THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 September 2013

Isu Menyamar di Blog RedMummy

Phewww  sejak buka blog ni tetiba je ada isu panas….adehhh geleng kepala aku…kali kedua lak tu terjadi..dengan orang yang sama gak…blog Femes amos…why why aku lak kena ni oii…ni blog picisan ikan bilis jek…yang guna nama url aku ni pun kemain kan…tak guna tul…tak memasal muka aku femes seantero jadi bahan makian semalaysia…bagus sangat la wahai followers haters…kutip la saham dosa banyak banyak….dosa sesame manusia ingat ye…sampai bebila tak terampun if ko tak minta maaf especially orang teraniaya terang lagi bersuluh macam aku ni….untuk “follower mulut jahat'... biar lah derang nak jahat.. kita tak jangan jadi macam diorang kay…


Aku tak mengomel banyak banyak…menambah dosa disini…cukup la aku kata….aku sekarang sedang BZZ plus SIBUK perpindahan unit baru…memang tak de masa nak membaca blog orang ni…..kalau aku baca pun favourite blog aku blog Geng Mommies Gojes aku je….blog famous like Redmummy maaf memang aku tak baca….apa content kene mengena komen aku entri mana pun aku tak amik tau sebab aku tak baca….nak check apa last entry dia pun aku tak tau sebab aku tak baca….pasal isu hot ni pun mujur ada yang bagitau aku tolong print screen…kesian kan…yerla aku tak de FB, Twitter….memang ketinggalan zaman IT aku ni…tak de makna la der nak stalker FB Twitter Keek Instagram orang yang aku tak minat nak tengok...aku stalker diri sendiri je...


Nah bukti sebuktinya aku tempek beberapa bahan print screen yang aku dapat….hadoi la…sampai macam ni ek orang menyamar jadi aku …kepada orang yg menyamar menjadi nurmimy,pls insaf and hentikan semua ni...apa masalah ko eh si penyamar s_azliza@yahoo.com... aku tak tau pun ko sapa tapi suka nau link blog aku ni tempek komen kat blog RM…kenapa hoi…ada masalah dengan aku ke?? Ada masalah moh kita jumpo depan depan …dari ko buat keje haram memfitnah tak habis ni…ingat sikit dosa pahala ye….aku geram betul si penyamar ni…banyak banyak blog…link blog aku gak dia guna nya…terus jadi isu lagi dan lagi..pastu mula la semua judge aku sedap mulut secukup rasa…pasni ada lagi ke tak ni ha…tak leh jadi aku kena cari penyamar ni…tolong aku buru penyamar ni weh… terus mood update blog aku lagi la zero…dunia blog mmg hipokrit….tapi bila salah tak reti minta maaf biar let go gitu je...habis tu perasaan aku camana...maruah aku camana..berani kerana benar..bila minta beremail email...aku dah email pun tapi tetap la tak de jawapan langsung.....hmmmm. ok bye ..



Isu bermula dengan komen hot ni...konon nya datang dari aku ...link pun terus ke blog aku...www.nurmimy.blogspot.com..padahal blog RM ni aku memang tak baca pun...tak tau entry pasal apa...time 19 Sept 2013 jam 11 pagi..hoii aku kat opis la tak baca pun blog blog ni..duk unit baru tak macam unit lama suka suki baca blog time opis...



Tup tup ada orang print screen aku ..muka aku kena tepek kat FB..wowwwwwww adeh akak femes amos kejap...pitam jap...dah la aku ni takde FB, Twiiter...

 Yang tak tahan tu follower mengkomen...Ya Allah mulut jahat nya...sedar tak korang ni memfitnah orang...taubat insaf la ye...


Dapat detect IP ...eh...lokasi Rawang...hadoii tak hagak hagak waktu kejadian aku keje Bangsar oii....pastu pakai broadband...mana aku ada broadband


Sila comparekan sendiri IP address aku ye....bukti ni penting...yang penting jangan melenting ...






