THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 April 2012

Entry 1 April - Selamat Potong Kuku, Babai Mitten

Dan bila April..wah sudah April la...hari ni 1 April nak buat entry kat blog la..walau pun Ahad...jarang aku berblogging weekend...malas nak bukak laptop...dan biasa weekenders ni keluar or nak rileks bersantai....citer 1 April hari ni takde apa pun citer hot nak story mory....takde April Fool pun jugak yang berlaku...macam biasa kita mulakan kisah April citer hal Fayel la...huhuhu..habis nak citer apa..citer Fayel la yang aku ada...semalam Fayel dah genap 2 bulan...aku pun dah 60 hari pantang...minggu depan bulan April gak aku dah nak start keje...alaaaaaaaaaaaa...wah sedap lemak berkrim ko ...jangan malas keje eh..cari rezeki untuk Fayel gak....hukhuk...kesedap cuti lama dek non...giler la 2 bulan bergaji..mau nya tak jadi pemalas.....okok back to realiti...

Fayel dah 2 bulan tapi perasan tak tangan still pakai mitten...hihi..sepatutnya usia awal lagi dah bukak mitten tu..lagi elok untuk perkembangan progress tangan nya bergerak...menurut citer kawan aku dari Paris tu..kalau overseas mmg tak de jual mitten ni...baby baru lahir dan togel tangan nya....baby menghisap jari lagi bagus..tapi kita la lemas nengok..berlemuh air liur...Fayel pun dh start nak masuk tangan dalam mulut kalau biarkan bukak...one more reason napa masih bermitten..kuku Fayel panjang...semua tak berani nak potong...aku takut berdarah je...hari tu aku cuba potong kuku dia..terkena isi sikit...aku terus tak jadi...bersarung la tangan nya...dah tak boleh buka sarung tangan dia tu habis basah dek percubaan masuk kan tangan...isk tak leh jadi ...mak aku suh potong juga...

Konon nak potong time dia tido..dia tido bedong camana...kang usik sikit terjaga dah la susah tido dak kecik ni...aku suka dia tido...aku rileks sikit..hahaha nak berblogging la keje nya..lalala...lagipun aku pernah dengar kata orang tua...potong kuku time tido roh berjalan...ntah betul ntah tidak..auta je kot....sebab dah 2 bulan kena gak potong..takkan nak biar panjang...mencari alternatif lain hari ni Papa Fayel berani kan diri potong....nak tau macam mana...kita bagi dia khayal menyusu memekap...haaa time tu sesuai..dia tak leh wat pe..maklumla Fayel dapat susu leka....yeayyy dapat jugakk potong kuku dia...berjaya....barulah boleh tak pakai mitten...yer suka la Fayel pasni duk masuk tangan dalam mulut leee

Budak masih berMitten...gambar last eh bermitten di 1 April

Papa ready to potong....slow steady je papa nya

ok setel tangan belah kiri...selamat jugakkk

Genggaman tangan ibu dan anak

Leka menyusu...kena kerat pun tak sedar....yer pasni nak potong guna taktik ni

Ok Fayel dah boleh bukak mitten

Hamboi senang lenang dah tangan dia tuuuuuuu

Nikmat nya dapat pegang sentuh rasa tangan mama :))


GOOD BYE MITTEN....FAYEL KINI BEBAS.....BOLEH LA MASUK JARI DALAM MULUT..HAHAHA





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

Sekejap je Fayel dah besarrrrrrrr! Rasa cam Kak Mimy baru je lahirkan dia. HIhihi.

Ann Ishak said...

lebih elok tak pakai, senang fayel nak belajar sentuhan dan pegangan...dia pun boleh tengok jarinya bergerak2

Liyana said...

esok dh keje la ek kak.. hehe

comel la tgn fayel, demok2, geram je, hee

Softtouch [Hanim] said...

yelah tgn dia kecik mestilah takut nk potong..sy dulu pun takut gak mimy..kuku baby cpt pjg

kisah aku said...

comeinye kak.............................. arghhh geram tengok... mummy die goges ank comeiii sgt....
taniah ler...br perasan lama xblog hehe..

POSH76 said...

seriau jer kalau nak potong kuku baby.....nak2 tengok jari jemari yg cumil tu!!

Pepel BoNda AmaNi said...

dinda aisyah pun still pakai mitten...aku potong kuku dia pakai gunting...heheheheh...

aTy _faRed~ said...

aku bace..elok tuk baby kalau di bukakan mitten awal..melatih pergerakan jari dan pegangan..tapi tu ar..kene potong kuku die dulu...kalau tak nanti calar balar ar muker..:)

Google