THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 March 2012

Tiada Lagi Mimie Ku :((

Apa citer kucing kesayangan aku tu, Mimie..apa khabar dia yer...kalau nak tau...aku dah kehilangan Mimie sejak seminggu aku dalam pantang...misteri kehilangan dia sampai sekarang tak tau..samada dia hidup ke..di larikan orang..kena culik...memang tak de jawapan..tiba tiba aje Mimie tak balik umah ...ingatkan sehari dua..tunggu punya tunggu dah 5 hari tak jugak balik ...ahh sudah mana la Mimie pegi...family aku gi cari gak kat sekitar yang dia selalu lepak ngan geng dia...tanya kan gak pada jiran jiran nampak tak Mimie..Mimie ni memang jiran aku kenal la..apa tak nya dia suka berjalan jalan umah jiran jiran aku...memang tau la kucing aku...siap jiran aku tanya.."eh lama tak nampak kucing ko"..huwaaa lagi meruntun hati aku..aku pun tak tau pegi mana...

Hati aku merasakan Mimie jauh hati ngan aku sebab tak berapa nak layan dia sejak dah ada Fayel...sorry Mimie keadaan terpaksa untuk nak layan Mimie lelebih...lagipun aku baru bersalin tak sihat lagi..masa aku masuk hospital nak bersalin , mak aku cakap Mimie dah start monyok...muka macam tak hepi maybe dia aku sakit...masa kat hospital aku selalu tanyakan hal Mimie kat mak..so far time tu ok ok aje..still lepak makan macam biasa..tapi mak aku cakap dia macam tercari cari...yerla yang rajin layan aku dan Encik Awak...tengah sibuk sakit nak bersalin tak la fokus kat dia kan..alahai kesian betul..

Balik dari hospital...aku cari Mimie..dia ada lalu lalang tapi mak aku tak kasi usik ..faktor kesihatan tak sesuai lagi pulak aku dah ada baby...so aku just panggil nama Mimie je la dari jauh..dia datang gak kalau aku panggil ..aku tak leh dekat ...dapat belai kejap jadi la...semua sedih tengok Mimie monyok...sampai la ada satu hari tu...aku pasan Mimie duk kejap melepak ngan muka sedih.....makan pun tak..dia monyok je...kesian sangat..aku cakap ngan Mimie...tunggu eh Mummy habis bersalin nanti Mummy layan dia..tup tup esok nya dan hari seterusnya sampai sekarang tiada lagi Mimie kelihatan di mana mana..Wallahualam..apa la jadi kat dia..sedih jangan cakap la...duk nangis gak la kenang kenangan manis bersama Mimie ...peneman aku.rinduuuuuu sangat sangat....


Mimie yang monyok aje...

Mimie baring takde sapa nak belai dia..kesian

Muka Mimie takde mood ..dia jeles kot aku ada baby

Kenangan terakhir wajah muram Mimie...sedih giler tatap muka dia dari kejauhan

Suka dapat belai oleh orang orang umah aku yang lain...kemain suka dia


TIADA LAGI MIMIE KU..SOB SOB...BANYAK KENANGAN BERSAMA NI...SELAMAT LAH KAMU MIMIE WALAU DIMANA BERADA




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

20 comments:

NanieZara said...

kesiannya mimie..kan dah kata kalo ada baby nnti mesti dia kecik ati.

mamyharraz said...

sedihh :"(

serius sedihh .. walau mimie berada dimana semoga dia selamat..

mimy,masa sy pantangkan harraz kucing sy kintan pun merajuk..selalu dok dukung cium dia..sejak lahirkan ank mmg tak dekat2 dgn kintan yelah takut sbb kita kan ada baby kecik..last2 sampai hari ni dia merajuk tak nak dgn sy :(

tp oklah dia merajuk dgn sy je dgn org lain dia ok..asal dia ada depan mata tu dah cukup..

