THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 April 2012

Bermula Rutin Baru 4 April - 4/4

Hari ini...4 April...empat haribulan empat...orang cina pantang no.4 ni...coi katanya.....takpe aku orang melayu islam...no.4 cantik tu tarikh today...bersempena tarikh cantik 4/4 ...aku dah mula kembali bekerja setelah 2 bulan cuti bersalin...kalau gomen dapat 3 bulan...2 bulan kalau ikut cuti sedap lemak berkrim memang best la...pastu bergaji penuh lak...rasa macam nak beranak tetiap tahun lak...ngeeeeeeee.....rileks sabar sakit czer pun tak habis lagi..tunggu 2 tahun lagi yer...takpe kejap je tu hahaha...nak jugak..rutin pagi tadi bermula dengan baik nampak nya...takpe awal awal gitu la...tunggu lama sikit..hahaha..eh hope berterusan la...dulu tak de anak ada somi je bangun pagi pukul 6.30 pagi baru bangun...


Now ada anak rutin pagi mencuba bangun seawal 5 pagi...peh memang dalam sejarah hidup aku la...set alarm 5 pagi...setel apa yang patut sebelum Fayel bangun nak menyusu jam 6 pagi..makesure aku dah ready mandi, solat then mekap dulu...dah ready keperluan Fayel..setel Fayel baru la aku pakai baju...hihih...senang..opps jangan lupa salam somi nak gi keje....habis menyusu baru la aku ke dapur buat bekal breakfast..ala roti bakar je...dan yang paling penting...pam susu , ice pack dah ready bawa ke opis....tengok jam 6.45 pagi...ok start enjin gerak....

Lama nya tak de rutin gini...masa pregnant aku lemau dan pemalas sikit...maklumla ada alasan konon....pegi keje pun tak drive....Encik Awak hantar...heaven..sampai opis pun tak sesak otak nak terkejar kejar parking takut penuh...kalau EA hantar ngam ngam sampai tepat 8.30 pagi terus masuk opis je....tu pasal hari ni aku berkira kira rasa boleh ke aku merutin...lagi dah ada anak...Insya Allah segalanya berjalan lancar..tinggalkan Fayel pun senang hati semua dah siap....aku keluar awal pagi tadi pun Fayel masih sedap tido dengan papa nya..aku cium gomol dia pun tak sedar..papa nya masuk keje lambat takpe..biar dia urus Fayel...gitu la cecite dah ada anak ni..rutin harian dah berubah...harapnya aku terus kekal la rutin gini...feeling ke mak mak kan sekarang....hehehe


Bye Fayel..mama gi keje dulu yer....alolo sedapnya tido yerk...mama cium polok iyer...


Pegi keje dengan semangat baru...awal pagi dah keluar rumah...gelap gelita....maklum la 2 bulan tak keje oi....serba serbi baru hehehe...amik mood kate nyaaaa



COMMON MAMA...NOW UR LIFE IS BEGIN NEW CHAPTER...




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

24 comments:

Liyana said...

berseri2 gitu mummy baru ni.. :)

Pepel BoNda AmaNi said...

selamat berkerja.....aku skrang bangun seawal jam 6pagi...pam susu...pastue baru get ready buat keja lain....

mamyharraz said...

selamat kembali bekerja :)

samalah rutin kita mimy..seawal 5 pagi dah bermula..even anak dah besar pun sama je :)

tutup mulut said...

memang naik seri lepas bersalin!!

e k i n ♥ y u s r i said...

huhuhu
nnti ekin cuti 3 bulan
lglah rs pelik nak g keje...
hhehehe

~ NANA ~ said...

wahhhh bangun kul 5 pagi? tak pernah2 i bgn seawal tu! hahaha

Girl Girl said...

slmt mjalani tugas di opis ye.... :D

noradzlina.kamdani said...

SLMT BERKERJA

Liyanaroxx said...

Comel lah akak berimej baru...nampak bebudak sgt!selamat kembali bekerja kak mimy!!! ;)

ratusiput said...

selmat kembali ke kantor... :)

eLLy said...

terserlah wajah kamu yg teruja ke tempat kerja :p Selamat menjalankan tugas :)

Qhaifa Nur said...

dah start kerja...selamat bertugas

macam tu gayanya bila dah ada anak, semua rutin berubah...hatipun senang bila semua dapat selesaikan sebelum kuar rumah...

akak lebih selesa mandikan anak sebelum hantar ke taska...air panas suam tau orang kata nanti badannya sihat dan cergas....

PinKy MoMMa said...

semangat nox semangat..demi fayel terchenta hehehe..balik nanti sure fayel nak berkepit balik ngan mama dia ni ^^

aimaniman said...

tentu sedey nak tinggal anak 1st time kan.. mesti tiap jam tengok masa nak balik, rinduw....

Ann Ishak said...

tik tok tik tok...berapa jam lagi nak kol 5 nih huhuhuhu...fayel tunggu mama balik ye (aku on behalf kan)

Riri Yoorin said...

wowo ni skrg ni mesti x sabar nak balik rumah jumpe fayel

Cho Zila said...

selamat berkerja.. tentu rasa rindu ngan sidia...

Nadine said...

welcome back to work babe!
slamat membahagikan masa between work, being a wife and a mommy. i know u can do it lah!

take care :)

farah keifli said...

berserinya kak mimy..
pagi-pagi bersemangat lagi..bila dah berjam-jam baru rasa lemau ingat kat anak kan?

D Yatie said...

camner? camner? sedih tak tinggalkan fayel? kite dalam kete nangis oh. hahaha.

mia-ina said...

berseri2x nmpk lpspantang ni

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya...berseri sgt....

xpe fayel tunggu mama balik.....

aTy _faRed~ said...

aku pon asyik terpikir2 pasal rutin lepas beranak nanti..kalau tak keje mungkin tak rase sangat..ni orang bekeje macam aku-memang kelam kabut kot nanti..lelagi nak hanto anak kat orang lain..[mesti ko rindu anak ko kan mase kat opis fes day tinggal ;p]

-oP_ida- said...

mamam look gojers oke......
tuala fayel sama ngan tuala zainab...sehati sejiwa kita,,ehehhehe

Google