THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 April 2012

Serbuan Ke Kenanga Wholesale Beramai Ramai..Hehehe

Sana sini duk citer pasal soping memborong...aku pun tak ketinggalan nak tengok jugak apa best menyoping tempat memborong..bukan untuk bersoping yer tapi beli untuk diri sendiri...sapa biasa dengar pemborong GM Klang, GM Chow Kit dan terbaru Kenanga Wholesale...aku dah lama tau tapi nak ke GM tu tak sempat sempat lagi pulak kawasan tak sesuai...jauh bangat macam Klang ..GM chow kit lak aku tak berani jejak...macam Kenangan kat Jalan San Peng ( area Jalan Hang Tuah)..memang dah lama ada kat situ..now lagi best dah ada bangunan sendiri macam soping compleks...lagi selesa la...parking pun senang.....

Kesempatan sabtu lepas adik aku , Ekin nak memborong baju tapi bukan berniaga tapi pakai sendiri...di samping tu boleh la bodek bodek sikit ngan mak sedara Fayel yang kayan ni...mana tau dapat baju Fayel 10 helai ke...hikhik...Fayel punya pasal mesti dapat la..kannnn mak lang kannn...mak lang baik, cantik, terbaekk Fayel kateee...huhuhu bukan aku yang kata yeee....so disebabkan kata pujian itu, maka Fayel pun dapat follow sekali ke Kenanga Wholesale...yeahhh mama Fayel tumpang sekaki la berjalan jugak...kui kui...aku kan suka berjalan...duk umah mati kutu...tu pasal EA malas nak layan aku kalau mulut asik sebut boring la duk umah...serius EA terus buat buat tido...dia kan pemalas lipas sikit nak keluar...kalau duk umah tu lahai memang kegemaran dia la...

Gerak ke Kenangan Wholesale dah agak petang sikit...tunggu hujan reda baru meredah...disebabkan aku nak pegi jugak...mana boleh Fayel tinggal..bawa sekali si budak kecik ni berjalan...Fayel kan suka berjalan...meamng dah sah tak syak lagi memang mewarisi kaki mama nya ...bagus Fayel....mama sukee...nanti weekend kalau papa tak nak keluar...protes ek..lalala...mama mengajor nengok letewwww...papa Fayel hari tu kebetulan keje..dapat la aku ngikut..kalau tak ..hmmm papa dan fayel mana boleh pisah...rapat giler...aku yang jeles...lalala...sebab tak pegi..dia relakan la bini dan anak nya keluar..ala bukan keluar berdua....ramai ramai...family aku memang gitu..adik beradik pompuan la katakan..sorang keluar...segerombolan mesti nak ikut....ngan mak aku sekali kadang kena paksa rela..mesti ikut jugak..

Sampai Kenanga Wholesale agak petang...rupanya sini petang dah suram sebab..mostly kedai tutup pukul 7 ptg...aduhai..tak dapat nak tawaf mall 10 tingkat ni..meredah 1 tingkat je dah amik masa tau...floor 1 je dah berpuluh kedai nak jenguk...dah tau lain kali kena datang awal...seelok nya dalam pukul 10 pagi gitu...senang la nak bertawaf sampai 10 tingkat kan...hamek kaww...memang perabis duit la kat sini...ada apa di sini?? yer macam macam ada...banyak baju yang orang jual online borong kat sini..banyk sebijik beb...kalau korang jenis suka beli satu patern banyak color macam aku okla...aku ni peel lain sikit..kalau 1 baju berkenan...semua color aku nak...so sesuai la aku borong sini...tak semua kedai jual sehelai tau..kalau sehelai harga normal...kalau ko rembat 3 helai ke atas..sah sah memang diskaun la...oh yer tak semua kedai ada yang boleh beli 3 yer..nak masuk kena tanya dulu boleh beli berapa...ada kedai boleh pilih berlainan patern..ada tu patern sama color lain...apa apa hal masuk terjah tanya dulu..jangan beli terus...banyak lagi kedai dalam tu berlambakkk....jangan rushing..rilekss...dan yang penting hari tu Fayel dapat baju dari mak lang nyaaaaaaa....yeszaa...untung la bawak Fayel...


Fayel kena beriba yer...kete mak lang duk berhimpit ni

Yer Fayel lebih suka beriba gini..mata asik la duk pandang luar...langsung tak menangis..kan dah kata anak aku suka jalan...habiss la 

Mama ko surrender masuk dalam stroller yer..tak kuasa mama nak dukung..sakit tangan

Fayel protes kena ikat...dia dah tak mo duk stroller...merengek

Ini Kenanga Wholesale City..di mana?? di Jalan San Peng..ala dekat ngan Jalan Hang Tuah...or dekat ngan Berjaya Times Square

Melepak santai anak beranak sementara kena bagi susu untuk si Fayel sebelum kami tak leh nak mentawaf 

Ha dah start dah...Fayel dukung je senyap...dik oi...ni bukan Papa yer selalu dukung..mama tak larat dik..