NASIB AKU NI BUKAN MELENTING TAK TENTU PASAL..KALAU TAK MEMANG MASUK KES COURT /SKMM NI...KIRA CYBER JENAYAH NI MEMFITNAH ORANG...MEMINTA MAAF ADALAH SATU PERKARA MULIA








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

77 comments:

YanaUjang said...

gud job sis! entry yg bernas! xyah melenting pn..ckp je leklok org pn senang nk paham kan? hehe

eh klu jmpe la si penyamar tu jom kita panggang dia...buat goreng berlada ke..hahahaha :p

take care sis!

ameris said...

yesss... akhirnya. mmg tunggu2 entry mimy bela diri. jgn melenting wahai mimy. doa org teraniaya mmg makbul.
mmg dengki kot org tu....

Allene said...

ya allah.. mcm tu sekali u kena mimi... jht betul la orang tu... klu lin mesti down giler....

nasib mimi pandai buktikan semuanya...
dari cara orang tu coment pun bukan macam u selalu comment.
macam nak PANGGGG!!! je orang tu

Mrs. Ady Firdaus said...

fan RM tu kaw2 punya marah hahha...uish2 mcm2 manusia la ni saja nak susahkan orang.Hopefully dapat track sapa meroyan sangat tu

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

kak mimy sangat bijak!

kalau nama mimi kenapa email pakai azliza lak.. huhu.. sesuatuuu sangat kan..huhu... takkan takleh nak differentiate?

hukhukhuk

Nadine said...

Setuju dgn PU3 Bibah,

nmpk sgt menyamar...jahatnye org tu!

tak pasal2 u kena. kesian kat you..sabar eh mimy, doa org teraniaya tu makbul.

ayahmamilisa said...

waduh kesiannye mimy..
sabar ye mimy..
kebenaran dah terbukti..

D Yatie said...

yes.
yang penting jangan melenting!
sabar ye my..
org gini satu hari nanti ada dapat nyer..
huuuu...

Diana Aziz said...

Blogger femes tu pn bodoh.. Bajet hebat siap attach no IP tp x siasat apepun.. Dh malu sndiri la tu... Follower kipas mati dia pn bengong. Duk kipas bontot dia... Dia tu mmg sesuatu.. Asik cari gduh dgn org je. Bajet dia yg teraniaya.. Pdhal........

Chekgu Azrine said...

Yes..entry terbaik..
Kita melenting pun no point..
Ini cara org sekolah selesaikan masalah..
Alwiz sokong u mimy

Nailah Azman said...

Finally. Neklah masa baca RM pos pasal Kak Mimmy, serius geram kot. Dia cakap main sedap ikut mulut jek. Agaklah kan. Apa dia ingat orang hadap ke dgn life dia? Please lah. Dulu cakap blogger Kak Peej tu nak jatuhkan dia smpi skrg tak sudah2. Now? Elehhh ... poyooo. Geram gila kot. Sedap membahasakan orang cakap orang itu ini. Habis dia tu? Sedap pulak bahasa dia? Gituuuu. Siasatlah betul2 dl kalau kata ramai kaki boleh track IP. Tapi track IP pun salah orang jugak. Orang macam ni takyah layan Kak. Biarlah nak cakap apa. Yg komen kat FB dia tu pun satu, free2 dpt dosa. Lain kali, kalau taktau apa, takyah la nak komen bagai. Konon nak back up la tp sudahnya? Haih.

Queen said...

sian u mimy.. tp tulah.. u tak buat slh buat ape nk takut.. kan.. i salute cara u tangani benda ni.. sabar k

mimy yg i kenal tak buat benda2 gitu

xpe
allah ada dear..


=)

Aty_Fared said...

Mimy... ko cer bg aku rawang tu titud2 ape ke nama nyer berape.. aku tak clear ar nampak.. laki aku cakap boleh trace tempat exactly org tu berada...

fifi said...

Padan muka diaorang...kan dah malu sendiri...

Nurul Aziz said...

