THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 April 2012

Luahan Hati Mama Buat Fayel


Entry khas untuk anak ku tersayang bucuk kintan manja busyuk basham ngonyel mama – Megat Nufail Anaqi bin Megat Azmawi (Fayel)


Esok 4 April 2012..mama dah nak start keje setelah cuti 2 bulan…pejam celik dah nak keje..rasa macam semalam je mama buat pregnancy test..dengan tak disangka 6 bulan menunggu ada 2 line…syukur..thank you Allah…selepas itu bermula la saat mengandungkan Fayel…mengandungkan Fayel, mama tak menghadapi banyak masalah…walau mama berpenyakit tapi mama tetap gagahkan diri membawa perut ke hulu ke hilir sambil makan best best…Fayel suka gegerak tendang padu dalam perut..mama suka sangat sambil usap usap perut…oh indahnya….mama paling suka waktu checkup ..tak sabar nak tengok si kecik mama progress…dapat tengok hilang stress mama rasa tak sabar nya nak Fayel keluar…rindu tau waktu itu…

Waktu 9 bulan dah tiba..cukup waktu dan masa untuk Fayel kena keluar tengok dunia nak jumpa papa mama…berdebar hati…macam mana la rupa anak mama…masih ingat lagi waktu mama kena paksa bersalin…cuba bersalin normal , Fayel tak mau kuar rupanya nak kena ikut tingkap..operation daa…mengigil mama waktu tu sampai nak bernafas pun tak boleh kena pakai oksigen...mama rela kan la..papa tak dapat masuk ..papa mendoakan kita dari luar bilik OT..masa perut kena belah..mama nampak Fayel nurse pegang..mama mampu tengok tak dapat nak dakap…beberapa minit lepas itu dengar suara Fayel menangis..oh anak ku..kami bersyukur kepadamu atas kurniaMU ini...akan kami pelihara anak ini menjadi anak yg soleh, bijak pandai dan cerdik ...amin...


Bermula episode baru papa mama bila Fayel lahir…indahnya hidup…asyiklah kami duk pandang wajah kesayangan siang dan malam..asyik la mencium cium selalu...nyamuk datang hinggap pun kami halang…tak rela Fayel kena gigit…papa pulak mama tak sangka pandai handle Fayel…mama pulak terkial kial…mama di bantu oleh tok mak jugak tolong jaga mama dan Fayel dalam pantang..kalau buat sorang tak daya mama…semenjak ada Fayel rutin malam papa mama dah berubah..mama dah kena berjaga malam setiap 1-2 jam…papa pun join berjaga jugak gantikan pampers sebab Fayel kerap Poo Poo di awal dalam hari...agak penat tapi menyeronokkan dan berbaloi…semua nya demi teramat menyayangi mu sayang wahai anakku cahaya hati papa mama…


Now dah cukup 2 bulan…suka atau tak …ini realiti nya…mama kena keje semula untuk mencari rezeki Fayel …mama tak boleh tak keje sayang…mama bantu sama papa mencari rezeki kita bersama anak beranak…mama papa keje nak support pampers, baju baju baru, dan segala keperluan Fayel…ditambah pula dengan hutang piutang …tak keje mana cekau nak bayar syg…komitmen tu…mama sedap lemak duduk 2 bulan dengan Fayel..tengok Fayel membesar dari 1 hari sampai sekarang…oh 2 bulan cepatnya menjelma…alahai perasaan nak keje zero …Fayel bernasib baik dijaga oleh Tok Mak…Fayel nanti mama keje jangan renyahkan Tok Mak yer..sian Tok Mak…Fayel jangan mengada banyak songeh….jadi budak baik tau…

Esok mama start keje hari pertama bergelar mama…mama esok dah drive sendiri…awal pagi 6.45 pagi mama kena keluar tau….takpe papa ada..papa keje masuk lambat so nanti papa temankan yer..8 jam mama kat opis…mama janji tak lupa pam susu okey..adus mesti nyut nyut…signal Fayel menyusu…huwaaa touching..nanti mama cuba balik tepat waktu yer…seboleh awal mama sampai terus terkam gomol Fayel…hmm macam mana la esok ni…aduhai sure ada adegan air mata kann….rileks mama…8 jam aje sedapkan hati……




INILAH PENGORBANAN MAMA PAPA DEMI BESARKAN FAYEL..INGAT TAU FAYEL JADI ANAK YANG SOLEH MENYENANGKAN HATI MAMA PAPA DAN ORANG SEKELILING..AMIN….







