THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 April 2012

Fayel Memang Kaki Jalan

Biasa balik keje Fayel tido tido ayam...aku masuk umah kena slow slow..cuci botol simpan stok susu...makan dulu baru leh terkam Fayel..tapi budak kecik ni dia bau mama dia kot...sedang elok tido tido ayam sambil berenjut bouncer dia oleh Tok Wan...kelibat aku bersuara dia dah mengeliat celik mata besar....auta kemain lak tu...terus je merengek....Tok Mak cakap Fayel kalau seharian tinggal langsung ok je...nangis pun tak mengada...sikit je rengek nya...aku ada mak cakap kemain kuat suara dia meneran...serius mengada tau...

Dah dia celik tu aku tak leh wat apa la...memang rebeh la bahu mama ko ni Fayel...apa pun tak boleh...memang mama ko surrender laa...kegemaran baru Fayel yang di kesan ialah...berjalan...hahaha hamik kau...ajar sangat...dah Fayel sekarang merengek rengek manja...ingat kan nak nenen...oh tidak...tangan dah mengelepar ...aku paham benor la tu...apa lagi nak berdukung la ...jalan dalam umah pun jadi la...janji pusing pusing...errrkkkk...tolong jangan salah kan aku..salah kan laki aku...ini semua Encik Awak punya pasal la....dia duk ajar berdukung tetiap pagi pegi keje...balik keje kena turn aku lak berdukung dak Fayel...

Mama tak larat nak dukung macam papa dukung yer...tangan mama sakit kebas wooo...Fayel pun berat dah boleh tahan...tu pasal selalu papa dia aje yang duk kendong ke hulu ke hilir....Fayel bam bam sekarang...tak tau la dah baper...tunggu next checkup..budak demand susu tinggi ni...papa kata bam bam macam mama....papa tak gemuk tapi tough...uwekk .....ehhhhhhhhhhh...takut ngaku letewwwww...nyampah...now petang kan asik hujan jek...tak dapat la nak meround Fayel luar umah..sorry yer baby...tapi Fayel mana leh tak meround petang petang...serba tak kena dia...lepaskan gian dia aku kena la standby stroller dalam umah ...duk la pusing meround satu umah....pusing la aku dari ruang tamu ke dapur pusing balik sampai la aku malas dia pun bengang melalak la dia bantai.......hahahaha....kena sound hep sekali ngan mama baru dia surrender...haiyaaa budak Fayel ni dah banyak songeh ragam lak...kelakar hihihi...



Fayel nya pasal nak berdukung aje meround...tak sempat aku nak buka baju...isk isk budak kecik ni....nampak kelibat aku tangan mengelepar....Encik Awak sila bertanggungjawab atas peel anak awak ni...sapa suh ngajor...

Tengok tu berstroller dalam umah pun jadi la...pasal hujan kat luar...kalau tak memang kena la meround...dari ruang tamu ke dapur pusing balik...dah baper round pun aku tak henggat....macam la umah tok besar sangat ....aku rasa pusing dalam umah tu dah best sangat kot bagi dia...hehehe kelakar la budak ni...kang mama naik hantu terus heppppppppp nanti...



MACAM MACAM RAGAM PEEL YER NAK MASUK 3 BULAN NI...NI KUAT BERJALAN IKUT SAPA LA TU..HIHIHI..BAK KATA ENCIK AWAK...SENDIRI MAU INGAT LA...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

Deqna said...

budak kan dorang ni tau jer bau mama dia kan.... memang pun kalau time mama takde memang elok jer diam, cuba kalau dah nampak mama dia... mula lah tak senang...

marissa pun camtu jugak....dari baby sampai sekarang...

mamyharraz said...

pandainya fayel kena kan mama dia..
rindulah tu berpa jam mama tak dukung..sbb tu merengek nak mama.bijak akal baby skrg nih.

hensemnya lahaiii ank bujang mimy nih.

Girl Girl said...

Wakakaka... lawak la Fayel ni.. siyess... tahu jek mama dia dah balik.. hahaha... klakar tgk gelagat budak2.

safiyyah osman said...

heehehhe...geram tgk fayel...bsaq2 nie tobat hensem...dia suka jln2 sbb mama dia suka jln2 gak...hehehe

Qhaifa Nur said...

yang pasti tiap2 bulan ada je benda baru yang fayel akan belajar...
seronokkan jenjalan fayel...

Liyana said...

kelakar la fayel ni... confirm ikut perangai mama die.. hehe

Penyuluh Perikanan said...

saya sudah follow 409, pleas follow back
suport..

Ina Khairina said...

gud boy fayel!dah pandai buli mama ehh sampai mama x sempat nak salin baju tu....ekeke pandai fayel ni

mekchu said...

ko tgk la masa ko pegnen dulu kan suka berjalan.. itu yg fayel ngikut tuh.. fayel ni makin hensem lak aku nengok..

D Yatie said...

hahahaha...pandai kan anak2 kita ni...tau aje kita balik...mula la....hihihihi...tapi jenuh jugak yer fayel kaki jalan..hahaha...ikut mama dia lah tu...dulu dalam perut fayel selalu mama pergi bawa jalan katanya...dah kuar nak escape yer...hihi...

Nadine said...

meh i tolong jawabkan...

ikut mama Fayel la kuat berjalan.

Hihihi...peace! v(^_^)v

Softtouch [Hanim] said...

betul baby kan mmg tau je bau mama dia..fayel2....saje je nk buli mama tau...

baguslah diank duk dlm stroller..anak2 sy xmo duk dlm tu....

eLLy said...

hai Fayel.. bila nak jejalan jumpa auntie eLLy?

Riri Yoorin said...

kak mimy.. geram la nengok gayel..

Google