THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 September 2013

Alkisah Hadiah Farewell Hilang Kunci

Majlis rasmi Farewell untuk aku keluar unit audit berlangsung hari jumaat lepas...dah dijemput tuan terutama harus la datang kan...dah nama farewell dapat hadiah kan....muahahaha...amboi kau mengharap...hahaha...nak la jugak ole ole kan ...tengok orang lain keluar pindah dapat hadiah...ai is nak jugak...boleh...pastu hadiah siap request nak barang elektrik...dah kata hadiah bajet RM100 kan hohoh...aku tak nak mangkuk tingkat....napa mangkuk tingkat...sebab selalu nau hadiah farewell mangkuk tingkat...bukan mangkuk tingkat biasa tapi yang ada brand gitu..tak ingat la apa brand tu.....tapi memang branded la.. 

Hadiah farewell dah dapat pun...yeayyy nak blender..dapat double blender brand pensonic...suka nya ya amat sebab aku memang nak blender...blender aku dah pecah bawah...sangat la sesuai dan berbaloi hadiah yang aku dapat ni...thanks audit team...hadiah awesome sangat la appreciate....ada kisah sebenarnya hadiah ni...balik rumah yang tak menyabar nak buka adalah Fayel..lagi dia nampak berbalut kotak besar...so excited...dia siap menunggang macam motor...bergendang bagai...hahaha... 

Kisah nya sebalik adalah ....nak jadi sebab hari jumaat malam hari bukak hadiah tu...kunci kereta aku adalah hilang....bukan satu tapi dua...kunci pendua dan kunci utama....hamek kaww...malam tu EA ada futsal...kasut futsal dalam kete aku...cari punya cari tak jumpa...sampai mengamuk emo la gak EA...tak memasal Fayel kena marah...EA ni memang emo..tak memasal anak jadi mangsa geram lak aku....hangin aku malas nak layan...Fayel sampai takut nak dekat papa dia yang hot temper....aku malas nak layan so aku diam aje...sampai la tertido sofa EA ...hahaha frust tu tak dapat gi Futsal..dia kan ketagih kalau tak menyepak bola... 

Tekad aku esok nya sabtu kemas rumah kemain operasi rumah....EA keje...senang ar aku misi nak mencari kunci oh kunci..siap tanya Fayel...letak mana...dia tunjuk kunci tergantung...grr memang takde....aku doa zikir cari barang hilang....sampai la ke petang aku buntu...sampai sampah pun aku geledah tau....kot kot terbuang ...habis la tak jumpa ...mau EA emo lagi...sampai la Fayel gi dapur...dia tunjuk kotak hadiah blender tu...dia nak main...aku kata tak boleh...nanti rosak...dia gi depan...tapi aku terdetik dalam hati saja nak belek set blender baru ni....nah ko sekali aku bukak menjerit...dua kunci dalam tu..pendua dan original...hahaha...terus rasa bless sangat dah jumpa...dan dan terus wasap EA dah jumpa...

Hmmm terus mood baik la pakcik tu...dari elok tak nak tegur tetiba eh kemain peluk say sorry kat Fayel...tau pun salah eh ngan anak...lain kali rileks brader brader rileks...ni nak hot aje...adeh...Fayel nampak je kotak tu terus dia tunggang motor baut vroom pastu dia nampak kunci ..saja aku bagi nak tengok..camana leh masuk...ye kunci tu konon adalah kunci motor hahahhaq...Fayel cuba berdemo semula cara kunci hilang....hai la kunci ...gara gara hilang...huru hara kitaorang anak beranak ye....nak gelak ada...nak geram pun ada...macam macam hal


Sessi Ex Boss bagi hadiah kemain glowing happy muka...hahaha

Teruja dengan hadiah yang idam idam sangat tu ha...

Balik rumah ada budak ekcited lebih terus terkam hadiah

Dah bukak siap bergendang...bermotor 

Hadiah farewell yang buat teruja sangat tu ..set blender

Tengok apa ada dalam kotak....kunci !!

Ye kunci kete kontroversi dah jumpa...pendua dan original 

Fayel berdemo semula cara hilangkan kan kunci...rupanya kunci tu nak buat jadi kunci start moto...adeh anak....gara gara kunci ni gaduh jap mama n papa tau...grrr















Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

erin said...

fayell..fayelll.. jenuh mama cari nak oii..hehe

Mar Mansor said...

sabo ajelah..

ameris said...

cian plak fayel kena marah... dia nk bgtau kunci la tu masa dia nak blender. nk bgtau x reti lg. huhuhu

Aeen said...

aduhai fayel..fayel...gelak sorang2 kt opis ain bce entry akk ni...hehe

Aty_Fared said...

Kunci kalau hilang mmng pening weyyhh...kunci kereta laki aku pernah hilang..qaleef 'simpan' dlm baldi bilik air yg ade air...rosak terus weyyhh..!! Lg datu hangin kalau remote astro hilang...huhu

ariana8733 said...

hahahaha...fayel..fayel...sabo je r, pandai lak tu wat demo balik...

SweetLikeWhat said...

hahahhaa bijak fayel ni tau..sian iye kena marah ngn papa ye..

Umi Qi said...

Wahhh hebat hadiah farewell sis mimi...lepas nih leh guna blender baru weeeee

Diana Aziz said...

ok, dah dpt blender tu, pasni leh laa ajak admin GIA makan2 ye...... hehehehe

m@m@yAyA said...

alahai fayel..;)

ct shah said...

selalu gak hilang barang cth kunci rumah,kereta dan remote.
kena kemas rumah kaw kaw baru jumpa.sabo jelah.budak2 kan suka wat sesuka hati apa barang sekalipun.bertabah jerlah ek.

♥ ROS ♥ said...

Feyel oh fayel.... Buat mama kecut perut tau... :(

Google