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

21 comments:

Shu Shinju said...

fayel budak baik..dia takkan nyusahkan mama papa & tokmak dia... dia gud boy kan...:)

baca entry kak mimy rasa x sabaq nak jadi mak jugak...hihihi..

Liyana said...

sedey bace -.-'

xpe mama, fayel phm :)

mamyharraz said...

utk mama fayel : jangan sedih2 k kena kuat semangat..fayel mesti faham mcm abg kakal faham sbb mamy kena keje cari duit nnt boleh go holiday,pakai baju brand2 dan boleh bawak tok mak jln2 :)

lagipun mama fayel boleh call nak tau perkembangan fayel mcm yg mamy kakal buat hari-hari ;)

jadi,mama fayel kena kuat semangat okey.Insyaallah fayel faham :D

maisara my said...

mari2 kiter bekerja!!...ehh kak, biar btl 6 bulan br 2 line tu kuar????...ke 6 minggu???

Liyanaroxx said...

be strong mama fayel..insyallah fayel will be a good boy tak byk kerenah kat umah kan fayel kan? *muacks*

~ NANA ~ said...

ya Allah...besarnya la pengorbanan ibu & bapa kan? rasa nk nagis pulak *tetiba*

D Yatie said...

insyaAllah fayel akan dengar cakap mak.. :))

Ika Razak said...

touching nye baca entry ni

PUAN SUE said...

alamak,..ter touching pulak ni

nUR_rOsALiNdA said...

Nok...
Nangis baku baca entry ko nih..Terharu + sedih...
Doakan aku ye :)

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

Sedih pulak Neklah baca entri ni. InshaAllah Fayel menjadi anak yang soleh. ;D

Riri Yoorin said...

alhamdulillah.. insyaAllah fayel tak notty yea.

ratusiput said...

ko jgn sedih2 beb esok kat opis...kalau ko sedih...ko gi pam susu... :) mmg memula ni perasaan tu mmg cam berat skit sbb asyik igt anak kat umah.yelah 2 bulan ko ngan dia hari2 sama kan.tp atleast ko takyah risau sbb mak ko yg jaga fayel...pape pun slamat kembali berkerja ya... :)

PinKy MoMMa said...

fayel ensem akan behave masa mama dan papa dia work :)
memang berat kan nox tapi demi mencari rzeki utk sikenit tersayang..tak pe gigih nox..

kembali bkerja dgn smangat yang baru ye mama gorjez ^^

Pepel BoNda AmaNi said...

beginilah perasaan aku dulu...tiba masa kena masuk keja...malam tue dah xleh nak tido...bayangkan anak.....tapi live must go on kan...klu xkeja cam na nak belikan keperluan anak2 kan...

noradzlina.kamdani said...

nnt balik keje jgn terus dok terkam ank..rehar about 10 minutes..xpun g bwk mandi dlu...

Jen Jen Izaicun said...

touchingnyer... huwaaa

mekchu said...

konpem ko akan serba tak kena kat opis nnti dan missing something.. huhuhuhu.. jgn nangis tau..

NeenaAnuar said...

syahdunyaaa entry nie! but seriously nice write up beb!

insyallah aku doakan moga ko kuat hadapi hari esok dan seterusnya.. mula2 mungkin tak kuat.. lama2 dah biasa sikit ok lah nanti tu...

dan semoga fayel menjadi anak yg soleh dan kenang pengorbanan dan jasa org tuanya.. amin!

La dOLcE mEa_nAtt said...

ololo mama fayel...sedeynye,,,shahdu rasa...fayel jadi anak yang baik tau sayang

Dee said...

insyaallah mama fayel ok..silap2 fayel tak nangis..mama fayel yg nangis..biasalah sis..hari pertama..rindunya mcm rindukan kekasih hati..lama2 biasalah...comellah fayel..

Google