THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 April 2012

Pulun Pulun Kerana 6 oz

Fayel masih mendapat sumber susu ibu dari mama nya lagi...standby gak susu formula Anmum..takut tak cukup....tapi Alhamdulillah standby je masih belum minum formula lagi…susu EBM (Express Breast Milk) perah masih cukup …kata kata mengatakan baby boy memang kuat menyusu adalah betul…Fayel dah 2 bulan dah terasa rasa kekerapan dan banyak oz dia minum…tanjat mama..now sejak aku keje ni…oz dah menajdi 6 oz per session…tak ke pengsan aku nak mengepam nak dapatkan 6oz…huwaaa mengigil tangan huiii…ni pun mak aku duk calling…jangan lupa susu bagi 6oz..Fayel ko ni minum dah banyak sekarang…haiyoo…

Masa dalam pantang gigih jugak pulun aku buat stok konon untuk keje…tapi disebabkan asik guna je..Fayel sejak pandai berbotol..dia suka lagi berbotol…eksyen eh budak kecik ni..maybe botol laju kan..guna pun sebab selalu keluar kan..tengok la aku kan asik keluar je lepas habis pantang…maka stok stok susu telah digunakan…tinggal la beberapa aje..huwaa memang menangis la nak buat stok..lagi pulak Fayel kalau memekap dia nak puas susu…kalau susu baru stimulate keluar sikit sikit…sorry!!rasakan amukan lalak dari Fayel…tak dapat aku nak mengepam langsung…memekap la dia paling lama 3 jam pun pernah tau...

Keje tambahan sekarang kat opis…selain keje tetap wajibul kena buat…keje lain kategori wajib jugak..adalah mengepam susu…aku buat 3 sessi…patut 4 kali..tapi tak sempat la…nasib la aku keje PA…bos pun perempuan..tengah preggy lak tu…bersyukur…amat la memahami..kadang dia yang remind aku..dah pam ke belum?? …lagi buat aku bertambah tambah suka excited la pulun nak buat stok susu…waktu pam bermula jam 8.30, 12.30 dan 4.00 ptg…kalau waktu tu memang aku takde kat meja la..bos pun tau la memang sudah waktu…pulun pulun…makan lebih dapat la banyak…

Untuk dapatkan susu banyak, memang tak leh diet la aku yer...khasiat makanan itulah untuk susu bertambah banyak…minum air sehari pun 3 liter..memang asik ke toilet la aku ni...takpe takpe aku pulun semua kerana nak kejar 6 0z ni...sanggup demi untuk nak besarkan Fayel ...papa nya suh reduce kontrol 4 0z...eh tak leh la...dia tengah selera minum susu tu biarkan la...biar dia bam bam sikit...baru best gomol jadi bantal peluk...


Sekali mengepam memang penuh satu botol...baru sebelah tau...pulun lagi pulun..macam nak patah jari aku tau....semua demi budak Fayel nak susu 6 oz...

Susu mama telah berjaya menambah kan berat badan Fayel ...nak buktinya pipi dia layut...rasa nak tampar, picit..geramm...

Eh eh macam orang besar je lagak nya...kerek nya muka Fayel oii...Fayel nak jugak susu 6 oz katanyaaa..mama kena pulun pulun tauuuuu....


HARAPAN BESAR NI ....SEMOGA DIBERIKAN SUSU YANG BANYAK SEHINGGA 2 TAHUN.....AMIN




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

29 comments:

NanieZara said...

bulan posa yani tak posa 2 minggu tau sbb rasa2 cam susu kurang...

Nailah Azman said...

Garangnya muka Fayel kt hok gambar no 2 tuuuu! Hikhikhik.

izla said...

bestnya dapat bg susu ibu lagi. saya dah campur susu formula. memang kene tekun la nk perah susu tuh, especially time susu dah kurang ni. hadoiii!!

ciksuen said...

amin. i pon harap susu i ckp utk 2 thn. skg gegirl i xminum bnyk sgt lg. biase i bekalkan kt bs dlm 15 oz je. setakat ni alhamdulillah la ckp. i pam pon xbnyk sgt. sekali pam 2-2 belah pon dpt dlm 2/3/4 oz je.

