THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 April 2012

Terima Kasih Untuk Nurmala & Family Kerana Rak TV FOC

Ahad punya citer ni…ni kira plan tak di rancang….kategori unplanned…secara tak sengaja jugak…aku memula bukak FB nengok geng blogger si Mala mengepost gambar rak tv nak let go FOC…apa FOC!!! ..laju terus ko kann…terus aku komen .."aku nak!!"...tanpa fikir apa aku nak hangkut..hehehe...FREE punya pasal kan...terus Mala sound..."ada transport hamik la"..erkkkk ni dah main redah setuju ..tak bincang pun ngan EA..tak fikir lak mana nak letak...since masih menumpang umah family..errkkk..terus otak blur....akhirnya pikir punya pikir solution dapat....jiran aku ada van...pinjam kejap la...ok setel satu part...satu part lagi mana nak letak ...hmmmmmm yes dapat jugak...aku tumpang umah boifren Ekin, Zufar...yer sebelah umah aje...umah aku no.30 dia no.32...hihihi tumpang pakai la ek kejap...kang aku pindah hangkut balik...ngeeee

Jalan penyelesaian setel...so boleh la kita hangkut barang free ...murah rezeki ko mala...walau barang second hand pun...aku takde hal beb...FOC gitu...lagipun aku tengok ok lagi ...aku anggap rezeki jugak....nak beli pun guna duit gak kan.....memula aku pelik gak ..apahal la si Mala ni nak FOC rak tv dia ni...dia kata nak cari baru...yang sedia ada besar gabak panjang..dia nak yang kecik aje...tak kisah la Mala oii..kira ko dah bagi FOC tu...seluas angkasa aku terima rela hati...tu pasal demi berpanas berterik berhujan...aku meredah bersama EA dan Fayel jugak sibuk join nak pi amik rak tv...Fayel pun kena bawak...sebab Mala nak jumpa Fayel gak...kena la hangkut budak kecik tu naik Van takde aircond.....bermula perjalanan menghangkut Rak TV..weeeeehooo

Kalau tak sebab Mala suh bawak Fayel memang aku tak bawa...dah la van takde aircond..van lama lak tu..berdegang degung...memang berpanas la Fayel ...nasib ada nenen kasi sumbat la...bagi dia tido...buka tingkap angin masuk nyenyak lak dia tido...peh adventure tul..padahal nak gi amik Rak TV dekat aje..kat Cheras..tapi disebabkan condition van gitu..rasa macam ke Seremban lak...lama nya nak sampai oii...berdegang degung bunyi enjin...maklum la van lama...aku pun duk depan ngan pangku Fayel rasa otai lak...kah kah..apahal ntah otai...rasa macam cool la..dengan takde aircond..panas terik ya ampun...pangku baby kecik...serius experience ni buat Fayel...belajar susah sikit asyik nak sejuk aircond je kan...nah sesekali panas berpeluh...baru la anak laki namanya....

Sebelum amik rak tv amik Mala dulu kat Kg Pandan pastu baru gerak pi umah Mala kat Taman Segar Cheras....sampai umah Mala...takkan terus amik rak TV kot...tak manis..nampak nau kemaruk nak FOC..rileks lepak dulu.....lama tak jumpa Mala...bagi Fayel lek dulu ...main ngan abg Khaleef...sessi laki bini sembang sembang...kita minum dulu..yeahh....sampai habis la melayan super spontan astro warna...habis sudah..kena balik jugak..petang dah janji ada gathering blogger...rushing giler ni..unplanned program kann...EA dan laki Mala, Khairul hangkut rak TV masuk Van...selamat Rak TV jadi milik kami....

Anyway terima kasih banyak banyak Mala...dah la bagi rak TV bagi Fayel duit jugak...murah rezeki korang sekeluarga...memoga pasni rasa nak tukar perabot roger la aku lagi ek...hahaha ..dasarrrrrr!!...prrrtf..isk tak baik tolak rezeki.....barang masih elok lagi tau...dari Mala buang...baik aku amik...pasang tv nanti terus ingat Mala sekeluarga..tak gitu.....dan balik tu jugak dugaan lagi dengan van ni...hujan selebat alam...aircond takde...huwaaaaaa ..Fayel mengamuk lol....berkuap kuap 3 beranak dalam van...semua nya demi rak TV..sanggup...lalalala


Feeling otai cool la naik Van penuh dugaan ni...dah la takde aircond...takpe rilekssss...mak ok je..Fayel pun ok..tengok tu dia tido...

