THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 March 2013

Berbangga Menjadi Sebahagian Warga TM...

Semalam adalah hari istimewa buat kami warga TM..yer aku salah sorang warga TM...bangga rasa nya mencari rezeki di sini....Alhamdulillah...syukur rezeki aku disini bersama untuk suami, anak dan keluarga....aku pernah merasai bekerja di syarikat kecik saja walau kecik tapi situ lah permulaan hidup aku...selama 7 tahun aku setia disitu aku pernah merasai jerit perih bekerja dari bawah...pernah merasa betapa susah nya nak naik gaji untuk setahun walau hanya RM50...aku juga pernah merasa jatuh bangun nya company lama aku atas kerugian...aku juga pernah merasai tak dapat bonus selama 3 tahun...aku pernah merasai bekerja tanpa sebarang benefit..7 tahun aku lalui semua itu dengan sabar...dari company kecik itulah aku ada kereta dah habis bayar pun...duit bulanan untuk parent tak pernah miss... itulah pengalaman berharga buat aku...

Setelah 7 tahun mengharungi dunia pekerjaan yang biasa itu tanpa di sangka Allah bukakan pintu rezeki beralih ke syarikat korporat terkenal GLC (government Link Company) TM @ Telekom Malaysia sapa tak tahu?? tak tau bukan orang Malaysia la kot...dari pengalaman pernah bekerja di company kecik aku tekad kan diri peluang yang aku terima bekerja di sektor korporat buat aku lebih menghargai kerjaya aku di TM..aku sayang TM forever...haruslah sayang kan makan gaji tetiap bulan hasil disini lol... 6 tahun aku disini dan akan tetap disini selamanya.. In Sha Allah..tak terpikir lagi untuk berhenti jadi SAHM...yang penting benefit disini terjamin buat suami dan anak anak...syukur

Kita sayang TM..TM pun sayang kita gak tau...before ni dah annouce bonus kami dah diumum kan sebanyak 2.35... walau tak besar macam big korporat lain maybe leh cecah 6-12 bulan..dapat itu pun dah syukur...kami warga TM seluruh Malaysia je dah 26k...banyak yer...perkhidmatan kami adalah melibatkan perkhidmatan/ sales...pulak tu pesaing telco pun banyak...ikut profit keuntungan dapat la merasa banyak...yer dak ...takpelah itu pun dah tadah tangan panjat syukur...ado la dari takde kan...itu belum increment prestasi backdated yang akan diterima tetiap tahun bulan April...kenaikan gaji tahunan dah confirm setiap jan bertambah...itu kita nak mengeluh tak cukup lagi..warga TM sila la bersyukur yer...

Ini semalam PM datang TM...dapat lagi habuan durian runtuh...semua warga TM akan dapat saguhati RM500 setiap sorang...walau ada yang expect PM leh bagi macam PNB dapat bonus sebulan tambahan..alaaa oklah tu takpe...TM staff ramai ok 26k..nak bayar setiap sorang dah 13 milion..apapun kita terima dengan ucapan...hidup TM yeahhhhhhh..terima kasih PM announce good news...:))...

Ketepikan soal politik...dia nak pancing undi ke apa ke....pedulikan..orang bagi kita merasa yer dak...rezeki jangan tolak musuh jangan cari hati jangan busuk rezeki lari....yang penting nanti election jangan tak mengundi pulak...cakap pung pang itu ini tapi daftar pun tak camno......pilih betul jangan tak pilih...terus terang aku memang tak sabar mengundi sebab memang tak puas hati dengan pilihan 5 tahun lepas yang tak membawa apa pun...menyesal !!!!!...tak semestinya kami warga TM under GLC kami kena undi kerajaan..semua ini terpulang hak kita..undi adalah rahsia...syhhhhhhhhhhhhhhhh...apapun moto kami "we are 1 TM support each other challenge"...



Bersemangat dengan warna korporat oranjee...nak melangkah nak jumpa PM utnuk berita gembira wehoo..
***tips dari kelas grroming untuk menampilkan gaya korporat  pilihla tudung dan kasut sedondon dan diff than warna baju...trust me u will look something awesome ...bukan handbang dan kasut sedondon yer....itu adalah cara lama ...lain kalau u bekerja luar jumpa orang like artis ke


Wah semangat orang senior...TM sayang PM katanya...lama tau akak ni keje...30 tahun bersama TM...setia bersama

Kami warga TM orang muka baru pulak nak turun tandatangan....

PM datang jenguk ramah tamah warga TM semalam di HQ Menara Rebung Bangsar

Ai is berbangga menjadi salah seorang warga TM...TM sayang PM kata ko....