POSH76 said...

kucing mmg sensitif kalau dia rasa tuan dia cam tak sayang dia mesti dia bawak diri...sedihkan...tak leh bayangkan kalu mr poposh takde

Liyana said...

betul... kucing mmg sensitif.. die tau je klu tuan die x syg die.. tgk2 dh hilang je x blk2, huhu

dyana "his other half" said...

Hai :). I was your silent reader before. Dapat link dari blog nadia pastu seronok lak ikut. hehe.

Arini tiba2 rasa nak comment. Memang i betul2 paham camana u rasa. My husband is a cat lover. Mmg cam u ngan mimie la. Nama kucing dia panda. Kereta husband baru nak masuk rumah dari simpang depan tu panda dah lari lompat atas bonet kereta dia sampai la husband parking. camtu rapat diaorg. Than 2 weeks before kami kahwin, panda hilang tiba2. Tatau mana pergi. husband mmg sedih sgt2. Ayat pertama yang akan keluar bila i call him will be "panda hilang. tatau mana panda pergi." kalau dalam sehari 4x call dia, itu la ayat dia dulu. panda merajuk rasanya sebab husband dah nak kahwin. huhu. sampai sekarang memang panda tak pernah lekang dari mulut husband tiap kali dia nampak kucing :).

~ NANA ~ said...

alaaaa kesiannya :( mesti dia merajuk tu....harap2 la mimie balik lps ni

aTy _faRed~ said...

aku baru nak tanyer ko since ko cakap aritu kat comment aku mimie ko dah hilang...hurrmm..aritu pon mak aku ade cakap macam tu..takut nanti rezqi aku pon akan hilang lepas aku beranak..mak aku cakap kekadang kucen akan jauh hati gak...hurrmm..aku pon risau nih...selalu pesan kat laki aku-ape2 tengok2 kan rezqi tu jugak..

Nadine said...

ala babe, sedihnya T_T

wpun i agak "segan" dgn haiwan berbulu ni, tersentuh gak perasaan ni baca...

sabar eh babe, setiap yg berlaku mesti ada hikmah disebaliknya...

Sue Lynnda said...

sedeyyyy...im touching..:(

ratusiput said...

dia bawa diri la tu...sian mimie...moga mimie selamat ye..

sharz syaz said...

sedihnyer..kucing kite pon hilang jugak...taktau orang amik or mati...harap mimi selamat walau dimana die berada..

veesakura said...

ala sedihnya..mimie, cepat la balikkkk..now im worried. takut my smokey pon monyok cam mimie plak pas i bersalin. hurmmmmm

dina said...

sama nasib fluffy aku... :(

Ann Ishak said...

dia dah balik umah tuannya kot...

ReYNa said...

siannya.dapat rasa kehilangan gak..i'm a cat lover too.mmg kucing mcm tau2 je ada org baru kan dalam hidup kita.like my cat.tp dia dah meninggal thn lps.sedih gila

Master Software Mobile said...

Kucingnya lucu yah sob...

Softtouch [Hanim] said...

uwaaaa sedihnya..moga mimi dlm keadaan selamat yer..

miSsMawar... said...

selalu jd silent reader tp kali ni nk komen lahh... huwaa sedey nyee... saya pun cat's lover n tgk tajuk pun i dh boleh agak.. mimie bawak diri... dia rasa tersisih,terancam and dia rasa fayel tu rival dia...dulu masa i kecik2, my cat pernah xbalik 2 tahun sbb merajuk dekat kitaorg bila mak i waktu tu baru bersalin kan kt my adik.. 2 tahun dia xbalik rumah tp dia ada dekat lorong belakang rumah... kita datang dekat jer dia lari... jenuh la pujuk... baru dia nk balik... tapi jgn silap sikit.. sentap sesajee... sekarang pun dia dh xada.. ;( dh mati sakit tua.. heheh

Bitt (double IS) said...

owhh dia melajuk ke??? ke sebab dia nak tinggalkan tuannya....

tak pe mimy...at least ada jugak gambornya...hehehe

SURIA AMANDA said...

along rasa dia bertukar tempat tuh..fayel dah ada..dia merajuk..bawak diri...kucing ni mcm manusia jugak..ada hati dan perasaan..

Google