THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 March 2012

Mama dan Fayel Berjalan Soping Mall Lagi Ke Jcard Day

Fayel berjalan lagi !!! hihihi biasa la penangan mama nya ...nasib la ko anak ku...umur baru 2 bulan dah di hangkut oleh mama nya ke hulu ke hilir...kan aku dah cakap...masa preggy dulu memang tak sabar nak anak keluar supaya boleh aku bawa berjalan kemana saja buat peneman kalau Encik Awak sibuk..yer betul semakin sibuk laki aku sorang tu..dah kawen ni beza sikit zaman cinta nak keluar kena ada tujuan ..komitmen tanggungjawab dah lebih kan..tak mengapa aku okey bukan tak keluar langsung pun...limited masa je...ada masa kita keluar together bercuti yer papa Fayel... 

Sejak ada Fayel my bodyguard ni walau renyah banyak preparation nak kena sediakan untuk si kecik ni...its fun bebeh...kalau plan nak keluar tu..make sure barang Fayel dah get ready 2 jam sebelum..nak sediakan susu yang mencukupi...nak kena bagi Fayel tido nyenyak, kenyang susu nanti keluar senang dia kurang merengek...beg diapers kena check...pampers, spray air, tisu basah, lampin,baju spare, sapu tangan, puting, thermos...make sure semua ada dan ready baru la boleh mama nya nak ready mekap, pakai baju....setel part mama fokus nak siapkan anak bujang pulak bagi hensem dan smart ...maklum la nak keluar kan....kemain la mama nya yang hover lelebih nak melaram kan anak bujang...

Kali ni kami ke Jcard Day Taman Maluri..macam biasa aku bawak Mak dan adik aku sekali...belum boleh berduaan la...neves dan kekok...hihihi.....biasalah kebetulan masih dalam bercuti ni..langkah panjang la..lagi pulak pantang aku dengar Jcard Day ni pasti aku serbu tak kira la mana dalam area KL ni...terjah jom...belian hasil sopingan Jcard Day pada aku agak berbaloi..banyak barang murah boleh dapat..less banyak 70% di samping collect point dan paling utama kumpul voucher untuk kesenangan soping akan datang...mau nya tak best...pembelian RM100 dapat RM10...sukeee...fokus soping sejak ada anak lebih ke arah anak la...serius dah lain feel nak beli barang sendiri..lagi suka lama lama kat Children dept...besttttt...soping kali ni banyak beli baju jalan Fayel je...dia dah besar kan..baju dia sebelum ni banyak new born color biru dan putih je..dah besar ni lagi best la...colourfull je baju baju...excited pulak aku memilihnya rambang mata ..dah la murah 70%..argg serius la mengilaaaaaa...

Bagi tido secukupnya untuk mengelak dia mengamuk tak tentu pasal masa bersoping...

Ha dah celik mata bangun tanpa rengekan nangis...memang dia tau kot dah smart hensem ni nak berjalan kot....kemain macam pak maun berseluar jeans gabak

Sampai Jusco Taman Maluri kena bagi susu dulu sebelum nak memulakan jalan...dan macam biasa tok mak la kena bagi...aku bagi dia tak nak...tetap dada dia mau...cannot sayang ini public

Beburpp dulu....kenyang Alhamdulilah nak tertido lak dia...takpe ok senang mama 

Fayel mari berposing dulu...cheesee...berpeluh lemuih pun mama ko tetap paksa posing..kesian Fayel..heheh peace

Hehehe alamak soping pertama bahagian Lingerie..ngeeee....

Celik mata dah dia kat sini...tercengang aje...

Mata besar nya sayang oii..tengok apa tu teruja sangat

Penat mentawaf..kesian pulak Fayel meh masuk Baby Room...

Biasalah bagi dia "mengemping" dulu ...suka la tu Fayel

Tak lupa jugak...ganti pampers...alamak hari tu Fayel poo poo lak..busyukkk

Ok dah setel Breastfeeding kenyang tertido la dia....senang kami nak makan...

Ready sopingan dan makan Fayel masih tido lagi...ngantuk sangat la tu..tengkiu Fayel sangat behave boy..sayang iyer muahh

Ceria muka mama ko kan dari kejauhan sebab Fayel tak banyak hal dan kerenah...macam biasa lepas ni konpom bawa Fayel lagi...nak ikut mama lagi jangan ngengada tau...buat je nanti tinggal...

Ok mama dah penat...jom kita balik...


FAYEL NEXT ROUND KASI TAWAF SOPING MALL DULU YER...PASNI BESAR SIKIT BARU AJAR PLAYGROUND PULAK...LALALA MAMA KAKI JALAN GITU LA KEKDAH...




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

Liyana said...

hehe berseri2 mummy baru ni

Shu Shinju said...

mama fayel berseri2... fayel teman mama sopin erk..bestnye dia...:)

noradzlina.kamdani said...

mmg leceh g jenjalan bwk bdk kecik..bnyk handbags...

miss paola said...

my 1st komen hehe..
mama fayel nmpak gorjes la..len sgt muke.glowing jek..fayel ensem sgt..

zurayusoff said...

berseri2 je...
tak macam baru pas pantang
nampak lg muda lak tu

aTy _faRed~ said...

syiok ar anak ko baik jer aku nengoknyer..tak meragam merengek..tok mak ko pon rajin meneman ko bejalan kan..untung..!! aku nanti tak tau ar macamane..kot melalak meraung aku ngan laki aku pon melalak same nanti..heheh...

Bitt (double IS) said...

berseri2 la mimy....

Bitt (double IS) said...

berseri2 la mimy....

Softtouch [Hanim] said...

berseri sgt awk mimy..cntik sgt...dah slim lah......suka tgk..fayel sgt ensem

intandayani said...

mimi nmpk berseri la...lelagi pic yg tgh sendawakan fayel tu...ape rahsie?

Pepel BoNda AmaNi said...

fayel gud boy...nanti ajak mama jalan jauuh skit tau...

DiDiLiA said...

Wah.. Mama nie semakin cantek...

Ina Khairina said...

wahhh mimy makin cantik dgn rambut baru....n makin slim jugak!

hidayah said...

wahhh..seronok baca pengalaman dia..
details..
hehe..
jenjalan kat sini..
mesti datang lagi nanti..
:)
sekarang nak baca pengalaman orang len masa j-card ..
:)

Google