THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 April 2012

Pampers Fayel Pun Nak Citer...

Apakah ?? pampers pun jadi bahan cerita ke?? takde bahan ke?? hehe saje sukeeee...kalau boleh apa Fayel pakai semua nk story mory...hover la ko...nope it just review...sekarang kan sibuk trend CD (Cloth Diapers)..lawa lawa aku nengok nya...aku ada 2 pasang ..itupun orang bagi...aku mama pemalas lipas...nak cuba berCD tak jadi jadi...aku prefer pampers aje la...memang la CD tu menjimatkan duit...tapi tenaga tak jimat...ibu ibu yang rajin je boleh guna CD...aku tak rajin yer harap maklum...pampers Fayel pun papa Fayel take over huhuhu...booooo pada mama Fayel...ahakss

Bukan kata aku say no to CD it means aku ni banyak duit berkopak...yer ar CD boleh jimat duit beli pampers kan...aku ni bekerja...8 jam sehari lak tu..campur masa perjalanan ulang alik pegi keje hampir 10 jam tau sehari tinggal kan anak...Fayel lak di jaga oleh mak aku...rasa nya memang tak sesuai nak merenyahkan mak aku dengan berCD...dah la mak aku bukan jaga Fayel sorang...dia baby sitter budak lain jugak...ramai budak lain nak handle...kesian aku tak nak membebankan mak...cukup dia nak jaga Fayel pun dah bersyukur...dan say yes to Pampers....itu aje senang..pakai buang kekdahnya...CD kena rajin cuci mencuci..aku rajin ke?? gelak ramai ramai...

Masa memula Fayel pakai pampers...aku takut gak...takut pampers tak sesuai...aku ajar murah aje...Fayel memang mama nya ajar survive mana murah pakai...paling mahal pampers Mamy Poko...memang terbaik la..tapi cannot nanti Mama Pokai nakk....FYI, pampers Fayel new born pun dari jenis HEY BABY...berdoa jugak la memoga takde la rashes kat punggung dia ke hapa...risau tul..maklum la pampers murah ajeee....alasan pakai pampers murah...baby new born memang kerap berak...sehari 6-7 kali..kadang 10 kali pun ada...so tak yah la kot nak pakai pampers mahal belaka...dan Alhamdulillah jugak...kekerapan papa Fayel tukar pampers poo poo Fayel ..vontot dia takde rashes..lega...cuma mula dulu bebird dia infection sebab lap ngan wipes je...now dah ok ...kena rajin basuh ngan air...itu aje...maka dengan itu..Fayel boleh pakai yang sedang sedang aje...

Yang sedang sedang aje pilihan kami ialah PET PET...dari new born tukar ke size S...Fayel poo poo pun dah tak kerap sangat...kita pakai brand ini saja...Papa Fayel borong PET PET banyak...selalu pemborongan beli di kedai ubat cina sei sei...takpun speedmart 99...bagi aku 2 tempat ni murah la kot...apasal kot..sebab bukan aku yang beli hahahaha....PET PET pampers dia ok sangat ngan Fayel...no rashes, no infection, no bocor ...pelekat pun bagus..zap sekali lekat terus..kalau buka nak lekat balik pun ok...suka la brand ni...cuma PET PET ni size dia ngam ngam...Fayel pakai S pun dah sendat mendat tang peha...dah la borong banyak S...terbiar ni...kena tukar M lak biar Fayel selesa sikit.....

Bertukar size M kini...bab beli pampers aku serahkan pada Encik Awak selaku menteri kewangan kanak kanak yer....tetiba EA tukar angin arah tujuan beli DRYPERS lak...opsss..sedang elok dengan PET PET itu...nak tau kenapa...sebab EA terpengarauh dengan corak DRYPERS yang cute giler...aku tengok pun suka gak...tapi tak tau lagi Fayel sesuai ke tak...aku bising bebel gak..dah elok Fayel sesuai PET PET jangan la ditukar...kang tak pasal pasal rashes...kesian dia nanti...dah beli nak kata apa..pakai aje la..nasib beli satu pack..kalau dia borong...aduhaii..membazir...trial pakai kat Fayel ..DRYPERS bercorak very the comel giler...tapi sayang nya pelekat nya hampeh...cepat tercabut..dah kena standby pelekat lain double tampal...Fayel dah cuba pakai....dia sesuai gak..takde rashes..cuma aku tak suka pelekat dia...benci tull laa...nasib la papa Fayel punya keje tukar pampers kan..takpe la dia takleh kata apa la...aku beli kang dia bebel lak...sila tukar semula PET PET plsss..


Pampers permulaan Fayel yang murah aje...jenis HEY BABY...RM19 aje......untuk permulaan memang ajar murah dulu supaya konon nak biasakan dia dengan yang murah...yess Fayel sesuai..lagipun new born kerap poo poo ..tak kuasa nak beli mahal mahal nok...

