THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 March 2012

Satu Hari Keluar Dengan Papa Mama

Akhirnya dapat jugak kami keluar bersantai bertiga beranak together..phewwwww...bukan senang nak keluar sama tanpa tujuan....kalau bertujuan tu memang la selalu...ke klinik ke...ke hospital ke....ini maksudnya takde tujuan tu..saja saja keluar makan bergelak ketawa gembira anak beranak....selalu papa Fayel ni asik keje je..papa Fayel lately super bzz..balik lewat je selalu...balik Fayel dah tido...walau apapun pampers tetap kena salinkan..its ur job sayang...

Masa yang terluang papa Fayel adalah hari Ahad saja...owh payah betul nak cari time EA ni...sabtu keje pun balik lewat...takpelah redhakan la suami keje mencari rezeki anak bini kan...tu pasal agak payah kami nak berdating datingan macam dulu..rindu...serius rindunyaaaaaaaaaa...keje menjarakkan kami...ceh wah...EA keje tak macam orang lain duk opis beraicond...EA keje site technical projek..berpanas berhujan ....tetiba sayu jek...tak kisah la...apapun kami bukan PJJ masih berjumpa kala malam...ngeeeeeeeee

Sejak ada Fayel...dah masuk 2 bulan..naluri kekeluargaan nak keluar bersama mula terasa...nak pulak aku ni bini kuat berjalan...yes mengaku...tengok la pregnant kemain meligat ke sana sini..so dah di perturunkan pada Fayel yang nampak nya suka berjalan...dari segi mata celik nya kalau keluar dan diam tak banyak kerenah kalau keluar...aku dapat rasakan Fayel bakal suka berjalan...weee mama sukee...takpe habis la Papa Fayel kalah ngan kita berdua...

Hari Ahad last week tiba...tak plan nak keluar kemana since pagi tu dah hujan..rasanya harapan punah kot nak keluar....frust...tetiba petang menjelma..dalam kul 4 ptg gitu la..EA suruh siap siap ajak keluar...moh keluar bawa Fayel jalan..tapi nak gi mana?? serius tak tau...nak pegi taman takut basah rumput atau hujan...soping mall lagi la nampaknya...itulah kot tempat sesuai wat masa ni Fayel  baru 2 bulan...bini yang kaki jalan dengar terus cargas cari tempat..hmmm nak jejak KL Festive Mall, Setapak..reason sebab dekat dan tak pernah lagi jejak soping mall baru ni...memang tak de apapun...tapi sesuai la cari suasana makan dalam soping mall sambil rileks gitu...nasib tak ke taman...petang tu hujan lebat daa...


Fayel dah ready memboolatkan matanya ....dia tau tu nak berjalan kalau duk dalam car seat...hamboi mata tercengang...


Steady Fayel ni...rileks je dia dalam ni...tak nangis langsung sepanjang jalan...apakah kaki ada tahi lalat nak oii

Mula la mama nya ajak mengedik kamera tapi tak pandai fokus

Mama dan Fayel duduk belakang naik pangkat jadi mem besar dan tuan kecik...hehehe

 Jom baby gedik kamera ngan mama lagi...ngeee nyampah papa ko nak tengok asik posing je...siap buat uwekk kat cermin depan

I Love My Mom....love u too jugak...tengok apa tu Fayel...khusyuk sangat

Dah sampai 3 beranak ni dalam KL FESTIVE MALL...benci cermin ni...nampak aku gemuk...eh memg gemuk pe...lalalal

ketiduran ini budak..syhhhhh dia tak tau lagi kat mana tu

Ha dah celik..mula la muka tercengang cengang...bagus yang penting tak nangis...
  
Kat sini takde tempat Nursery or baby Room ..so terpaksa la Papa Fayel bagi susu kat Fayel..mama tak boleh bagi...Fayel main main...tengok tu dia tengok je papa dia...selalu mama bagi susu dada kan

Sempat snap dalam lif je...sapa lak nak amik gambar kami bertiga....haloo papa Fayel...smile plsss...muka garang la macam taiko jek..larikkkkkkkkk

Apasal rambut aku macam tak sudah jek...bencik...siap la ko rambut....imej baru menonjol....
Papa Fayel sekarang agak susah nak menonjolkan muka nya depan kamera...katanya nanti waja asik masuk blog...eh memang tau ke?? dah kekdah bini mmg blogger ...nasib la...



DATING BERTIGAAN ADALAH MENYERONOKKAN SELALU BERDUAAN JEK...NOW DAH ADA SI FAYEL LAIN LA SIKIT...RENYAH TAPI BEST DENGAN BAWA BEG BERISI SEGALA MALA..MACAM MIMPI PULAK BILA DAH KEADAAN BEGINI...ITULAH LUMRAH HIDUP..






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Riri Yoorin said...

amboi baby nampak dah semangat nampak bambam

ratusiput said...

siap mama ngan papa fayel ajak tawaf satu kl punye soping kompleks...sok besar skit dok tawaf water theme park pulak dlm msia ehehe..

POSH76 said...

shuker fayel dapat keluar berjalan....confirm ikut ko la ni hehe

POSH76 said...

shuker fayel dapat keluar berjalan....confirm ikut ko la ni hehe

La dOLcE mEa_nAtt said...

comel betui la si fayel ni..bila nak date ngan aunty fayel ???

Softtouch [Hanim] said...

bagusla fayel senang bwk bjln orgnya..makin pjg la lgkah mamanya...heeeeee

fayel ensem!

MyHaPpInEsS said...

wa..beshnyer xnages pon...Fayel bg chan kat mama dier shooping....

D Yatie said...

seronok kan bila dapat bawa baby jalan2..pastu budget rasa tak sabar anak dah boleh jalan...bawak p taman.. :p

mamyharraz said...

rasa lainkan bila jln dgn baby kecik ni..tp kelainan tulah yg indah sgt :)

sy dulu masa harraz baby tak merasa nak bwk jln2 mcmni.semua tak bagi.stress ahkak tau.first percutian utk harraz ramai2 dgn family termasuk atok,nenek dia.
tu pun umur dah nak masuk 5 bulan =P

zurayusoff said...

bestnya fayel dapat g jalan2...geram la wei tgk muka si fayel ni...muka dia mcm mix skit...ramai peminat esok2 ni...hehehe

Shu Shinju said...

geramnye tgk fayel... esok besar hensem ni..

Pepel BoNda AmaNi said...

anak sorang senang lagi nok....dah tambah anak nanti...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Google