Tu dia ..10 tingkat tuuuuuu...rajin mentawaf exercise kaki...ada brannn??

Fayel beriba ngan Tok Mak pulak...alahaiiii

Isk budak Fayel ni...asik nak berdukung ajeeeeeee

Takpela Tok Mak volunteer nak dukung kan...kalau mama letak stroller je...manja sangat tau Fayel ni..

Mak lang Fayel dengan sapa?? ehheeh ngan boipren nya kena jadi tukang drebar...penat menyoping..perut kasi isi la..lapar giler mentawaf

Menyusukan anak di mana mana takde hal...Fayel kalau kata nak mengonyel...kedai makan pun dia nak jugak..mama ko kena cover la...

Apa la duk galak sembang melopong mulut oii...Fayel aku bising potpet tetap la dia membuta tak sedar diri..ngantuk sangat tuu

Orang nak makan Fayel tido...hihi...syhh tido senang mama nak makan

Ewah mama ko peposing...sedap je bersila yer mementang la Fayel tido nyenyak sakan...


PENAT MENTAWAF JE LEBIH..BELI APAPUN TAKDE...CUMA FAYEL JE DAPAT TAU....HUHUHU...KEDAI BANYAK NAK TUTUP DAAA....SAMPAI LEWAT PETANG SANGAT..TAKPE NEXT TIME





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

18 comments:

Mommy_Cha said...

hoi kakak kuruss tak ajok pong!

SURIA AMANDA said...

x nampak barangan shopping la Mimy...best ke shopping kat sini? murah x?

Pepel BoNda AmaNi said...

baru nak tanya ko soping mende....aku pun..dok merengek kat telinga dedi ajak g sini..tapi sampai skrang..dia xmo layan aku lagi..hampeh sungguh..sentap kang..kekekke

aTy _faRed~ said...

waaahh..dah ade wholesale dah..lame giler kot tak gi jalan kenanga tu..kat situ shopping besh gak..tapi dolu2 sempit giler n nak paking pon susah..tak dapat lak aku bayangkan kat mane die bina wholesale tu..huhu-nak kene gi sendiri ni tengok..[alasan nak gi jugak] ;p

Girl Girl said...

Mimy, comelnye kasut Fayel.... gerammmmm! boleh bg maps tak kt mne benornye Kenanga Wholesale nih? Hehehehe... *ni dasar pemalas nk google... :D

POSH76 said...

pandai dah fayel bersoping yer....tak pernah lagi jejak tempat soping ni...review kata takdela murah sgt

Liyana said...

oh fayel... hensem nye kasut die... hehe

D Yatie said...

Arissa pun tak minat nak duduk dalam stroller. Nasib baik dalam car seat elok lagi, Alhamdulillah. Kalau tak camner lah jenuhnya saya nak hantar dia pagi2. Huhu. Bila auntie nak tengok muka fayel senyum bila mama amik gambar ye. Mesti bertambah handsome! ;)

Riri Yoorin said...

kak mimy..kita lagi best pegi time mall tu blom bukak lagi menawaf dari satu kedai ke satu kedai.. dhle tokai kat situ kekwat ok...

Qhaifa Nur said...

pernah dengar pasai kenanga ni...ada member opis akaknya taukeh kain ambik kat sinilah...
nanti2 nak terjah kenanga pulak..cuci mata gitu

mamyharraz said...

teringinya nak ke kenanga ni..
lama rasanya tak beli belah banyak2 ni yg terasa nak terjah kesitu..

hensemnya fayel..mimik muka camana tetapppp hensem tau

Mrs. Norrie said...

mana hasil tangkap >>>kasi up lah, klu menarik nak gak gi terjah sana....

PUAN SUE said...

xpernah pi lg padahal dkt je ngan umah..teringin gak nak pi sane

PinKy MoMMa said...

aku pernah gak gi sini tapi mcm sunyi jer kalau ari bekerja kan..

harga boleh la biasa biasa jer..nak kata muraaahh sgt tu tak de la kan yang..boleh ler..

youramirah said...

akak,

saya g jugek rabu lepas tp kita selisih kot. saya smpai dalam kul1 camtu, keluar kul4. alhamdulillah sudah berjaya tawaf semua. hehe. hasilnye longchamp tiruan saiz xl rm25 sajekkkkk! =) kt GM mahei ok, RM50 tau. nehi nehi.

(malu lah org tau i pakai tiruan. kuikui)

Bitt (double IS) said...

wahh fayel dah sampai situ...hehehe banyak kali hubby ajak p situ tapi mood masih tak rak sebab nak bawa mulut tempayan akkekekekkeke (opss mengata ismeth terlebih....hahaha) bagus bawa fayel...mesti syokk...

Pink Lavender said...

tgh cari2 pasal kenanga wholesale

makneng follow sini

jemput follow makneng

citra said...

hari khamis ni baru nak gi beli baju raya.... boleh? har3

Google