Ee jahatnya!! kenapa sampai mcm tu.. mungkin org tu jeles la tu.. dia ada blog tapi suam-suam kuku je ke apa...




erin said...

moral of e story, sebelum menuduh, up entry fitnah org, selidik la dulu ye, bila org dh bela diri, diam pulak ko? X say sorry..shame on u la, mari kita move on, i have 1 kid only, later2 i tambah pulok jd 3, k.my nak anak berapa?? Tiba aku lari tajuk..wahaha..kedok..kedokk..kedookkk

Cik Puan Rara said...

rara slute sgt ngan akk sbb akk xmelenting lansung.akk relx je.hebat lah akk,cayalah! kami syg akk taw~

ctmah said...

Firestone firestone firestone!!!!
Xpe kak mimy..kami sentiasa support kak my hingga hujung nyawa Insya Allah.
Haku pun xpernah tau kewujudan RM tu sampailah ade gojes yg up post pasal RM meroyan..meowwwwww

I want to lose weight said...

Menyampah..

Cukup laa kali pertama dulu ko layan sampai stress2..

Kali ni abaikan je..

Biarkan dia ngn follower dia terjun bersama labu-labu..

safiyyah osman said...

Buta it tp buat mcm terer it..terer it setakat update blog pastu baget femes...blah lerrrr... lain kali dpt ip org..check detail2...bukan just tepek ip org bodo2 ja..bangang abadi...


Bodo buat cra bodo..jgn sound org buta2..baget tempek ip,tempek link blog org..dh sah2 hg btoi la..puuiihhhh...


Dia ada minta maaf tak dgn kak mimy?..kata white good gold heart?..xkan remove buta ja status xclear nama kak mimy?..


Bru dpt 1komen baget ustagajah dh meroyan..xkan smp mati nk hrap komen jilat jubur ja..wakakakakka..

*terpanjang plak komen kahkahkahkah*


Julia Kartini said...

Sepanjang sy baca blog akk x pernah perasaan pun header akk ader gmbr atau k mmg sy x perasaan sbb trus skrol bawah nk baca apa yg akk sharekan

~YUN~ said...

well done kak mimy..cara kak mimy membela diri dlm post ni sy puji sgt sebab akak tulis dengan cara berhikmah..xder caci mencaci,guna ayat dan bahasa yg kurang enak..sedangkan akk lg difitnah..dianaiya..moga allah sentiasa permudahkab urusan k mimy..dont worry kak..doa orng teranaiya insyaAllah makbul..take care kak.. :)

mc laa said...

well done akak .. mcm mcm la dunia sekarang .. nie susah kalau terlebih maju nie sebab ramai yg sekolah da jdik mcm xsekolah .. tulis ikot sedap mulut jea .. :)

missayu said...

Yessss,beginilah caranya org terpelajar menangani masalah remeh temeh tapi kecoh seantero dunia....sekarang,marilah kita cari siapa yg scam akak tu.....

chuya - the mother of A's said...

Mimy jgn xupdate blog plak tau. Dah baca tdi diva potpet. Yg komen2 ha amik la sorg sikit saham kat sinun.. xpela allah ada. Benda ni xlama pun allah nak tunjuk

chuya - the mother of A's said...

Mimy jgn xupdate blog plak tau. Dah baca tdi diva potpet. Yg komen2 ha amik la sorg sikit saham kat sinun.. xpela allah ada. Benda ni xlama pun allah nak tunjuk

chuya - the mother of A's said...

Mimy jgn xupdate blog plak tau. Dah baca tdi diva potpet. Yg komen2 ha amik la sorg sikit saham kat sinun.. xpela allah ada. Benda ni xlama pun allah nak tunjuk

chuya - the mother of A's said...

Mimy jgn xupdate blog plak tau. Dah baca tdi diva potpet. Yg komen2 ha amik la sorg sikit saham kat sinun.. xpela allah ada. Benda ni xlama pun allah nak tunjuk

chuya - the mother of A's said...

Mimy jgn xupdate blog plak tau. Dah baca tdi diva potpet. Yg komen2 ha amik la sorg sikit saham kat sinun.. xpela allah ada. Benda ni xlama pun allah nak tunjuk

Mommy_Cha said...