Mommy_Cha said...

tahniah kakak kurusss...mommy cha tak mampu bf full sebab debab mikha minum tak hengat. cuma kat taska mmg provide ebm kat dia. mlm kalo meraung mommy cha df kat dia..meraung lagi baru sumbat susu fm :)

mamyharraz said...

aminn semoga mimy boleh susu kan fayel sampai target umur tu :)

napelah awk hensem sgt nak oii geramm tau.

~ NANA ~ said...

wahhh rezeki fayel...pulun mommy pulun! hehe

i pon insyaAllah baby boy nnti...ntah2 my baby pon kuat menyusu nanti...hehe

ct shah said...

kenapa fayel ni kiutttt sggttt??dh besar kompem hensem nih.
tahniah kak,keep on mengepam.insyaallah fayel akan dpt susu ibu shj sampai umurnya 2 tahun.:-)

Nurul Ilyani said...

chaiyok2 mama fayel....fayel hensem lh...geram aunty tgk tau...

Pepel BoNda AmaNi said...

cayok2...u can do it beb...aku hari keja...4kali pam....pagi kul 6am...pastue kat opis 3kali..kul 11.30am..kul 2.30pm...ngan 5.30pm.....nanti start keja baru..kena ubah jadual dah....harap2 dapat la..timing tuk pam susu...

Liyana said...

amboi muke fayel kerek giler, tau la hensem, hehe

pulun kak jgn x pulun. pam manual eh kak? lenguh tgn tu :)

farhana shamsuddin said...

try power pumping dear

dyana "his other half" said...

bestnya BF. rindu saat2 tu. i dulu direct feeding ja with hadif kalau g mana2. kaki jalan juga kitaorg. mmg direct feeding ja walau di mana saja. sayang nak pakai stok tu. stok simpan bila mama hadif g kerja saja.

penat tu pakai manual. apa2 pun good luck ye :).

Lady Rina said...

comelnye baby Fayel...geram tgk pipi dia..:)

PUAN SUE said...

su walaupun xkeje..xdpt nk full bf..sedihh..campur jugakk ngan fm

Ann Ishak said...

sentiasa kena ada benda untuk di makan di waktu perut lapo

Dee said...

kena usaha keraslah kan, makan makanan yg menambahkan susu..sis lagi tahukan..dee x pandai sgt....xpe demi fayel..u will definitely do anythingkan..

Softtouch [Hanim] said...

ensemnya fayel..jd menantu untie nak?heeeeeee

caiyok mimy....u can do it....untung fayel masih bf n xpernah cmpur fm..dicha campur dulu . skrg pun masih nenen lg..

mia-ina said...

setiap entry akk x nah mia miss baca...hehe...fayel semakin membesar...bagus akak dpt susu kan anak..bertuah

Dkopsunintended@A.I.N said...

hehe. comelnyeee! 2nd gambar tu mcm ade ciri2 model jee...

Aida78 said...

bagusnya cik mimi bagi susu ibu...aida dulu x da susu x banyak dlm dua minggu jerk dah kering....bestnya...x payah bagi susu fomuler...

Riri Yoorin said...

kak mimy.. orang ckp minum air halba ..rendam bley kasi banyak susu, pastu apa lagi ekk nnti riri kasi lagi ..

-oP_ida- said...

sis...nida amal ayaqmasak jaa sehari 2LITE...wajIb!!aLhamdulillah, ayaq susu meriah sangat.....

wahida said...

yg penting walaupun muka anak ko nampak garang dlm pic tu, anak ko sgt lah cutenya la hai...pipi layut!! rasa nak geget pipi dia tu...

MissRhana said...

bb boy mmg kuat!! huhu

SURIA AMANDA said...

gambar last tu mcm ckp...apa mama ni amik gambar fayel..asyik2 amik gambar..x suka la..huhu...

Mrs. Norrie said...

muka fayel cam muka danish masa kecik...nanti aku cari ok.....iraslah...

PinKy MoMMa said...

doakan uols dapat menyusukan dak ensem fayel smpai 2 tahun..

ya Allah kau banyakkan lah air susu kawanku mimy supaya anaknya megat nufail anaqi dapat membesar sihat hanya dengan susu mamanya sahaja..aminnnnnn

Hazz said...

leh try produk shaklee untuk penambahan susu yg marvellous..

Google