THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 April 2012

Mencuba Menu San Francisco...Best Ke Tak ?

Bawah opis aku ni ada 2 café kalau rasa poket tebal kan…satu Secret Recipe..satu lagi San Francisco Coffee House…yang jadi tumpuan ramai orang serbu dah tentu la Secret Recipe…penuh aje memanjang…naik menyampah pulak…bukan apa order konpom lambat…sampai jam dah pukul 2 petang pun tak sampai lagi..dah tu kadang menu bertukar lain pun ada…padahal dah tercongok awal dari jam 12.30 tghari…nak booking tempat punya pasal…dan punyala sesak ramai orang ke SR Menara TM kan…lagipun situ aje la tempat best nak santai santai lepaking makan agak sedap sikit la..orang kata makanan hebat time bergaji …huhuhu

Satu lagi ada San Francisco Coffee House…biasa kalau beli sini…biasa la beli Ice Blended la…pekena Coffe, Latte ..maklumla kopi mat salleh uolls…minum pun fefeeling berada di San Francisco, US gitu…wah tak menahan kann…SF kadang ada promo buy 1 free 1..time promo tu meh le lelaju cari kawan share kita kongsi beli murah sikit…bukan ada setakat air aje eh…ada gak menu makanan boleh dicuba..tapi tak tercuba cuba…apasal ek…lepas serik ngan SR baru la terhegeh nak try SF..SF tak ramai sesak sangat macam SR bawah opis aku tu…SF biasa banyak mat salleh melepak…

So semalam lama pulak tak melepak ngan my geng Secretary…maklum la aku kan baru lepas cuti bersalin so apalagi mari kita bergosiping sambil menjamu selera…lokasi asyik SR je..bosan maaaaa…dah service hampeh …meh tukar ke SF lak..padahal tak pernah cuba menu situ..pertama kali uolls nak try…macam jakun je..padahal dah bertahun keje situ..menu SF tak pernah try langsung…lunch semalam fefelling kat US la…hover kann…yer la sebab menikmati makanan dari San Francisco kennn…memasing semalam amik menu berasingan boleh la rasa rasa…jangan amik yang sama yer…tak boleh nak merasa…

Food review…ikut tekak aku okey la..boleh datang lagi …service cepat tak macam SR bawah opis aku tu…lambat…orang pun tak ramai..napa eh?? Harga makanan lebih kurang SR jugak tp SR lg melampau sikit ngan tax tinggi giler…SF tax 6% je…tujuan semalam nak menikmat makanan je kan…so air berjimat sikit air suam aje…lalalala…FOC hokeh…eh aku dalam pantang lagi harus la berair suam ken…alasan sgttttttt…macam la takde air kopi, coklat panas lain kan..cannot uolls…jimat jimat…kata tujuan nak merasa makanan kan…ok lepas ni boleh la jejak SF…harga tak melampau sangat…


SF bawah opis...kecik aje..tapi boleh la nak makan hebat feeling mat salih di US kan....hihi

Pilihan aku...Fetucine MeatBall Carbonara...sedapp gak...pilih cheese banyak konon sumber susu banyak....motip??

Spaghetti Bolognese pilihan Yani..rasa sikit..okla jugak..tak muak

Lasagna pilihan Diana...aku pun sibuk rasa jugak...bestt jugak rasa lain dari SR..agak gravvy

Aglio Olio Ika punya...boleh la tahan walau pun kering tapi portion banyak...

Eh tetiba tambah menu la..hihi aku teringin nak rasa Croisant Chicken Mayo...boleh la tapi tak leh lawan Dunkin Donut nya...ehh boleh la dari nak keluar cari DD kannn

My geng Secretary...Diana n Yani dan menu pilihan diorang..

Aku dan Ika...4 geng ketemuan gosiping feeling kat US..hahha


RANGE HARGA ADALAH STANDARD RM10- RM 16 GITU...TAPI OKLAH CAJ TAX TAK MELAMPAU MACAM SECRET RECIPE ...SO AKAN MENJEJAK LAGI LA PASNI TIME LUNCH..OPPSS TUNGGU MUSIM MENUAI LA YER...


P/S : SEMALAM ADA ORANG MELAMBAI AKU BLUR JAP..LA RUPANYA READER BLOG..SORRY YER AIDA 78...KALAU KU MACAM SOMBONG TAK SENYUM...




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

Liyana said...

klu bab makanan kt SF, sy suke sandwich die je, hehe. lasagna tu pnh rase dulu, nk muntah mkn, x kena dgn tekak kot, hehehe

mamyharraz said...

dulu pernah giler dok ngulang SF ni sbb ais blended dia.sedap.
tp tu dululah..skrg dah rasa lamanyaaaa lahai tak masuk SF nih..

bila mimy review terus rindu mahu makan kt situ :)

paling sy tak menahan cabonara tu sedapnyaaaaa

Kella said...

tak penah makan kat sini beb.. yang pasti halalan toyyibaa.. =)

Mommy_Cha said...

akak kurussssss! sedap nmpk mkn?.... tebus balik time dlm pantang ke???? hiks!

Shu Shinju said...

sedap tgk lasagna tu...huwaaaa..teringin!!!!

SURIA AMANDA said...

agak2 kalau nampak along lambai tak?huhu...

wahida said...

wah...kelassss ko...siap ada org lambai ko...mcm retissss uuu....

POSH76 said...

terasa nak menjejak ko.....dah habis pantang leh ler berJJCM!!

Aida78 said...

ye la semalam saya nampak awk kat cini lah oooowh tengah tugu nak makan upanya...kita ok jerk sbb sy selalu baca blog awak ehhh sbb selalu update blog...ok mimey selamat kenalan....

D Yatie said...

wah~~~makan sedap sudah! :D

Girl Girl said...

Boleh serbu lagikkk... :D

Pepel BoNda AmaNi said...

croisant nie..aku teringat kyros kebab punya...sebab nya lahai...

anitadiana said...

kak ita pun ada semalam...baja juga blog mimi..tapi jarang komen..kekadang..slim lah lepas bersalin ne...

Softtouch [Hanim] said...

xpernah mkn SF ni...nk trylah sbb tergoda tgk carbonara tu..

Riri Yoorin said...

memang bley la SF tu dr SR kt punye nunggu order kat SR tu perggh.. sabo byk2

Mrs. Norrie said...

dulu kwn aku keje kat SF nih...ari mkn lagsana dorang...biasa2 jer...tapi oklah

imhana said...

kelas kau mims!...

PinKy MoMMa said...

latteeeeeenyer sedap disedut huhuhu..teringin pulak aihhh...

imhana said...

chaiyok mimy..ai kalau lepaks minum2 gitu je..tak pernah teria lagi makan situ..lps ni kena cuba la..

Google