Mahkluk ni ada akai, apa kata pikiaq guna akai sebelom nak bikin apa2 pon?. Cthnya, aku merompak bank, takkan aku nak tinggal name card pls call me back atas meja receptionist bank tu kan? Giteww umpamanya kes ko akak. Takkan kita p komen makian segala jemala pastu nak letak terang2 nama kita kot? Hek ele..tak cerdik la kalo buat camtu? Paling kuat letak anon,anoy,anai-anai pon takpa dah. Haish..kang lelebih ckp kang kena makin berbakul lak. Almaklom I ols pon blog ikan bilis Gred C je u ols..muahahahaha.



Ok lah. Nak tido dah.

Bye kakmi. Sweet dream.
Pisyawwwwww!


#gengkuda, kedok-kedok-kedok....

@micha

Nadt said...

well done kak mimi. kak mimi da buktikan siapa yg benar siapa yang salah. Puas memaki seantero alam rupanya penyamar. kalau kite la jadik RM maunye tutup blog, tanam kepala dalam tanah macam burung unta. malu sehhhhh!!!

veelara shamsyul said...

Terbaik kak. Mcm ni bru matang n bijak.yg menyamar tu tlg la jgn buat cmni lg.apa motif ek.kak mimy kene siasat btul2 kak.org y mnyamar cmni mmg xda niat baik kak.

NAS said...

tidak melenting itu tandanya sabar. Allah janji yang baik-baik untuk orang yang sabar...

Cik Eka said...

salute kak mimy.

sian kak mimy. Tidak melenting tu tandanya akak boleh sabar untuk terangkan mana yang benar.

QASEEH HATIKU QASEEH said...

salam..

sepatutnya RM up status kat FB menyatakan bhw tuduhan yg di buat adalah silap dan bukan seperti yg telah dia tulis..wlu pn status tu telah di delete..RM wajib clear kn semula kesilapan dia tu..dia jusrt up status kata dia baik dan delete status yg x betul tu sbb dia tu seorang yg baik hati..bukan itu la cara nya..sepatutnya dia tulis details nya bhw dia telah silap membuat kenyataan dan telah menuduh org yg tak bersalah..

if dia ada mnta maaf secara personaly to ur..its ok..tp dia spt clear kn jgk info sebenar bersam dgn penyokong2 tegar beliau..itu tanggungjawab dia n amanah yg kena dia pikul..kerana nyata2 telah menuduh org yg tak bersalah...

kata2 ikhlas dr sy..menyokong org yg teraniaya...sy tak kenal awak dan jgk tak kenal RM ..tp sebagai manusia..kita sama shj..wlu pn kaya atau miskin..semua yg kita ada hanya la pinjaman..any tym bole di tarik semula jika DIA mengkehendakinya...

e.t.t.y said...

idop kak my!!! idoppp!!!

hahaha

yUmiE AzuRa said...

aku confius dgn kipas susah mati die jantan2 tu??ape hadap sgt bce blog femes amos tu??aku tgk xde la ilimiah sgt.lbh krg mcm blog ikan bilis kte jugekkk..
xpela mimy,skrg ko berada di pihak yg benar.mcm yg lain2 ckp,doa orang teraniaya ni selalu makbul.berdoa le semoga sijahat penyamar tu polis dapat,bru puas hati blogger pemes ni kne mntk maaf secara terbuka.
panggg!!

zaidah said...

Gud job Mimi. Ini yang dipanggil brilliant blogger. Mempertahankan diri dengan bukti.Bukan hanya cakap kosong.BTW, i'm your silent reader.

ctmah said...

aku setuju kau Qaseh!kena kasi clear lor.mintak maaf kena mintak maaf

SweetLikeWhat said...

terbaik akak!!!!kami semua sentiasa sokong akak..
hah pada yang sebar fitnah taknak mintak maaf??
woii sok jenuh nak cari kak mimi kat akhirat sana..

Ayu sukatiakula said...

sian mimy..

teruk betul org yg amik kesempatan buruk2kan nama orang lain ni. harap mimy bersabar

~~AzaLea~~ said...

Alhamdulillah.. seronok tgk akak protect diri dgn cara yg berhemah..

Gud job!

