THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 March 2013

Percutian Rileks dan Santai @ Cyberview Resort

Macam anak bersekolah pulak...aku pun nak cuti jugak...nak rehat la konon nyaaaaaaaa...yang sebenarnya percutian tak dirancang....Tok Mak fayel bersuara nak berehat cuti ...kebetulan anak asuhan semua anak cikgu...cuti sekolah memang tok mak nya cuti la kecuali Fayel mama nya keje opis kena hantor la...kesian pulak kat tok mak...aku pun amik la cuti bagi mak aku rehat...dan tetiba rezeki datang plan la bercuti dekat dekat aje..tak jauh pun...dekat dengan tempat keje laki aku area Cyberjaya..dia tak leh cuti maka nya aku pun amik kesempatan berehat disitu so senang la dia nak gi keje...balik jenguk pun senang..

Pertama kali ke sini aku adalah kejakunan...nama pun dekat...tak pernah jejak pun ...tempat ni mahal la rate dia...tak mampu pegi untuk aku yang biasa biasa ni...rate sini dalam 400 semalam kalau promo...itu bilik paling low macam aku dapat duduk...Standard Deluxe..tapii Standard Deluxe dia pehhhhhhhhhhhh terbaik class..seronok siot...feeling jadi orang kaya padahal tak kaya mana pun...rezeki aku untuk merasai jejak tempat special ni...rezeki aku anak beranak..dan aku doakan untuk seseorang yang bernama NANA memberi voucher percutian 3 hari 2 malam disini...semoga murah rezeki untuk nya jugak..tq nana...u know who you are...percutian berbaloi sangat....sesekali ku rasa teringin terfeeling orang kayo...hihihi

Yer percutian bukan singkat..agak lama jugak nak jadi orang kaya ni..3 hari 2 malam ko...memacam dah plan...rasa tak nak kuar bilik je...hahaha kan aku cakap jakun...sebab bilik dia best sangat...terasa rasa empuk nya katil..kesejukan aircond....tapi agak rugi dah datang pastu terperuk bilik macam la ko honeymoon kan...:))...honeymoon la sangat...laki aku keje...aku n Fayel je ber kidsmoon...baikla jalan jalan cari angin luar kat sini ...suasana tenang, rileks..damai...jatuh cinta aku kat sini...doa la murah rezeki laki aku leh bercuti di sini lagi...honeymoon pulak...gelap kan bilik gelap gelita baru best...ni ada si Fayel..gelap gelita dia bising hahaha...asik la suruh buka langsir...acaner tu :p...

Seperti biasa aku kalau cuti kan gambor adalah very the berlambak...aku suka story the series..tujuan adalah untuk kenangan aku...bagi intro sikit korang layan la suasana alam damai disini...kot kot rasa teringin boleh la jejak kaki kesini..atau yang dah pernah sampai sini terimbas memori kan...aku ni kesian baru sampai tu hover jakun sikit tu pasal kemain eksited duk pung pang  upload fb, instagram...hishh seronok la weh cuti sini...terbayang lagi keempukkan katil ...uhuhhu


Selamat datang ke Cyberview Lodge Resort

Haluuu kami bercuti 3 hari 2 malam disini

Ruang Lobby ...kelas disambut macam YB pulak aku rasa

2 beranak bercuti kidsmoon disini...papa nya keje hahaha..hadeh nak pengsan aku handle Fayel

wowwwwww cool giler air terjun pool...


Ruang garden pesisir jalan kaki yang bersih

Rileks santai di sini

Ke arah Garden Chalet belah nun disana

Air terjum mengalir ngalir

2 beranak berjalan kaki amik angin

Oh so cantik..hati sejuk 

Best landscaping di sini

Ruang tengah taman nak menuju ke Lobi
Balkoni bilik...

Buka sliding door nampak air tasik terjun...

Ewah rileks sangat sambil silang kaki berkudap kudapan di waktu orang tengah keje..hihihi...bestttttttttt



TUNGGU PART KE 2 PULAK EH....CITER TAK HABIS LAGI 





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Ros Anis Rusli said...

syoknya fayel dh jalan!

Nadine said...

tiap kali pegi lunch sini mmg i teringin nak bawak my family stay here. I love the ambiance, peace, and ada privacy. Food pun sedap. Masalahnye, its too near to my office. mcm tak best plak bila teringat ofis dekat sejengkal. ahahaha! eh, hubby you keja area cyber jugak? office dia katne?

Diana Aziz said...

dah rezeki mimy... :)

Siti Haslinda Sadiken said...

jeles nie..eeee!!! :P

Amanda Suria said...

AMBOI...HEPI SUNGGUH SI KECIK TU EH..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

amboi seronok eh, silang kaki lagi atas meja

Allene said...

amboi... syok abis ni...

Tihara said...

cantik tempat ni, mana sangka kan tempatnya dekat area bandar kan :)

Chekgu Azrine said...

cantik sgt..cyberjaya pun ada ek tmpt lelawa gini..kelasss!!!

m@m@yAyA said...

furgh bestnya..

Lm tul xg bercuti sejak ada yaya nie xberkesempatan lgi nak pegi jao2 ckit..

wah betul cam org kaya lau tgk pict last skli~hihi

SweetLikeWhat said...

patutlah mahal..memang cantik tempatnyeee..bestnyaaaaaaaa..nak cuti2 malaysia jugak..

emir hairi said...

http://emir4hairi.blogspot.com/2013/06/bilik-di-awana-genting.html

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Google