THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 April 2012

Hari Berbaju Hijau Datang Lagi

Tetiap tahun posing baju hijau pada setiap 22 April adalah harusssss...bukan halusss.....yer dah jadi kebiasaan blog aku ni 22 April je bertukar wajah Incredible Hulk... aku hampir lupa gak la..eh hari ni bukan 22 April la...erkk tapi email masuk bertalu reminder...pastikan berhijau hijau hari untuk esok...hari bumi ku katanya...hmm mungkin 22 April jatuh pada Ahad so naikkan semangat berhijau hijau alam sekitar maka opis nya di awal kan...meriah warna Hijau tau sekitar legar opis ni...huhu cuma department aku ramai tak support Hijau sebab lupa...jadi takde la acara bergambar reramai macam last year nak masuk contest ke hapa....takpe la asal kan aku berhijau sudehh...tanda support...

Jangan tak tau eh feberet color aku memang HIJAU dari dulu kini dan selamanya..hijau cantekkk la...mendamaikan...bila tengok hijau rasa hati berkobar...ecehhh...cuma yang kelakar...suka color hijau tapi bila hari kena pakai berhijau ..kemain kalut selak almari tengok baju hijau macam kurang jek....yer baju hijau tak banyak dalam almari lol...pelik pelik...bukan la takde langsung ek...cuma koleksi hijau tak banyak...ada la satu dua.....buntu aku apa nak pakai ni...takkan nak beli baru kot...melampau la....kalau boleh tak nak ulang tayang baju GREENDAY 2011 dan 2010 kennn.....akhirnya jumpa gak !!...ini diaaaaaaaaaaaaa....taraaaa


Baju kurung untuk raya tahun lepas tak pernah pakai lagi...tahun lepas aku pregnant...baju ni dah siap awal...tup tup dah tau pregnant...langsung ketat metat sendat tak boleh pakai langsung...jadi pameran almari...syukur selepas pantang dah muat boleh dan boleh pakai semula...dan secara rasmi nya...hari berhijau hari ini adalah di anggap baju baru ...terus fefeeling macam raya lak...hihihih...



Tips HIJAU di pejabat:-

1) Tukar setting pencetak anda supaya ia mencetak di kedua-dua belah muka kertas
2) Gunakan sampul surat yang telah digunakan untuk edaran dokumen dalaman
3) Menggunakan cawan atau mug sendiri
4)Tutup pili air semasa anda membersihkan tangan menggunakan sabun di tandas. Buka pili
air hanya ketika membilas.
5) Tutup komputer anda semasa sebelum pulang
6) Tutup semua lampu di pejabat sekirannya tiada sesiapa lagi di pejabat pada ketika itu.










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

mamyharraz said...

warna hijau mmg menenangkan~
selamat hari bumi utk mimy yg berbaju hijau.cantik.

Lady Rina said...

selalu2 ari jumaat je pakai baju hijau..anyway cantik baju tu...:)

Shu Shinju said...

kak mimy..u look so gorjes !!

Girl Girl said...

hamboiii.... berhijau2an ehh hri ni.. nana lupe la hri ni kne pakai bju hijau... ai girl2 hri ni uolss... ai pakai pink.. hehehe...

~ NANA ~ said...

i suka jugak hijau!

kulit cerah mcm u mmg sesuai la pakai hijau...cantik sgt! :)

ratusiput said...

cantik mama fayel...manis je... :)

SURIA AMANDA said...

ye la..setuju...go green...

Alin Marlini said...

yes..hijau mg cun

D Yatie said...

hijau itu mendamaikan! so true~~~~tp kite suka merah...merah itu garang! grrr~

Pepel BoNda AmaNi said...

baju sulam timbul....sangat cantik beb....

aku tiap2 hari sebelum balik off shut down pc....

Nadine said...

sweet sgt mommy Fayel in green :)

Eri-chan said...

ko cantik mcm ni. rambut pendek sesuaila. hehe...baju pun cantikla..

Deqna said...

nice...semalam pun aku pakai hijo gak..hehe

Softtouch [Hanim] said...

cntiknya mimy..berseri......bj pun cntik sgt

Bitt (double IS) said...

good tips bebehhh....

Google