ShaFIha said...

salam mimy aka mama fayel..

good job..
mimy protect diri dengan cara yang sangat berhemah..
kami semua sokong mimy..

salwana nordin @ che'wa said...

uuuiiihhhh dasyat ye alam siber ni penuh dgn fitnah!

awak..berdoalah selalu kpd Allah mintak dijauhkn dr benda2 mcm ni dan ditunjukkan jalan kebenaran..

pd yg menabur fitnah tu menjawablah dgn Allah kelak..wallahulam..

Ainul Hayat said...

Hidup Kak Mimy. Berani kerana benar.

Umi Qi said...

Terang lagi bersuluh kan kak mimy...sekarang sudah terbukti...selepas ini berjaga2 sebelum mefitnah orang sesuka hati... go kak mimy go :)

ct shah said...

i'm your silent reader.terkejut gak bila dpt tau RM letak ur name,blog name & IP address kat FB dia.
hmm..for me,she should investigate first sebelum buat camtu.saya tgk pun dh sah2 IP address x sama ngn kak mimy punya.
salute kak mimy.
p/s:RM should apologize to you sbb because of her,tak pasal2 u kena maki seantero malaya oleh die hard fan dia.

huda.nh said...

hadoiii lar RM... indah khabar dari rupa.. bahasa tak melambang bangsa langsung... seriously tak sangka the RM boleh keluarkan kata2 mcm tu.. hurmmm....

Mimi... sabar lah yer... u did the right thing, mimi tak salah jadinya tak payah nak melenting kan.... take care !!

miazara ina said...

mcm2x dugaan menimpa akak..takut jugak ye blogging ni..baik blog diam2x je la.dr org semua kenal..huhu..hrp kak mimy tbh

e k i n ♥ y u s r i said...

kak, kami gojes2 nie sentiasa sokong akak!!
jgn risau

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Berani krana benar

Jan@Afzan said...

laaa.. rupanya hebat cerita ini. Jan tak tahu, takat tahu k.mimy stop dari blogging tuh je..tak tau apa reason.. Tak sangka jahatnya si penyamar tuh kan, sian kat akak tak pasal2 kena publish kat FB RM..hmm,

takpee kak..sabar dan doa bebanyak.. But, i think RM should clear ur name.. k.mimy tak salah apa pun!

Take care kak.. dan gluck kat unit baru. Kiss fayel hensem tuh utk Jan...:D

malin_purple said...

RM tu poyooooooo puiii.. haha kesian tengok RM tu. sedihhhh

Amieynna said...

kak mimy. saya silent reader akak. Ni dah 2 kali kena kan? Aritu sampai akak merajuk. Nasib baik kali ni akak kuat.

Pelik dengan orang yang menuduh akak. Takkanlah penjahat akan tggalkan ic dia kat orang yang die rompakkan? Sebelum serang tak reti siasat. Sudahnya, berbakul bakul akan kene kutuk. Tapi jangan lupa kak, dalam berbakul bakul kutukan yang akak terima, berbakul bakul juga pahala yang akak dapat.

Stay strong ye kak.

Liyana said...

panas je hati baca komen kipassusahmati RM.

good job kak! tabik spring! :D

Misz Pinkie Winkie said...

terbaik kak.
tak melenting tangani masalah.
last2 org tue malu sendirie.
Allah tau dan ada kak.
biar org tue dapat dosa free.
nak sangat kan!

rina mazlan said...

Salam mimi.

Saya tak tau nak mintak maaf kat awak cara mcmana. Saya tak tau FB or email awak.

Maafkan saya ye. Atas kekilafan saya kat awak. Kita boleh jadi kawan la pas ni... :P

rina mazlan said...
This comment has been removed by the author.
meg said...

bukan niat nak msk campur atau nk jadi nasi tambah.. tp akak ni SR blog mimy.. hari2 baca blog dia.. lenkali tu check csi betul2 sesuatu benda tu betul ke tidak.. ni blom apa2 dah publish sana sini.. org yg difitnah dah dicaci berbakul2 baru nak minta maaf.. maaf mmg senang nak diucap tp bkn senang nak clearkan nama yg dah tercemar tu..

apa2 pun syabas mimi sbb pandai handle benda ni.. jgn merajuk blogging lg ye...

