fayel Pakai Hilangkan Ruam Yang Teruk??

Fayel mengalami ruam kulit agak teruk la di ruangan pipi dan leher...ini kesan akibat air susu tumpah mengena hinggap kat pipi... alolo sian dia...sorry baby...aku risau nengok pipi dia kemain merah macam mentol...udang kena bakar pun ada..aduh kecik kecik dah ada jerawat...serius beb muka Fayel teruk...ada biji nanah sikit...risau nya aku di buat nya...tak pasal pasal effect air susu kena lak kat muka dia...air susu ibu memang tajam sikit..pipi baby kan lembut lagi...tu pasal mudah aje naik...ni terjadi sebab kadang Fayel tertido after BF then aku tak pasan nengok alih alih ada air susu terlebih kat pipi

Apa aku buat sebelum ni...mak aku ajar lepas menyusu suh lap balik ngan air suam kat pipi dia...memang tiap kali lepas menyusu aku pasti lap...tapi tetap gak tak hilang...makin banyak ada la...iskk..pastu google gak petua lama lama...ada kata sapu gincu kat tempat ruam..aku tak buat pun sebab tak yakin..then satu lagi sapu tepung sagu kat pipi macam bedak sejuk..ha ni aku cuba praktik...hasilnya?? hmm macam tu jugak...still berlambak jerawat Fayel...hihi

Sampai la geng GXIXG aku datang umah melawat Fayel..Jan tengok muka Fayel dia terus rekomen bedak dari produk AMWAY yang namanya ALLANO..sapa pernah tau ini bedak...aku memang tau..mak aku pakai produk ni sekali ngan losyen dia jugak..tapi tak tau pulak boleh pakai kat baby...tanpa ragu ragu...aku order terus dan dapat je terus tempek kat muka Fayel..yer ar berkesan....berbaloi la beli bedak ni...elok sangat sesuai ngan kulit Fayel..sapu jugak kat celah leher dia banyak ruam gak...Fayel ni tak leh panas sikit..leher mula la ruam sana sini...so now hasil dari kesan sapuan bedak ni...pipi n leher Fayel dah bersih...lega nengoknya...kalau tak tu rasa aduhhh merah tang sini..merah tang situ...terbaikk la bedak ni..

Alang alang elok kan..aku order gak losyen..losyen ni di katakan elok sapu kat perut nak hilangkan stretch mark dan kesan hitam...yer ar takut nengok perut sendiri...ramai gak rekomen losyen ALLANO ni lagi superb power dari Bio Oil...bak kata orang memang boleh menghilangkan kesan parut..sejauh mana keberkesanannnya tunggu aje beberapa bulan..adakah perut aku akan cantik bersih semula?? huhuh kalau iyer pun takkan aku nak tayang perut kat blog kot kan....huhuhu...soal harga lak aku beli 2 item ni dalam RM50...pada aku ok la sesuai ngan keberkesanannya dan besarnya..berbaloi uolls


After shower tengok pipi Fayel merah macam udang kena bakar

Syian dia..pipi gebu dia ada jerawat merah kesan dari susu ibu mama

Nampak tak??

Yang ni pun nampak ketara merahnyaaaaaa...

Muka macam pakai bedak sejuk guna tepung sagu..tak menjadi lak kat Fayel

Dan kesan merah sudah hilang....yesza sila tengok muka Fayel clean kannn..

 Yes baby tengok dari jauh sudah tidak kelihatan mentol merah menyala lagi....

Dah clean tu jangan menyembur air susu lagi yer sayang..tapi takpe bedak terbaik sudah ada 

Inilah bedak yang menghilangkan ruam susu merah di pipi Fayel ...brand Amway..ALLANO (RM16-250g)

Losyen untuk mama nya lak..dari brand yang sama...konon nak hilangkan stretch mark dan kesan hitam kat perut...tunggu ek hasil nya nanti...kasi promote kaw kaw (RM33-250ml)

Thumbs up pada dua produk bagus ni....semestinya dari AMWAY...berbaloi besar dan mampu beli


OPPS...AKU BUKAN PENGEDAR PRODUK AMWAY ...SEKADAR BERKONGSI SEBAGAI PENGGUNA YANG BERPUAS HATI...NAK BELI CARI WAKIL AMWAY YER




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

31 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

dulu sepupu ekin pon pkai nie
bgus2

Liyana said...

baru tau psl bedak ni.. nk kena cr gak ni.. heh

Shu Shinju said...

alhamdulillah... dah gebu pon pipi fayel !! :)

Bitt (double IS) said...

kena cari member amway nehh...hahahahaha licin dah kulit dia..comel

Wawa said...

nak cari gak la bedak n losyen tu...heee...

Alin Marlini said...

alahai..comelnye..rindu ngan suasana ada bdk kecik pulak..hehehe

nUR_rOsALiNdA said...