Muka awal masuk dewan kemain nak duduk depan hew hew

Support each other...wakil audit dah ready nak menjerit hahahaha...maklum la nak dengar good news

Dia lah mak , kakak angkat saya di opis...huuhuhu...next year nak pencen dah...huhuhu sob sob hilang tempat mengadu..i love u kak shidah very strong

Sebelum PM datang...posing dulu...hoverrrrrr
\\

Tu dia PM datang tak sempat aku nak snap gambar..photographer dah kerumun

PM Dato' Najib berucap...paling ditunggu bila berita gembira...yahooo satu dewan bergema...Hidup TM ..Hidup PM




KITA AKAN MENGHARGAI SESUATU BILA KITA PERNAH MERASAI KEPAYAHAN HIDUP...PENGALAMAN LALU BANYAK MENGAJAR....BERBANGGA DENGAN DIRI KU SENDIRI...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

23 comments:

ameris said...

ooo.. ni yg masuk berita smlm.
patut la hepi warga tm. tahniah yer.
syok kan dapat bonus nih!!
nak tunggu ssm plak dapat bonus, rumours kata bln depan.... tunggguuuu

Allene said...

wah... semangat TM ni... tambah lagi semangat PM... =)

as long kerja tu buat kita gembira, tak kesah la gaji naik bnyk mana pun kan... yang penting halal..

ciNDerella stRikEr said...

Best nye... PM xmau datang ke IWK ke? hehehe...

Seronok la dpt bonus awal. Best best

.:Wanie:. said...

salam 1 tm. kite pon keje tm. alhamdulillah atas rezeki yg diberi. Challengeee!!!!!

sweetlavender86 said...

wahh kaching!kaching! kak mimi ni sentiasa gojes n confident i loikeee.!

*SiRibenMerah said...

syukur alhamdulilah.. :)

Has said...

sila la share lagi tips from grooming class for corporate image :)
tq

kathy jem said...

Alhamdulillah..SYABAS jer yg tak dpt2 bonus lg ni ha..hehe

Rasp said...

alhamdulillah tu rezki....
bila mau belanja hehehehehe....

Chik Att said...

org kasi kita ambik ..alhamdulillah

intandayani said...

tq mimi tuk tips bergaya korporat tu...look awesome babeh...smlm mse PM announce warga TM dpt sorg rm500 trs terigt kt mimi...hehehe

ina khairina said...

dpt bonus meh belanja aku nok....hehe
apsal ko nampak kurus ni nok?x sukeeeeeeeeeeee....cheq jeles,mana aci kurus sorg2

NM02 said...

mu kenal azira harun tak?

anis abdullah said...

wawawawa kami masih belum ada good news.

Liyanaroxx said...

Syukur Alhamdulillah for us kak :)

Miss Moon said...

tew la kan Mimi ..kak moon jugaks yg lambat dapat news skalik nampak sebmer duk pum pang pum pang nom 500 rupanya semer dapat ...

syukur alhamdulillah

atleast ada rezeki kita kan ..rezeki kije ngan glc . Biarla apa org nak kata ...( tetiba sedey plak sebab semer duk kutuk2 kan ... sapa tak mo diam sudah tak pun bagi je duit tew ke umah anak anak yatim ...kecoh nak bising ...tak reti bersyukur ke hapa ...sowi tetiba akak plak emoooooo )

by the way 500 utk org cam kita nih sangat BESAR jumlah nya n ley bantu banyakkkkkkkkkk sangat .

Ley jadi penyuntik semangat utk menyumbang jasa n bekerja lebih tekun lagi pada syarikat . This is the reward sebab we managed to achieve our target

I SUPPORT UUUUUUUUUUUU

Mooniqueen said...

semalam mencari jugak dlm tv kot2 nampak muke ke..untungla korang bonus 2bulan lebih tu..banyaknye...jelesss ;)

Sya Kiffli said...

akak pun baru tau hari ni sebab kawan2 bgtau tadi...adehh tak tau pun nak dapat rm500 PM nk bagi...apa pun syukur alhamdulillah rezeki Allah...kalo dekat2 leh p join PM datang semalam...hmm jauh plak nk p...nak tengok live streaming malas lak..hihi...

Doing Things Differently...TM Consumer..:)


Nadine said...

alhamdulillah, rezeki! congrats dear :)

btw, mimy, joinlah contest kat blog I, bagi comment je tak perlu slogan bagai. tulis dlm BM pun boleh you. kalau menang, bkn u je, org yg u recommend pun dpt hadiah. jom!! :)

http://lovelifecompletely.blogspot.com/2013/03/method-gel-hand-wash-my-new-obsession.html

Diana Aziz said...

alhamdulillah, mimy. Nana as a part of TM pn rse bsyukur dgn pngumuman PM smlm...

Elya Roza said...

best kerja TM kann sis....
klo pekerja swasta mcm sy ni...nk rasa bonus susah woo..sib baik laa ambik first step buat business awal tahun ni..dpt laa rasa bonusss....alhamdulillah

mrs_nazir (Maz) said...

Alhamdulillah...rezeki fayerl..hihi..eh btw suka plak nengok dress up akak.orange + kelabu..nice2.. =)

Noor Izzah Laila said...

alhamdulillah... sy staff TM gak..

Google