Azrine Aziz said...

i prasan mmg RM very sensitive person...mmg dia x boleh kalau orang jentik sikit pun. ya lah masing2 ade hati dan perasaan kan. tapi tu lah bak kata pepatah "kata2 yg keluar dari mulut kita mencerminkan keperibadian kita" so berhati2 lah sebelum berkata2....**ingatan utk diri sy sendiri juga. Cuma yes sy tetap rasa yg bersalah perlu minta maaf sbb dosa sesama manusia berattt sgt hukumnya.

Lala Latif said...

waalau xpernah jumpa ka mimy, sy sntiasa support kak mimy... ;-)

Fida Ghazi said...

Mimy...kesiannya kau! Sabar byk2 okeh!

SyimaSyaz said...

well done. dah pasni blog macam biasa. itu semua COBAAN....!

anis abdullah said...

Dahsyat la kooo... aku taktau menahu. Anyway kematangan dalam berkomunikasi buat kau lebih dihormati.

Ann Ishak said...

bahasa mencerminkan peribadi...harap perkara ni cepat diselesaikan

ReYNa said...

kesiannya kak mimy.baru tau benda ni.x sangka ada jugak org suka fitnah mcm tu.hmm.harap lepas ni x ada dah kejadian macam ni

Watie Shaharin said...

Mimy,
:-) lebiuuuuu eh

Siti Shuhadah said...

someone kena copy paste entry k.mimy ni bg redmummy.. kesian kak mimy.. buta ja org dok makihamun..sedihnya..

sabar kak mimy.. org teraniaya doa dimakbul oleh ALLAH..

Razfira said...

frankly speaking saya x pernah baca blog akak n blog redmummy

tp congratulations akak sebab x memalukan semula :)

kita di pihak yg benar, so x payah nak meroyan sgt kan?? :)

Miss N said...

laa..kena lg. hmm.. ape la masalah si azliza tu ye. suke sgt perlagakn org.

tp si red diva ni pon satu hal.. nmpk benar kebodohannye. blog dia tu kalo guna original template blogger (comment) kan sng.. choose identity base on account..bukannye main key in sembarangan. takat taip sendiri nama, email, website tu..org gila pon bley buat. haishh.. geram la plak.

tak mustahil bley jadi kat sape2 jer...

k.mimy doa bnyk2 yer..doa org teraniaya ni takde hijab.

kathy jem said...

Serius mimy I memang tak suke baca redmummy dan perasan diva ok..Kesian u jd mangsa.. =(

NeenaAnuar said...

kite dah share lots of things kat whatsapps kan beb... so kat sini just nak ckp... hugss you beb coz I know you such a strong girl! Allah Maha Mengetahui dan org yg teraniaya akan peroleh kemenangan jugak satu hari nanti! L.O.V.E

sweetlavender86 said...

terbaik lah kak mimy mmg kuat.x mencarut2 mcm mulut red mommy perasan nora danish tu.haha..main sedap mulut je maki2 org.dah salah org bkn nak mintak maaf.ntah2 kwn opis die.sabr lah kak mimy.org mcm tu mmg jenis ego..tabah lah. :)

mekchu said...

entry ni lah yg mekchu pending dari dulu nak baca.. hari ni baru sempat.. gitu alkisahnyaa.. apa punya orang guna id orang lain.. ko lak tu yg kena.. hadoii kalo kena kat muka aku tatau la nak ckp mcm mana...

dah tu dah setel lom ngan RM? tak pasal2 buruk weii nama/blog ko.. sekejapan dah glamer.. jeles mak.. hahaha

has jan (ummi) said...

Memang kalau baca satu pihak boleh timbul salah sangka & fitnah meleret nih.. tapi alhamdulillah sis memang bijak .. tidak melenting dan cari bukti untuk pertahankan diri. So dari cara sis bertindak orang dah boleh menilai sikap sebenar sis .Harap orang yang menyamar dan jadi batu laga tu dapat balasan . Gud Job sis , respeck cara u bertindak.

Ieta Mat Saad said...

ish3... macam2 ye karenah manusia nk melaga2kan org? bijak awak handle dgn cool

Jihan Daud said...

Sabar jer la...

Google