THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 April 2012

Ber Shower Spa Bersama Fayel

Satu perkara jadi mama yang aku tak pernah buat ialah MANDI KAN BABY..huwaaa gagal kah aku?? tidakk kot...aku masih kekok lagi nak mandikan baby kecik..sian Fayel tak merasa lagi tangan mama nya handle dia mandi...tugas mandi kan Fayel di kemudi oleh mak aku..since Fayel usia dalam hari sampai la dah 2 bulan ni...shower by Tok Mak nya...Tengkiu Tok Mak...mak aku pun macam tak konfiden je aku boleh  mandi kan Fayel..aku baru nak start bukak baju ...mak aku cepat cepat ambil alih..huhuhu...selain mak aku..sorang lagi yang terror mandi kan Fayel..sapa lagi Papa Fayel...si Encik Awak ku....biasa cuti memang keje Papa Fayel la...

Tengok mandikan Fayel macam senang je..masa dalam hari tu Fayel pakai bath tub...then kasi siram siram ...pastu dah usia sebulan sudah tukar mandi kat sinki aje...lagi senang...bukan mandi air paip eh..still kena mandi air panas gak letak dalam besen...haiyaaa ini Fayel mau air panas jugak...baru dia suka diam...kalau air sejuk melalak macam kena apa je..manja betul...aku nak ajar air sejuk tapi mandi lambat la dalam pukul 10 pagi...mak aku kata mandi air sejuk tubuh baby kuat tegap...iskk Fayel cannot la..dia manja benor..waktu mandi dia pukul 8 pagi dah ready...dah di ajar waktu mandi nya gitu sejak lahir...8 pagi tu kalau dia merengek paham la dia nak shower....bukak baju then shower...siram air...diam terus...

Habis part bershower...part nak pakai kan baju pulak...mak aku panggil nak menyiapkan si anak raja...wah anak raja la gelaran kamu Fayel...hahaha...ini pun mak aku handle...opsss mama apa ko ni..semua mak buat..huhuhu habis dah mak aku nak handle...dia nak men Spa kan si budak kecik Fayel...kadang mak aku berebut dengan Encik Awak nak uruskan Spa si Fayel...wah Fayel jadi rebutan Spa la...hihi..kemain Spa la...yer aku panggil Spa..apa tak nya....kasi tuam panas dulu badan...buat urutan badan...Fayel dah kesedap..tengah nangis pun senyap terus...hamik kaww penangan Spa tau..jangan memain...Fayel kecik kecik dah berSpa...setel Spa baru la pakai sapu losyen/ bedak bagi wangi...then baru pakai baju...aku buat apa?? dari segi susun atur nak baju apa nak pakai...mama nya la...harus la nak melaram kan anak yer tak..huhu...


Shower time...sedap nya mandi air panas dalam besen yer...cuba bagi air sejuk lalak macam hapa je

Fayel melayan feeling shower nya...sedap sangat la tu dapat mandi....

mandi sinki jek...sempoi kann ...tapi air sejuk belum tahan lagi ni....kasi siram siram apa yang patut...jangan lupa syampoo kepala dan badan..bagi segar....

Senarai bahan nak menSpa kan Fayel...losyen Johnson lumur satu badan dan muka urut urut...Minyak Yuyi letak kat tapak kaki, perut...bau limau bestt...bedak Allano untuk ruam Fayel kat belakang badan, minyak rambut  pakai Johnson, dan perfume Cologne Johnson...

Part paling Fayel suke...tengah nangis pun boleh diam...tuam panas perut dan badan ...suka dia..tak buat dia nangis tau

Tengok muka excited terfeeling tuam...

Habis badan dah dilumur losyen, bedak...dah Spa la tu...badan dah urut sedap la dia tido nyenyak

Fayel dan muka kegembiraan bershower dan berSpa....

Ok pakai seluar pulak...malam nak tido kena seluar panjang....

Siap!!..dah wangi, segar, ensem, smart....mata celik pulak dah fresh....tido eh Fayel...


BILA LA MAMA KO NI RETI NAK MANDI/HANDLE FAYEL?? HIHIHI ....BESAR SIKIT EH BADAN DAH TEGAP SIKIT..BARU BERANI KOT 










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

CikNaa said...

dak ensem mandi rambut pacak2.. sukeeeeee =)

e k i n ♥ y u s r i said...

hehehehe
comel2

D Yatie said...

muka fayel muka macho kan? hehehe

mamyharraz said...

encemnya fayel..

mimy,bukan awk je tau tak mandikan ank masa baby sy pun sama =P kalau mak atau suami takde tak mandilah budak busyuk tu hehe sebabbya sy kekok nak pegang ank takut terlepas huhu harap2 ank kedua nnt sy lebih kuat semangat nak handle baby :)

Liyana said...

comel btl fayel ni.. hensem dah mandi, hee

saffiya_aleesya @ echa said...

comeiii geram jer tengok..rambut lebat ;-) leh buat k-pop style ni heheheh

noradzlina.kamdani said...

bestnye jd fayel...tok mak tolong mandikan...

noradzlina.kamdani said...

bestnye jd fayel...tok mak tolong mandikan...

Riri Yoorin said...

sungguh chomell waahh rindu nk bau minyak yuu yee

Softtouch [Hanim] said...

sy pun mcm tujgk dulu mimy..yelah baby kan..nmpak mcm fragile je..xkonfiden je nsk mandikan..xpe nnti expert lah tu...
fayel ensemnya lepas mandi..wangi!

aTy _faRed~ said...

aku pon tak reti nak mandikan budak kecik..dolu2 tengok mak aku pon tak pernah mandikan adik2 aku..semua bapak aku yang buat..mak aku cakap-takut- haaa..tu mak aku tu yang dah beranak 7...aku ni baru nak beranak sorang..kalau mak aku takut gak..aku tak tau ar nak soh sape yg mandikan..huhu

Pepel BoNda AmaNi said...

aku semua maktok yang buatkan..kekekekekkeke...balik keja...dinda aisyah dah wangi....

PinKy MoMMa said...

anak laki nox kena tuam...nak nak kat bird bird dia tu huhu..

anak aku dulu, asal tuam je terkencing2..aihhh syok sangatkah hahaha...

mrs_nazir (Maz) said...

comel..makin encem la fayel.. =)...sy dlu pun camtu, memang tak brani nak mandikan bb masa bdan dia xkuat lg...ayah dia la yg kena mandikan hari2..hehe, now coming soon yg 2nd ni xtawla cemana..hope dah ok..hihih

Google