Dah steady sikit kurang poo poo...tukar pada yang ini size S..PET PET...yer tak syak lagi..memang terbaik buat Fayel...stok S banyak beli dah tak muat...ketat tang peha pulak...

Dah tukar ke M..papa Fayel terpengaruh dengan corak ni pulak..mentang mentang la I love Daddy ada...perlulah nak cantik dalam...tak nampak lol...try DRYPERS...Fayel ok gak serasi takde rashes tapi tu la...pelekat hampeh tul...tak melekat sangat...nah papa Fayel nak pampers kiut sangat kannnnnnnn...hamikkkkk

Antara Drypers dan Pet Pet....Pet Pet tetap pilihan terbaik.....Papa Fayel sila la habiskan Drypers M tu yer...jangan memandai tukar...pasni ber PET PET sudahhh....

Fayel dulu masa new born...kocik ajeeeeeeeeeee..rileks masih pakai size New Born..

dan kini...sudah bertukar size M...memang kena tukar dah...wee wee pun banyak gak....tebal je isi dalam...


WALAU APAPUN TERINGIN GAK NI NAK PAKAI MAMY POKO...HEHEHE...RILEKSS TUNGGU MAMA BERBONUS BONUS NI...SEKADAR MERASA YER DAK.....




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

30 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

thanks for the info
sbb masih survey2....
lom beli lg pampers newborn....
so beli yg murah jelah dulu
huhuhu

mamyharraz said...

zaman sy beli pampers dah berlalu hehe rindulah mimy.. nak rasa suasana nih..serius rindu...

tak kisahlah jenama apa janji sesuai dgn ank kita oklah tu..masa harraz dulu try jugak yg mcm2..nak cari kesesuaian..

ciksuen said...

mimi! i pon ade experience yg same pasal drypers tu. mmg pelekat die tu xlekat lah. haha,,i mmg standby double tape je. now dlm proses nk habeskan drypers tu then beli pampers jenama lain lah.

PinKy MoMMa said...

anak aku pun masih setia ngan pet pet hehehe walaupun bunyi diapers tu macam menggelikan hati kan nox ;p

suka pet pet sebab gam dia senang nak buka and pakai..tahan bocor stakat ni...

yana said...

kak..PET PET mmg bagus!cme saiz S mmg kecik sgt..tp bile dh M dh ok..elman smpai skang pkai M lg..mamypoko op cos la keberkesanan die kan..ssgt sesuai utk omak2 yg malas cam yana ni utk bgn mlm tuka pampers..huhu..tp compny pet pet ade kuarkn baby love tau..quality lebih kurang mamypoko..harge mahal sket jek dr petpet, and lg murah dr mamypoko..aritu kt expo dpt sample..tp yana dh xbrani nk tuka, sbb takot elman kne rashes..xsanggup!

Ina Khairina said...

ank ina dua2 org setia dgn fitty ja,x pernah tukar dr dulu sampai skrg

masa pantang dulu pernah try drypers n pet pet tp x sesuai dgn bdk2 ni

Pepel BoNda AmaNi said...

amani pakai pet pet....yang tegar....hygies ikut mood....mamy poko dulu...hahahaha dinda aisyah senang...pampers apa pun dia layan..kekekekkekekek...

Nurul Aziz said...

mamypoko memang best, tapi tulah mahal.. hehehe.. pakai masa awal2 dulu je.. sekarang pakai huggies..

tapi semalam gatal beli drypers,huaaa yeke pelekat dia tak okay? sebab stok huggies tak habis lagi, so belum try lagi drypers tu, taktau la camne.. kalau tak okay jenuh la nak habiskan 84pc.. mak aiii..

Mrs. Norrie said...

Aku memang pakai Pet-pet...senang, tebal dan pelekap dia zipzap...senang nak bukak2...Dulu aku pernah jd pengemar Huggies, tapi sekarang Huggies dah hampeh tahap maksimum, nipis dan senang bocor...

Aku tak suka pelekap yg ada kat drypes tuh...leceh doh, kadang2 boleh buat lluka kat pelipat peha bb, sbb dia sedikit tajam disitu....

Pet2 terbaik...sib baik anak aku takleh pakai mamy poko...naik ruam kat totot dia...hehehehhe!!!!

noradzlina.kamdani said...

pergh...yg ko share ni info yg bagus..bkn ko nk show off...

psl CD, mmg la go green...tp sbb even mak ko yg jd babysitter, jgn la bg dia ssh hati nk fk lps ganti CD..nk MEMBASUH 1 hal le plak nk menyidai plak...nak menyimpan...bio le buang duit sket beli pampers...tetapi dh senangkan mak ko...

teringat zmn ank2 kecik..syaza pkai brand GIANT pun dh ok, ikram x bole..dia bontot org kaya...plg murah pun Fitti Basic...

tp rasanye baby kali ni..mgkn ikut keadaan kewangan gak..

