THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 March 2012

Besday Tok Mak Fayel @ My Lovely Mak

Tu la lambat sangat nak update blog..sampai lupa nak citer besday mak sendiri kat blog..walau terlambat tetap nak story mory gak besday mak ...besday mak pada 27 February 2011 ...nasib bukan 29hb ek..kalau tak 4 tahun sekali laaa...tahun ni mak dah menginjak usia 53 tahun...Alhamdulillah bertambah usia, diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki berganda....amin...walaupun dah masuk 5 series..enjin 5 series BMW laju wooo....tapi kudrat masih kuat menjalankan tugas suri rumah di samping still lagi jadi baby sitter selama 22 tahun...pehh kagumm...

Aku sendiri duk umah dalam pantang ni nengok mak aku buat keje urus rumah, budak budak..ngan aku lagi...pasti orang baru Fayel...pehhhhhhh layak di gelar supermom, iron lady...aku bersyukur pada Allah masih diberi kesempatan hidup bersama mak tersayang...segala urusan dalam pantang semua mak setel kan...buat aku sebak namun itulah kasih sayang seorang mak pada anak nya..walaupun dah besar bangka  ni kannn....aku ngan mak agak rapat...sebelum kawen lagi aku ngan mak macam bestfriend...kadang baik kadang gaduh gak...lalalala...gaduh mak anak faham aje la...bukan lama pun..pagi masam muka..10 minit dah ok..biasanya aku bertekak pasal tak sependapat aje...well apapun i love my Mak so much...

Now mak dah ada cucu baru walaupun Fayel adalah cucu ketiga ...walau pun aku ada abng tapi disebabkan aku adalah anak sulung perempuan dalam keluarga..kira cucu dari anak perempuan la...dalam pantang serba serbi aku di jaga rapi oleh mak termasuk Fayel..dari head to toe...sampai now la Fayel masih di mandi kan oleh mak sebab aku masih kekok...hahaha...tok mak nya pun kemain sayang ngan Fayel...aku yang kena sound kalau lambat bagi susu kat Fayel...yer la pasni bila aku start keje..Fayel akan di jaga oleh Tok Mak...bukan aku menghambakan mak ..tapi mak aku yang nak jaga Fayel selagi ada umur kata mak...hamboi pasni manja la Fayel ngan Tok mak nya...Fayel nanti behave yer duk ngan Tok Mak bila mama gi keje..jangan buat hal rengek tau..


Excited nak tengok Fayel kat hospital hari pertama kat hospital...

Fayel lena di pangkuan Tok Mak

Hari kedua kat hospital pun tok mak datang jenguk Fayel sampai la Fayel keluar hospital 

Baby Fayel kemain tengok Tok Mak sayangnya ...dia tau tu sapa yang duk jaga dia hari hari selain mama

Fayel kalau Tok Mak pangku diam aje...

Besday women...suprise...tak mo sambut katanya tetappp kena sambut hihih 

kek di suprise oleh abah...hamboi abah dah pandai nak suprise mak eh...sayang bini la katakan...kek ni sedap hokeh abah belii..eh macam aku rasa...lalalala...ala sikit aje...buat tak kecur air liur


ALHAMDULILLAH TERIMA KASIH MAK ATAS KASIH SAYANGM PENGORBNAN, PENJAGAAN..BUDI MAK TAK TERBALAS DENGAN WANG RINGGIT HANYA PADA ALLAH AKU PANJATKAN DOA SEMOGA MAK DI RAHMATI DAN AKU DIBERI KESEMPATAN UMUR PANJANG KASIH SAYANG BERPANJANGAN DAN BEROLEH KEBAHAGIAAN DUNIA AKHIRAT..AMIN..SELAMAT HARI LAHIR KE- 53 MAK SAYANG ...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

Happy Birthday untuk Emak Akak! InshaAllah tahun depan dapat menantu baru lagi. Kihkhkhih. ;D

POSH76 said...

happy bday to nanny fayel....moga panjang umur dan dimurahkan rezeki!!!

Shu Shinju said...

Slmt hari lahir tok mak fayel.. Moga sihat2 selalu..amin..:)

ratusiput said...

sebak gak aku bace beb..slamat hari lahir utk mak ko.moga dia dikurniakan kesihatan yg baik hgga ke akhir hayat..amin..

intandayani said...

happy belated besday makcik...

mamyharraz said...

happy belated birthday tok mak :)
semoga Allah panjangkan usia dan beri kebahagian dunia akhirat hendaknya,amin.

nota:mimy.mak kita sebaya :)

Liyana said...

happy birthday mak kak mimy... nenek anggun lg gitew :)

SURIA AMANDA said...

happy birthday mak....nak jugak wish...;)

Pepel BoNda AmaNi said...

selamat hari lahir tok mak fayel....memang kan...anak2 kita nie..klu dapat tangan maktok diorang..senyap jerk...

Google