THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 March 2012

Fayel 1st Time Jalan Dating Ngan Mama

Kemain aku langkah panjang selepas habis pantang 44 hari ..kononnya 60 hari laa...hahaha tak de makna..perintah berkurung dah habis makanya...bebas berlari..Merdeka....yahoo...dan mari merdeka kan hari mu...perasaan membuak nak keluar tawaf soping mall sangat la terkinja...buat permulaan aku keluar dekat dulu..so destinasi pertama keluar kandang adalah ke AEON Jusco Wangsa Maju...paling best pertama kali nya aku nak bawak Fayel keluar jalan..meh dating ngan Mama jom....tu pasal destinasi dekat dekat aje la ek...lagipun kali ni tak bawak Papa Fayel ...Papa Fayel bzz keje hari sabtu..so tak dapat join gether...

Excited nak bawa Fayel keluar tau..dan kembali semula gegar enjin drive semula...wehooo nasib aku belum lupa bawak kete manual aku tu...bawa Fayel ni kira handbag baru la...dulu keluar single bawa diri je..now nak kena sediakan stroller...oh aku tak reti bawa anak pakai baby carrier...tak larat...takpe la hangkut stroller gabak..aku rela....tu belum prepare diapers beg...phewww....banyak nya beg !!...dah banyak sangat barang nak hangkut...aku lum berani keluar berduaan saja...macam biasa bawa mak aku sekali..heheh..ada la nanti backup leh handle Fayel..kang gelabah aku dah la Papa Fayel takde..

Pengalaman pertama bawa Fayel keluar memang menterujakan...berdebar pun ada risau Fayel nangis...sangkaan salah..Fayel adalah suka jalan..dia senyap aje ..sangat behave..baguss ni kesan dari pembawakan dalam perut ..apa tak nya aku mengandungkan dia suka giler jalan...Fayel memula sampai tido je..celik mata dia tercengang...standby tak nak bagi nangis aku bagi minum susu dalam botol bagi kenyang puas puas...pastu baru jalan...Fayel celik mata meliar kemain...hamboii suka betul...siap boleh dengar suara dia ngek..muka tak pernah gelak jadi sengeh ..wahhhh ini sudah bagus...ada harapan pasni gi tawaf tempat lain lagi....bestnyaaaa....


Motip peposing gini...huhuhu badan aku maintain je la dari perubahan hari tu..tak turun turun..aduhai..takut naik balik lol

Berduaan Fayel dan Mama :))..tido lagi Fayel lum bukak mata tengok dunia luar

Baru sampai ketiduran lagi dari dalam kete....bangun bangun..kita kat Jusco ni

Fayel dah celik...apa lagi kita bagi susu...

Tok Mak tolong bagi susu ...dia nampak Mama nak nenen dada...nyorokk

dah start mengeliat...regangkan badan

Masih mamai mamai lagi ni....blur di mana saya??

Hahaha muka baru bangun tido agak serabai la..

Ha sudah start mata celik meliar..tengok objek terus tercengang..

Tetiba tak pernah senyum gelak...eh musykil mama...excited yer

Hai Fayel muka segar nampak.....

Alamak kena singgah sini...

Kita tukar dulu pampers...

Mama berjaya tukar pampers...

Opps..nak breastfeeding dulu...susu botol sudah habiss

Fayel dah setel BF...burppp legaa kenyang ..

takde halangan BF di mana mana...ngeeeeee

HABIS LAH PASNI FAYEL ASIK NAK JALAN AJE...HUHUHU MAMA PAPA JANGAN BOSAN BERJALAN LAK...SAPA SUH AJAR KAN...LALALA




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

22 comments:

Wawa said...

makin comey si fayel....geramnye....**smpai pernah termimpi dukungkn si fayelll.selambe..:P**

Liyana said...

hehe comel fayel...

mamyharraz said...

fiwitt mama fayel menten cun.

mmg teruja bwk ank jln2 lepas pantang kan..lepas ni mimy readylah berangkut segala brg kalau nak berjalan-jalan hehe satu beg pun kadang tak cukup ;)

Mrs. Norrie said...

BILA NAK GONDOLKAN RAMBUT DIA...HEHEHEHEHEH!!!! MESTI LAGI TOMEI

dina said...

nampak kau memang dah kuwus sket la mi... muka pun nampak segar, ceria... :)

Pepel BoNda AmaNi said...

fayel encem dah jalan2 tawaf mall nyek...nanti ajak mama jalan2 umah untie bonda lak nyek...

~ NANA ~ said...

fiwitttt mama fayel dh slim la....hehe

fayel ni comel giler la...geram tgk!

NanieZara said...

nnti lama2 dia dah taknak dok dlm stroller...

maisara my said...

alamak!!...sy nak jalan sabtu nih, tp blm cukup 44 hari...blh kah??..hahaha...takpe...seminggu lps bersalin aritu da g kelantan...

Mrs.Farhana said...

waa..fayel dh kuar jalan2 yer..behave nye die..gd training la mama mimy..:)

Shu Shinju said...

OOHH..HERO KAK MIMY NI HENSEM SGGH..SERONOK TOL DIA BERJALAN..:)

e k i n ♥ y u s r i said...

alaaa,comelnye

Alin Marlini said...

ajar jek dia jalan mi..takpe..dah abih pantang

aTy _faRed~ said...

aku tak sabar nak bawak anak aku jalan2 jugak nanti..!!! siyes nih...

eLLy said...

alololo tomey nye buka fayel bangun tido ..

Qhaifa Nur said...

mama berwajah baru....
seronok kan fayel dapat tengok dunia....

D Yatie said...

mak mimi yg amik kn gmbr ke?

Bitt (double IS) said...

yeay 1st tempat fayel masuk...mesti syok pengalaman itu ;) u excited tu yg fayel tersenyum tergelak bagai tuhh...hehehhe anak paling dekat merasa apa yg ibunya rasa ;)

intandayani said...

nmpk slim la...

NeenaAnuar said...

waahhh! kejap jerk baby fayel dah besar.. sampai dah boleh pusing satu mall! hehehe.. mummy pun bukan main lagi dah makin slimm gituuu! I loikkee!! :D

farah keifli said...

suke tengok fayel mengeliat..comel!!umar masa baru lahir pun suka sgt mengeliat..mak dia pulak risau tgk dia mengeliat je..tetibe rindu saat tu..

deliena said...

hi mimy!!! nx wk start keje or sambung cuti ni?? hehee.. akak x g melawat awak pon, x nyempat2.. nak tunggu fayel besau skit aa nyakat baru besh hehe.. miss ya!

http://bestnyabeautiful.blogspot.com

Google