Dah sampai umah Aunty Mala pun masih tido..bagus Fayel...takde aircond pun boleh tido kann..takde hal

3 Beranak meredah gombak - cheras ala ala ke seremban demi Rak TV..hihihi

Dah masuk umah Aunty Mala pun budak ni tido lagi...agak nya sedap kot tido kepanasan..haha

Dah celik di sedarkan abg Khaleef...jom main kata nyaaa

Khaleef dah jeles Mummy dia pangku Fayel...rileks bang Khaleef...

Adegan tolak menolak Mummy...Khaleef jeles giler

Fayel dah jumpa Aunty Mala ....Khaleef marah wooo

Cubaan Khaleef nak beriba ngan Mummy dia jugak berjaya...sayang tul Khaleef ngan Mummy dia

Nah akhirnya Mala pangku dua dua...Fayel macam blur je...mana satu mak aku dua dua sama jek...hahaha

Kami dan anak anak ....laki laki jual mahal tak nak join sekaki bergambar..menyampahh...haha

Rak TV si tuan umah sebelum di FOC kan...cantik je kan...Mala tak mau katanya besar sangat...

Lalu di FOC...dah jadi hak milik aku ....TQ sekali lagi Mala...nak bayau di tak mau..condition superb macam baru beli ..tak de calar balar pun...

Murah rezeki keluarga korang...amin....TQ buat Mala, Khairul dan baby Khaleef...

Keluarga ni nak jugak gambo depan umah Mala...udah le tu balik le....Fayel sampai tertido kali kedua...bye balik rushing nak goreng bihun...petang ada gathering blogger lak ...lambat giler ni..next citer eh


SECARA TAK LANGSUNG RAK TV NI SEKALIGUS MENJADI PERANTARA JUMPA MALA...KALAU TAK PAYAH GAK NAK JUMPA.....KALAU LA BUKAN KERANA RAK TV INI HMMM....TERIMA KASIH RAK TV DAN MALA JUGAK




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

POSH76 said...

bagusla santek lagi rak TV tu...mmg berbaloi baloi.....baeknyer baby fayel diam jer walau apa keadaan sekali pun

Shu Shinju said...

baiknya kawan kak mimy bagi rak tu secara FOC..mmg cantik la rak tu...

acu kalau masuk blog mama mimy ni..mesti rasa geram yg amat2 kat fayel mucuk encem tu !!

Mrs. Norrie said...

fayel2...kepanasan pun boleh tidor....hehehehhe

-cinta soFiaSafiya- said...

rak tv tuh chantikk....bagus member akak nih..kasik FOC jaa....

akak, fayel bambam.....geram nengok dia...

Pepel BoNda AmaNi said...

cool jerk tengok fayel tido.....aku pun ntah bila nak jumpa mala lagi....

mia-ina said...

elok lak fayel tido ek wp pns...nasib juga....klu x meraung kepanasan...rak ok nmpk

Nadine said...

waaaa, murah rezeki..rezeki Fayel ni :)

mamyharraz said...

baiknya baby fayel ni..geram..dan baiknya kwn mimy..yelah zaman skrg ni semuanya berbayar.

rak tv tu cantik.moden style :)

SURIA AMANDA said...

cantik la.....untung mimy

D Yatie said...

wah...rezeki fayel dapat rak tv FOC!

Ina Khairina said...

mmg murah rezeki dpt brg free...rezeki si fayel encem tu

PinKy MoMMa said...

rejeki dak fayel hehehe..makin murah rezeki mama dia ;)

untung nox dapat FOC..jimat okeh..

Girl Girl said...

Wahhh... ada fOC zaasssss terus mimy sambar.. hehehe.. kat fb nana pon xde org yg nk let go brg free. kalu x, nana pon nk jgk la.. nk2 brg yg msih nmpk elok. bbaloi2..

nUR_rOsALiNdA said...

AMIN!!~ AMIN!!!~ AMIN!!!~
Banyak doa ko utk aku nok...AMIN!!!~ Hehehehehe~Alaaaaa...Malas la nak jual², aku bukan bisneswoman pun...Ngeeeee~~

Dah tgk entry ko ni, baru aku nampak betapa jelesnya Khaleef..Hahahahaha~ Anak oh Anak....

Nnt aku curi gambar ye~

PUAN THALHA : said...

bestnye baby fayel! hope my baby nanti cam baby fayel, tak cerewet. time panas pun tido lena. senang nak bawa berjalan kan?

Deqna said...

wow foc jer... sapa tak nak kan...

beb, bila nak pindah?

Google