Nok, Aku nak beli jugak la...Hehehehe~ Sapa wakil Amway? Meh bgtau aku..

linalucx said...

salam sis,

betul tu.da sesetengah bedak biasa xsesuai untuk baby,but bedak ni sesuai.i ahli amway.so far banyak product amway yang bagus.cuma harga dia agak mahal sket.tp kalau berbaloi ape salah nye..hehehe.so sape2 nak order leh email me jezlinux_lux@yahoo.com..hehehehe

Girl Girl said...

Nak tnggu hasil dr mimy dulu mnjdi ke x.. kalu jd elok, nana pon nk beli gak.. hehe

POSH76 said...

mmg budak2 selalu kena....bagus gak kalu ada baby yg kena boleh rekomen ...makin hencem fayel yer!!

Qhaifa Nur said...

ALLANO memang terbaik...sebab anak2 pernah alami sedemikian....teringat memory lama kenapa akak buka blog ni..ALLANO first story akak tau..

mamyharraz said...

memang berkesan kt fayel kan mimy.

tq share info manalah tau hari2 mendtg anak2 mamy ada masalah mcmni boleh try produk nih ;) dulu masa kakal baby pun habis muka dia merah2 mcm fayel..sapu mcm2 krim tetap sama last2 biar dia hilang sendiri.

ratusiput said...

ha dulu anak aku yg kecik lg truk dr fayel.pipi cam kena gosok ngan seterika...tp se tu aku guna sebamed...hilang tp tau je la sebamed tu mahal.la ni bru tau ade amway ni.nest time leh cuba sbb dah tau :)

PUAN SUE said...

nnt klu berkesan yg sapu kat perut tu bgtau tau..su nak cube!

Softtouch [Hanim] said...

baguslah pipi fayel dah ok...bertambah ensem dia.....idung mancung

aTy _faRed~ said...

ek?? kene susu ley naik jerawat ek..?? aku baru tau..dolu2 aku asyik ar terpikir ape punce naik ruam kat muker baby..aku pon risau gak nanti tak tau ape nak buat..tapi since ko dah bagitau ni..ley ar aku simpan dalam otak..kot2 jadi kat aku lak..mekaseh ar..:)

Riri Yoorin said...

hilang ye ruam2 tu kak mimy?? dak qayyum tu pon sama asyik naik rashes jeeer.. puas kena ganti pampers selalu

Pepel BoNda AmaNi said...

yeah...aku pakai losen amway....

NeenaAnuar said...

ruam nie quite common kan among new born baby..

Em's Family said...

kalau siape yang berminat nak beli barang Amway, boleh order juga dengan saya.. mummymer[a]gmail.com :)

Si Tuyuk said...

Seje menyinggah kah..hehe..tadi google pasal jerawat..last2 tgk kuar gambar baby comel plak dah..hehe

sha said...

aah bedak ni mmg bagus sgt. kalau ada sesiapa berminat nak beli brg Amway boleh contact saya ya ^_^

Fasha :
charmsandcolors@yahoo.com
http://www.facebook.com/CHARMSandCOLORS

Farzaana said...

Salam...

Boleh tau brapa lama after pkai bedak tu baru nak kesan?

Thanks.. ;)

AzBawi said...

memang bagus pon produk allano nie..dulu anak saya yang sulong ada masalah ruam lampin. kawan jual amway suggest guna losyen allano tiap kali lepas tukar lampin.Alhamdulillah masalah dapat diatasi.

Nurul hidayah Abdul said...

Sape2 nk lotion or bedak Allano ni leh call or whatsapp sy d talin 0127973013...sy adalah pengedar amway yang sah

Nurul hidayah Abdul said...

Sape2 nk lotion or bedak Allano ni leh call or whatsapp sy d talin 0127973013...sy adalah pengedar amway yang sah

Farhanah said...

Kalau nak beli losyen allano dan produk amway yg lain whatsapp sy 0183656025

Khai Ching Ang said...

Sy Amway distributor,tp x pnh force org lain beli brg atau join,cuma share apa yg sy tau kpd org lain utk bantu mereka.WeChat:MichaelKCKC 017-4416931(Michael),Michael-Ang@hotmail.com,https://www.facebook.com/dragontooth007 utk contact sy dan sy akn beri servis terbaik utk anda.Thx 4 concern ye.

Khai Ching Ang said...

Sy Amway distributor,tp x pnh force org lain beli brg atau join,cuma share apa yg sy tau kpd org lain utk bantu mereka.WeChat:MichaelKCKC 017-4416931(Michael),Michael-Ang@hotmail.com,https://www.facebook.com/dragontooth007 utk contact sy dan sy akn beri servis terbaik utk anda.Thx 4 concern ye.

Nurul said...

Saya adalah pengedar sah produk amway area KL/PJ.Penghantaran secara pos juga tersedia untuk area luar KL.
Jika ada yang berminat untuk mendapatkan losyen allano ,deodarant dan produk laen dari amway .
Boleh hubungi saya di 0132226572.

linda saidaf said...

Saya pengedar sah produk amway area sungai petani/penang boleh hubungi saya kak linda 0132697273
Pada sesiapa yg berminat nak meroti pon boleh wassup kak linda na....nanti kita set date untuk belajar☺

Google