THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 April 2012

Besar nya Biji Mata Malam Tadi Anak Ku

Lupakan seketika kisah trauma tragedi yang melanda...keadaan dah okey aku ceritakan segalanya...apa yang terjadi ada hikmah sebalik...Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya...aku bersyukur dengan tragedi yang tak akan aku lupakan dalam ingatan sampai bila bila selagi hidup...signal buat aku lebih berhati berhati dalam segala hal ...Insya Allah... 

 Ni nak citer pasal Fayel..malam tadi dia memang tak mau tido tauuu...tido tido ayam...start dari jam 12 malam sampai la ke 2.30 pagi ....nak beralih bulan gamaknya..nak menginjak ke 3 bulan hujung bulan ni...perangai baru dia..bertahan mata di tengah malam ..ajak papa mama dia sembang...mulut tu berbunyi bunyi dah mengagah...ho ho ...rabak mata aku ni...nak sleep dia cukup payah...memula papa dia rajin la melayan sembang...pastu pandai ek passing kat aku lak ...alasan katanya Fayel nak nenen..hamboii nak tido la tu kan..pandai tul trick papa Fayel... 

Dah terbongkang papa Fayel tido...aku le kena take over...sumbatkan nenen kat Fayel biji mata tetap la segar bugar..dah kenyang beburp pun tak sleep jugak...nampaknya kena sembang la...cakap la apapun ...kemain tangan meligat macam ultraman...repson pun pandai...sengeh bagai nak rak...tengok la malam nya pasal ...sengeh hover...terus tak mahal dah..kalau siang tu payah la nak bersenyum...hishsh gerammm...tangan dah siap mendepa..paham paham la yer nak minta dukung la tu...tak de makna la nak berdukung kan...bagi beriba terus diam sudehh....oh anak..panjang akal kamu nak menginjak bulan ni...mama merayu jap...Fayel tido yer esok mama keje...hmmm nan hado lagi besar ada la..anak oo anak...hehehe




Hai mata saya besar tak nak tido...

Mama, Fayel nak beriba plssss

Budak debot tembam dagu berlapis...berat dah banyak ni..hampir ke 7kg..

Fayel nak berposing ngan mama di tengah malam...pandai tul tengok kamera..ikut sapa la ni...hehehe

Tolong tolong sapa nak main ngan budak kecik ni tengah malam...mama papa dia surrender..sila kan sila kan

Ewah buat muka pulak...macam macam la Fayel ni

Sudahnya mama tertido ngantuk giler punya pasal melayan Fayel

Hehehe...at last nah papa Fayel bangun kena berbedungkan dia ketat...itu je cara nak bagi tido...baru la lelap mamai..good nite Fayel..



FAYEL FAYEL....INGAT MAIN AJE...NI IKUT SAPA LAK SUKA MAIN NI...YESSS PAPA LA




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

Riri Yoorin said...

kus semangat... fayel

D Yatie said...

mak oi~! bedung si fayel~~kalau si arissa mau melalak kena bedung gitu...hahaha...

Mommy_Cha said...

COMEI BETUL BUDAK NI...makin hari makin montel...comeinye sgt2..baguih betol dia mau dililit gitu mikha..mau riau sampai kesubuh kalo dibedung kak oi....

kayrul-shah said...

ala siannya kat mimi...fayel nak borak ngan mamanya la tue..siang mama g work, malam je la ada masa untuk borak sama2...

makin bam bam tengok fayel sekarang..hehehhe

Liyana said...

amboi geramnye tgk double chin die... hehe

kak, seram plk sy tgk bedung fayel yg ikat kt bwh kaki die tuh, hihi

mamyharraz said...

hai si hensem..meh dtg rmh abg kakal boleh main sesama.abg kakal tu pun sama membutang je bijik mata tak reti ngantuk..tak reti penat..sampai mamy surender nak temankan dia.

Qhaifa Nur said...

memang rabak mata mama fayel kalau hari-hari gini...

ada setengah budak bila dibedung gitu baru lena so dah tahu cara nak tidokan fayel kan..kan..

Shu Shinju said...

alahai fayel..kalau acu ade acu tolong mummy jaga fayel yer...

acu nak gi KL khamis jumaat ni..teringin benar nak jumpa mummy & fayel!!!

mia-ina said...

alahai fayel....kecian mummy..ha, dagu dia dh berlapis la...berkat susu ibu kot ..

POSH76 said...

mmg besarlaaa tak payah pakai contact lense...dan makin hensem...ikut muka kolaaa sejuk taww!!!

Girl Girl said...

Akhirnye kne bedung jugak... hehehehe.... dah xleh gerak. :D

ariana8733 said...

comel nye, dh pndai nak nyembang ye..meh sini sembang ngan aunty ana..

puan jari said...

rajinnye fayel bebedung...
anak wani dlm pantang je lepas tuh nan ado!!
fayel nak manja2 la tuh
sok kan papa mama die keje...huhu

Nadine said...

Fayel dah bam bam! Good job mummy, keep on BF fayel ok! ;)

Mmg Mimy, baby tak mau tido, berjaga mlm esp bila berubah bulan is a norm in parenting. Mmg kena sabar slalu.. :)

~ NANA ~ said...

boolat la fayel ni, geram je tengok...baby kalau nk beralin bulan biasa la tu buat perangai sket....nasib baik dia jenis yg tak meraung kn? hehe

Emynz said...

sudahneyr kene bedung hahaha. comel giler muke...
nasib dia tak nanges kene bedung kan, si intan dulu aku bedung jerit sampai 2 block leh dgr dia sore dia, cesh

Ina Khairina said...

fayel nak balas dendam tu,siang mama dah tinggal dia lama mlm je la nak manja2 dgn mama n papa

Bitt (double IS) said...

fayel tak mau tidur yer..nak alih bulan kot...hehehe tak pon mummy ada minum kopi ka?? hehehe

Softtouch [Hanim] said...

comelnya muka fayel bila berbedung..

betul2 nak buli mama ni...heeeee.dia rindu ngan mama dia lah tu

Google