Liyana said...

xpe cite pampers pun, sy suke je bace, hehe

baru beli petpet 1 bungkus tu jek, pasni nk beli hey baby lah... ajr ank pakai yg murah2 jela, hee

sy pun x berkenan sgt dgn CD, dasar pemalas gak ni, nasib la ank nt :D

-oP_ida- said...

pet pet MEMANG best....

cd nidapn ada..tp ibu penyegan..so, cd tuh tesmpan jaa..dok layan pet pet jaa dr dlm pantang sampai laa nih ^_^

Mommy_Cha said...

mikha pon petpet gak..senang kan? kalo nak poo-poo leh check 2,3,4 x...still sticker tuh elok jek! tak bazir kalo beand lain hareemmm sekali bukak dah taleh lekat dah!

Me, Myself and I said...

Alma pakai huggies dry.. pelekat dia blh bkk n lekat blk..
lagi satu kalau nk beli pampers murah.. myself beli kat "manjaku" sri gombak.. mmg murah..

Girl Girl said...

X kisah la ctr pampers pon... yg penting blh bt rujukan utk bakal mummy & yg bru jd mummy.. :D

Wawa said...

Gune hey baby sbb murah tp pelekat die kuat sgt..klu nak tukar, bukan main payah nk tanggal...nk try gak la petpet pasni..huaaa...terpengaruh sudeh...

**kami~nak~tawen** said...

sama la dgn anis..xbeli pun CD2..pemalas nk basuh...xrajin..pakai je pampers..lepas pakai, leh buang..huhu..dasar penyakit M betol..huhu

mia-ina said...

best juga cite psl pampers..+ bg kami yg x tau nie..hehe..br ingat nk guna drypers..ada kwn rekomen..dh baca pengalaman akak ni...hm, takut gak..kang x lekat pelekatnya..aduhai..bgs gak akak suggests new born nye pampers yg murah2x dulu..lgpun bab cpt membesar..size mkn naik..hehe

miss AA said...

akak gune la mamy poko! terbaik tau! tak tipu punye dia nye terbaik :) mmg mahal tapi tuk anak kan. akk rajin2 tgk paper metro sbb byk iklan kan. kadang2 giant suke buat sale mamy poko..RM30 jerk..time tu la nak memborong..now anak saya dah pakai yg mamy poko pants..best!

so far saya mmg rekomen mamy poko n huggies (huggies merah or huggies ultra) :) anak saya tak boleh pki drypers sbb asyik bocor jerk..

wahida said...

aku dulu anak2 guna drypers...jimat dan takde rashes...kalau anak2 pakai petpet naik rashes lak...adoi la....

tapi anak2 aku lak, masuk je umur setahun, time mlm sebelum tdo, aku pakaikan mamy poko, sbb budak laki ni kencing byk giler weh...so, mlm je aku pakaikan mamy poko sbb boleh tampung air kencing yg byk...weeehuuu...siang je pakai drypers...

Softtouch [Hanim] said...

dicha pun pakai pet2..mamy poko pakai waktu jln tu pun ms baby dulu skrg pakai pet pet je.

brand apa oun xkisah jnji dia sesuai....dia kat dlm org xnmpak pun

POSH76 said...

murah ker mahal takper janji fayel selesa....apapun semua nak terbaekkan

POSH76 said...

murah ker mahal takper janji fayel selesa....apapun semua nak terbaekkan

marie said...

akak dah pencen beli pampers ni hampir 4 tahun dah..tapi dulu, favorite akak adalah huggies...dia tahan tampung kencing budak...nak2 akak dpt anak twin boy...boy ni lagi kerap kencing dari girl...so jimatlah sikit pakai huggies nih...he he he

mama leen said...

HEY BABY PUN DAH OK JE..
ANAK SAYA DUA2 PAKAI NI..
:)

Ms AiReEn MoHd said...

ape pun oke beb, jgn ko pakai DIAPEX da ah..melecet kulit baby...mamy poko pants terbaek MAMY POKO extra dry pun bagus..sok anak ko da nak merangkak pakai kan pants senang ...

farah keifli said...

semalam mimpi mami poko rege 30.90sen pek besar..muahaha..umar pakai hey baby je ok..diapex pun xok..bajet sungguh anak ibu :)

aTy _faRed~ said...

aku pon tak rajin nak ber CD..addeeyy... sekarang anak aku baru 2 minggu pakai pureen jer yang aku dah borong melambak kat warehouse die tahun lepas..alhamdulillah..wat mase ni ok lagi..asalkan rajin menukar..memang sehari 7-8 gak ar..biler kuar..aku pakai kan pet pet..memang elok..haaa..aku pon nanti2 nak gak cube mamy poko..eerr..sesekali ley ar kot..huhu [bajet]

Cik Iman said...

Tengah usha brand murah selain Mamypoko. Macam boleh dipertimbangkan brand PetPet nie :)

Aqilah Hashim said...

Mari cuba pampers bosomi..harga jauh lebih murah dari pampers biasa tapi kualiti memang setanding. Qilah :0196378735..COD available

Google