THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 April 2012

Dah Mula Mengada...

Hari Jumaat lepas memang hari Fayel mengada kot..apa tak nya..start dari aku balik keje petang....jumaat hari tu balik awal lak..kul 5.45 dah sampai...aku masuk tengok Fayel sedap je tido dalam bouncer ...tok wan dia tengah mengenjut..okey la...boleh la aku nak mengemas apa yang patut...sekali aku bersembang ngan tok wan dia...tetiba mata Fayel celik pandang mama nya terus melalak takde signal...aduhai Fayel Fayel dengar aje suara mama eh..tak sempat mama nak panas punggung hilangkan penat...

Fayel apalagi terus la menerkam konyelan dia tu...tak lepas hokeh...aku yang penat longlai...aduhai Fayel Fayel...aku lepaskan je dia mengamuk sakan...tapi dia tido...mulut je memekap...aku tarik slow slow...dia sedar dia meronta melalak lagi...Fayel ni saja je tau..mama nak buat apa pun tak boleh...start memekap dari pukul 6.00 ptg sampai la ke 8.00 malam..itupun aku terpaksa tarik..aku dah tak tahan...melalak tak hingat la dia sampai nangis keras...sudahnya aku balik yang kena marah dengan tok mak tok wan nya...sudah la tu Fayel mama nak rest please..at last papa Fayel balik...tukar syif...hmmm papa dia dukung jap ajak sembang baru dia senyap...serius mengada lol Fayel...

Itu kisah petang...mengada Fayel terbawa ke tengah malam..dalam pukul 1 pagi Fayel celik mata merengerk tak tentu pasal..sumbat nenen sudah sampai kekenyangan beburp...pampers berganti pun sudah...check kembung perut takde....tido nya tak jugak...melawan mata budak kecik ni...aku dah la ngantuk...Fayel kena sound gak la...aku pok pok dia ..dia menendang tanda protes sampai stokin tercabut la...haiyooo...dan seperti dijangka sampai turn papa dia jaga...hmmmmmmmmmmmm...senyap hokeh...rupanya Fayel ajak main daaaaa...sayang Fayel ku...jam dah pukul 1 pagi yer...rabak mata...walau esok cuti ..mama dah tahap kronik mengantuk...papa rajin melayan...dah la papa esok keje sabtu...hahahaha...nasib la yer Encik Awak...Fayel nak manja ngan papa nya...sebab seharian tak jumpa...Fayel mengadaaaaaaaaaa...hepppppppp...grrrrrrrrr


aku penat gile lol layan Fayel...dari menyusu atas kerusi turun ke lantai...penat giler

Syhh nak pok pok budak ni...dah ketiduran tu...kejap je..kang aku letak melalak keras...Fayel oo Fayel

Fayel nak berdakap aje...dari pukul 6 ptg memekap nenen ...mama angkat jap tido atas dada baru lelap...awas!! sementara je ni..pantang aku bergerak..start la melalak..

Budak celik tengah malam pukul 1 pagi nak ajak main...nasib la papa Fayel oii...mama Fayel penat layan sehari suntuk 

Hamboi kemain syok galak dia main ngan Papa yer...itu la yang dia nak sangat memboolatkan mata...Fayel mengada tauuuuuuu..


FAYEL TERTIDO PUKUL 3 PAGI YER...SEBENARNYA DIA NAK BERMANJAAN JE...SYIAN DIA MAMA PANGGIL MENGADA KAN...ALOLOLO




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

25 comments:

NanieZara said...

pehhhh...mengada nya fayelllll...terbiasa lah nnti tu berjaga malam.....

mamyharraz said...

kiutnya fayel manja2 dgn mama :)
mmg gitu walau baby dia pandai nak dera kita tau mimy..hhee kakal dulu pun gitulah.

Girl Girl said...

fuhhh... kecik2 dh tido lewat nih... hehehe.. dia nk manje2 dgn mak ayah dia. sbb tu dia ngengade bt2 nangis.. kalu dia x nangis, nti mama bt derk je. hehehe... klaka la fayel nih.

SURIA AMANDA said...

budak2 nk membesar mmg mcm tu...

tutup mulut said...

heaven betol muka dia baring atas dada tu. skrg anak sy addin pun macam tu, bila tido nak mengopek sampai dia btol2 ketiduran, bila angkat jek sibok nak mengopek balik. huuuuu.cabaran.

D Yatie said...

hahaha. fayel kata, bukan selalu pun nak mengada ngan mama. dah la seminggu ni jumpa mama malam je. hik3. arissa pun lebih kurang begitu.

~ NANA ~ said...

alololooo comelnya! dia saje la tu nk ngada2 n manja2 dgn mama dia...hehe

Liyana said...

die rindu tu kena tggl bile kak mimy p keje.. hehe

wahida said...

perangai mengada mcm tu sekejap je tu...lagi dua bulan perangai dia berubah lain pulak...boleh dikatakan baby ni setiap bulan perangai lain2 tau...hehe..

Riri Yoorin said...

kak mimy hehe.. fayel tu dah start main memang begitu

LoVEaQshA said...

dia da thap rdu sesgtls yud ngn mams tue dia sje dera mama ye tue..huhu

fayel da bsr tu yg nk ajk main sembang2 ngan dia erk..bijak fayel..:-)

Shu Shinju said...

rajin papa fayel !!

ratusiput said...

alalala cian fayel ye...rindu bau mama.mmg gitu beb.anak aku dedua gitu sampai aku satu apa takble buat.nak bangun kencing pun susah sbb dia menejerit cam kena cubit.pdhal melekap je kat nenen kempam.ehehe.tp sgt2 best bila teringat that moment kan...now dah besar dah takde moment camtu...

eLLy said...

dia rindu nak ambik bau ***** la tu :p

Pepel BoNda AmaNi said...

memang nok...dinda pun sama cam tue...kadang2 tue...hangen gak aku satu badan..kekekeke....nak melekap jerk...kita dah la penat satu hari keja kan..pastue tension sendiri..akkakakaka...tapi bila kat opis teringat balik kesian diorang..hahahahah emosi lebey kan..

Aida78 said...

nak manjee lah 2...mimi tadi kita jumpa awak kat menara tm tadi...nampak x kita lambai awak tadi masa nak lunch time...awk tengok kita pon tekebil2 jerk...ye lah sbb kenal dlm bloger...

Qhaifa Nur said...

memang bagus baby tidur kat dada kita...jangan kita lelap dah..

yang pasti baby memang begitu...nak bermanja- manjaan

mrs_nazir (Maz) said...

haha..comel sgt fayel..sj lah tu nak dera mama ngn papa dia tuh..hihihi

Ann Ishak said...

perangai untuk bulan ni...bulan depan tah apa pulak peelnya...layankan je mama, fayel nak manja2 tu

Softtouch [Hanim] said...

dia demand tu mimy sbb satu hari awk p keje....saje je tu dia..mmg mcm tu..xpe layan kan jer...

noradzlina.kamdani said...

wah..ko kire sabo gak la yek mimy...xdpt mak cik bygkan diri mak cik nnt....

farah keifli said...

sebijik perangai umar...

Mommy_Cha said...

hye fayel pipi dah bam-bam.....sebab rajin pam susu mama yek?

Kella said...

alololololo.. ai.. makin tomey makin ensem anak ko ni mimy.. makin manja..
macam dah besar sangat dah dia weh.. dah boleh duduk ke tu..

PinKy MoMMa said...

dia nak manja manja ngan mama eh hehehe..rindu 8 jam tak jumpa mama tauuuu...

Google