THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 April 2012

Makan Besar Di Rumah Ibu Fayel

Ahad hari tu kami dapat jemputan makan besar rumah Ibu Fayel...weeeee mama papa nya yang hover excited nak pegi sebab Ibu Fayel ni kalau kata buat makan...superb dan sedap....dan harus la nak melupakan diet seketika...waa matik la gemuk balik...makan rumah Ibu Fayel tak kisah bab gemuk weh...serius Ibu Fayel ni masak sedap giler...hilang waras kalau dapat pekena..slurpp...air liur aku meleleh dah ni...dapat jemputan makan sebenar nya nak bawa Fayel jalan jalan sambil mengenal rumah kawan aku Zura merangkap ibu angkat dia...tak mo panggil angkat la...takpe anggap je Fayel macam anak sendiri....

Aku kenal Zura dah lama dari sekolah rendah sampai la belajar satu kolej yang sama...sekolah rendah dan sekolah menengah memang tak rapat...tegur sapa pun jarang sekali kot...tup tup masuk kolej..satu kos...dah jadi rapat serapatnya....yer memang rapat dah macam sedara aku rasa...aku pun tak sangka selama ini aku kawan ngan Zura ..hingga kan ke suami, keluarga, keluarga mentua dia pun aku kenal...gitu la...dulu sekolah tak tegur sapa kan...nah hamik..dah kenal...aku rasa Zura lagi kenal aku kalah BFF aku sendiri...kami rapat segala cerita semua dalam poket....aku serasi sesuai kawan ngan dia...aku tak tau nak explain macam mana rapat tu..walau bukan BFF..tp ikatan kawan tu sangat rapat...memang layak di gelar saudara...walau macam mana jarang contact pun mesti aku nak kena update jugak apa cerita terkini...itulah penangan kalau kita ikhlas dalam berkawan....kami terbuka..tak suka kan sesuatu kami terus terang...dan now ikatan close kami diteruskan di panjangkan dengan kehadiran Fayel sebagai penyambung keakraban kami....Fayel aku gelarkan Ibu pada Zura..pada aku tak kisah..bukan berkongsi kasih tapi menumpang kasih..orang sayang kasihkan anak kita pun dah bersyukur...

Fayel pun seronok first time nak jenguk Ibu nya...aku siap kan dia awal smart smart ...dia tau nak jalan macam biasa la dia diam la...bawa mak aku sekali...zura pesan jangan lupa mak aku jugak...yer la memang kenal kan...aku pulak wee memang tak sabar nak menjamah makan besar ...Encik Awak jugakk...lagi lagi jemputan jam 12 tengahari...sesuai la time lunch..tak sabar punya pasal...pukul 12 jugak dah siap nak gerak...hahaha tuan umah pulak lagi bakar kasi tunjuk menu juadah makan besar....perut terus krook...sampai je umah Ibu Fayel...terus tak tunggu ..duduk atas meja dan menyantap makanan lazat hingga ke tulang...sorri Fayel tak dapat makan...mampu tengok aje..lepas makan duk lepak golek jap layan TV sambil Ibu melayan kerenah Fayel hari tu yang banyak songeh...songehnya bersebab..dia poo poo umah Ibunya...hahaha...kemain semua gelak..patut la serba tak kena...Fayel Fayel..rumah Ibu jugak ko poo poo dengan banyak nya....psst poo poo sebab sayang ibu eh...


kami laki bini dah lama tak dapat duk berduaan dalam kete macam ni tau sejak ada Fayel

Fefeeling macam single la....anak ko mana??

Tu haaa anak nya Fayel steady jek ngan Tok Maknya

Tengkiu Tok Mak ikut sekali dan tolong temankan Fayel

Ketiduran bawah kipas

Fayel dalam dakapan Ibu nya....tengok tu kemain sengeh lebar kann...suke Ibu dukung

Lauk Pauk makan besar dah terhidang...sedappp

Macam macam ada..kari kepala ikan, ayam goreng, sayur campur, sambal sotong...makan besar punyeee

sempat gak 3 beranak ni berposing...family potrait katenyaaaa

Ibu tolong bagi kan susu...senyap dia

Mari kita gerak pulang umah perut sudah kenyang...

Otw balik Fayel duk depan ngan Mama..biasa la nak memekap

Opps dah sampai umah...Papa Fayel dah bebel tu...jeles la tu mama gambar ngan Fayel

LEPAS BALIK KEKENYANGAN TERDAMPAR 3 BERANAK....SEDAP BEBENOR MASAKAN IBU FAYEL WOOO...SILA MASAK LAGI EK...NAK SERBU




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

mamyharraz said...

seronok tau dpt jalin hubungan rapat dgn kwn.

sedapnya lauk-pauk ibu fayel masakkan..terliur tgk..yg fayel tu kenapa hensem cangat gewammmm

haii bilalah kita nak ketemu ya.

Mrs. Norrie said...

YE...YE..YE...FAYEL DAH DEMUKKK....
DOUBLE TRIPLE CHIN

Pepel BoNda AmaNi said...

kadang2 kita xsedar orang yang betoi2 kenal kita kan...

POSH76 said...

bambam dah fayel..takper ramai yg volunteer nak jg fayel...sedap lauk pauk terhidang!!

Liyana said...

tembam nye bdk hensem ni.. hehe

PinKy MoMMa said...

memang senang hati bila ada org masakkan lauk yg sedap begitu huhu..

paling best skali fayel la..mcm putera raja uols ;)

noradzlina.kamdani said...

org jawa ckp..klu kite g umah org lps tu kite buang air besar kt umh org tu means..KERASAN (kite serasi dgn tuan rumah)...

Riri Yoorin said...

suka tgk fayel dlm car seat dia mcm boss wooo

Norazura Zainul said...

Terharu touching aku baca story ko nie....tak sedar lak yg begitu tinggi sekali luahan ko ye....aku cam kawan2 ko yang lain juga lah...mungkin sikap je yg berbeza...tak semua selesa dgn sikap aku yang suka terus terang & tak suka bermuka2 nie....lagi satu aku nie memang jenis berkwn suka nak kenal semua. Pd aku kenal adik beradik, family, & husbandnya dah satu kewajipan dah...dgn adanya Fayel nie harapnya lebih bertambah akrab lah kan....anything yg nak dishare tu jgn segan silu ye...aku sentiasa sudi berkongsi...tlg peluk cium Fayel utk aku ye.insyaallah nanti ibu lak dtg umah melawat Fayel...

Google