THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 March 2012

Fayel Poo Poo dan Ganjaran nya ..hihihi

Semalam kan aku note yang Fayel tak Poo Poo (**berak) dah 4 hari...walaweh mau nya tak risau...aku terus gi   Klinik ..check la apa yang patut...kot kot apahal la yang tak kena...serius weh rindu dengan Poo Poo Fayel...wakakaka...giler hapa...sebelum ni bila Fayel Poo Poo kemain mama bising pot pet..yang urus tukar pampers pun papa nya la...nah sekarang nak rinduan...uwekk..sebelum ni Fayel tiap kali lepas breasfeeding mesti Poo Poo...bila Poo Poo tu dia merengek la tak tahan geli...dah setel basuh sure dia terus tido lena...lega mak ko nak berfesbuk ke berblogging ke...huhu

Rentetan refer Klinik, doktor cakap normal kalau baby breastfeeding tak mempoo poo beberapa hari...susu ibu tidak mengandungi bahan yang tidak diperlukan....Semuanya diserap oleh tubuh bayi. So its NORMAL...tak macam susu formula..kalau tak poo poo tu adalah tu tak sesuai....lega la jugak doktor tu cakap gitu...cuma aku kesian Fayel selama 4 hari ..asik kentut jek..check perut tak kembung...selalu la Tok Mak nya tuam ngan Minyak Yuyi..tak jugak Poo Poo...alahai paling tak tahan kalau tido malam tu..nampak muka dia tak berapa selesa..dia tak merengek tapi dia berdengih..kadang tu sampai naik merah tengok dia macam nak meneran sampai pusat tersembul...siannnnnnnn...aku risau sembelit je..kiranya macam kita la orang besar sakit perut memulas tapi tak poo poo...perit kan?? apatah lagi baby #apa pun tak boleh..

So semalam doktor pun masukkan satu benda cecair nama ENEMA kot tak silap dalam vontot Fayel..tup tup Fayel dah tercirit sikit...nah doktor kata lepas ni keluar la poo poo nya dengan banyak sekali...balik umah tengok tak poo poo banyak lagi..sekali hamek kaw dalam masa beberapa minit..dengar sesuatu mengalir laju je dan ada baukkk...hahaha yes Fayel dah poo poo...banyak !!..takpe tak kisah..excited tetiba rindu Poo Poo Fayel..hahah gitu... Fayel Poo Poo je kemain aku ngan Tok Mak bertepuk tangan keriangan happy..haha macam hapa dua beranak menghadap si Fayel poo poo...Tok Mak nya dah siap berhajat lagi before Fayel tak berak.."Fayel dah berak je Tok Mak bawa round pusing depan umah pakai stroller"...maka nya apa lagi tertunai la hajat Tok Mak nya....Fayel standby kasi cargas yer nak round depan umah ni....


Inilah cecair Enema...cucuk kat vontot ..terusssssss zassssss..

Ok standby Fayel...dapat hadiah...

Kemain Tok Mak nya...hajat kesampaian nak bawa cucu meround

walaupunnnnnnnnn hanya depan umah sajokk hihih

muka budak protes sebab jalan depan umah jek !! apa celop lalalala

 Budak kecik tu still wat muka tak puas hati jalan depan umah je....nasib la itupun Tok Mak lepas hajat sebab Poo Poo..pasni Poo Poo lagi selangkah depan umah lak..amacam Fayel

Muka kelegaan dah Poo Poo...sonyappp....ok pasni sila tido ye Fayel...mama nak blogging..bye


MACAM MACAM PEEL DAN RAGAM NAK BESARKAN BABY...KELAKAR PUN ADA TAK POO POO PUN JADI MASALAH...LALALALA..GITULAH 




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

18 comments:

Liyana said...

hehe comel je, suke lak bace entri ni :D

notti netti said...

kihkihkih kita pun pakai ni dulu time dalam pantang.......sembelit.

POSH76 said...

makin hencemla fayel ni....geram tengok!!...suker fayel dapat jenjalan!!

NanieZara said...

ha kan dah ckp kalu BF mmg dia serap utk dia membesar..so pasni kalo jadi lagi takyah riso dia akan peram selama beberapa hari..masa tu rasakan baunya masyallah....

aik...round depan garaj keta jer???ingatkan pusing 1 taman...

tutup mulut said...

salam!
adoi fayel ni comel n hensem sangat nih.

D Yatie said...

kan? kan? kan? semua benda kte riso. kdg2 ank sedu pun kite naik riso. lama sangat...haha..

maisara my said...

kihkih...lawak...tp sy pon akan bertepuk tgn setiap kali baby aliyah poo poo....

PUAN SUE said...

fayel ni hensem la..nnti kite jumpe2 ok..jumpe mumtaz aqilah..orait!

Wanita Mutalib said...

dulu mak pun macam tu.
baby Q tak poo poo lama.
pastu asik wat muka.
asik meneran.
asik kentut.

pun bawak ke klinik.
pun kata, its normalllll lalalala.

lega mak hee.

fayel makin ensem.
awwwww :))

Dzil Khadeeja said...

baby fayel sgt ensemmmm...auwww... =)

LoVEaQshA said...

Hahaha chomel muka fayel xpuas ati round depan umah jer..
Sonok bc sal bby nie,aduhsi xsbr nk ase sume2..

aTy _faRed~ said...

hahah..memang macama2 jer budak tecit ni kan..comeliler faye; buat muker protes...;p

ratusiput said...

ehehe...amboi suka la tu dpt jenjalan ye fayel... pasni siap mama...standby... :)

Riri Yoorin said...

weeehhhe memang kelakau sangat.. hhehe tiut la muka fayel tokmak bawk jalan2..

kak mimy ada tak buat poo poo mcm tu utk org tua hehee

Ina Khairina said...

apa la tok mak ni...fayel dah siap hensem2 bwk round dpn umh je....x aci tau!hehe....makin hensem si fayel ni

Nini Mohd said...

hahahh~
comel sangat. tak poo poo pun jadik masalah jugak, kan. biasa la tu kan, mmg kena risau kalo baby tak poo poo. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

farah keifli said...

umar pulak jenis kuat berak..shari dlm 5,6 kali berak..tanya doktor ckp normal sbb bf..perut dia pun tak kembung..ingatkan sbb mak dia langgar pantang..

Softtouch [Hanim] said...

yelah kan kita risau kot2 dia xselesa kan... cube kot mimy mkn pedas sikit mcm lada itam kot2 dia mau berak ke..secara natural gitu, xde paksa2.

Google