THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 March 2013

Hiburan Untuk Si Fayel Hujung Minggu

Hiburan minggu ini untuk Fayel di hari sabtu dan ahad adalah berjalan ....yer kira habuan la tu kan...nak tackle balik anak ni senang je bawa keluar..amik angin luar ...happy kemain...kesian kat Fayel bosan duk rumah sorang takde kawan..duk umah atok nenek payah pulak haru tak nak balik...atok nenek payah nak buat keje...jadi nya untuk ambil hati anak bujang trang tang tang....hari sabtu program tengok papa nya main bola..dan aku biarkan dia bebas nak kick bola ke apa...tapi tetiba hujan lebat turun...tak dapat dia nak beraksi tendang atas rumput...jadi cari tempat berteduh kick sajo di situ yer...yer biarkan...sepak la sesuka hati mu ...mama tak marah ok je...janji happy...kemain eksited tendang bola itu ini macam dah terror sangat la....nak berguling atas padang pun takde hal..enjoy ur day my son... 

Itu citer sabtu ke padang bola...Ahad pula turn aku lak tawaf soping mall...adil n saksama la...sabtu hari papa..ahad hari mama....jalan jalan ke Aeon Setiawangsa..bel u groceries sikit...selebihnya hari fun Fayel...kat sini ada playland...aku sekarang gi soping mall kena cari tempat hiburan untuk Fayel...kalau tak rasa dia melasak tu ya ampun...klu playland tu memang sesuai sangat...suka hati ar dia nak tergolek menrangkak ke hapa...aku biarkan aje...duk perhati je la ..papa fayel lagi best siap terbaring sedap landing..memang best la tempat ni privacy..hiburan untuk anak...nama playland kat sini Kidszoona...fees RM10 utk weekend unlimited..main la sepuasnya...berkampung la dalam tu yer...selagi tak tutup la waktu operasi ..sampai habis waktu 9.30 malam baru la balik hahaha...punya la nak bagi Fayel happy..yang pasti memang Fayel happy..balik terus tido nyenyak penangan hiburan minggu ini...


Sabtu time kick the ball...yeah yeah....horrey...

Penat kick ball pekena karipap 4 ketul pedas pun balun...haiyooo


Ahad adalah mama time...tengok tu menyengih habis

Fayel is jakun naik kete mama nya...selalu kete papa nya

memula bagi main kete ni...

huwaa tetiba menangis nak main lagi untuk kali 2 round...
Rileks kita main sini pulak Kidzoona

Main la puas puas yer...nak golek ke hapa...silakan

Yer itu dia budak keriangan bermain ...berjalan ke hulu ke hilir

Nah belum cakap apa lagi dia dah merangkak dulu 

Yeahhh happy benor naik benda ni eh

Asik asik kawasan sini je eh terjah mementang papa dia keje line construction firm


ok next mainan berfikir sejenak..duduk jap eh fayel asik jalan je..tak penat ke

sudah kepenatan puas main...bergolek santai kejap...happy nya dia yer

oppss tetiba nak balik jumpa retis yang dikatakan muka ada iras aku tu...erkk uweekkk..tang mana la sama ..puii..dia lagi lawa weh..hmm but look tak mesra alam...

Setel bawa anak berhibur...kita makan dulu...rezeki dikongsi bersama ..belanja suami dan anak makan hasil duit saguhati TM

Fayel menyelit nak makan bersuap papa dia

kelaparan sangat kot...Fayel makan agak banyak jugak la...Alhamdulillah suka mama tengok dia makan..tengok nasi sampai terkeluar

Makan bosar tak bosar sangat la...tp bermakna sebab pahala belanja suami makan adalah sangat besar...nah nikmati la yer sayang sayang ku...



INI ENTRY AUTO PUBLISHED...DI SAAT INI TUAN PUNYA BLOG SEDANG BERCUTI KE CYBERVIEW LODGE RESORT...WEEHOOO 



Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

m@m@yAyA said...

Hish cam xsbr lak nak bwak yaya pegi wekend nie kak..
jom kak kita detin kt sn~

amboi gaya abg fayel kick the ball cam da teror sguh nie~
yaya suka main ball gak,cnfuse mama dia..huhu

Ros Anis Rusli said...

syok la akak..naty kita g gather2 kt sana lah..

Mommy_Cha said...

kelas jemah..bercoti eh?

fayel pon sama ngan mikha. bangsa cepat boring duduk umah. pastu pulak ari2 mau ikut mama & baba pi kije. hadoila anak.

wiken ni nak kuar beli brg baby. so, mesti tersengih anak bujang tu sebab dapat kuar umah...hihihihi :)

Aty_Fared said...

Besh nyer tempat tu...!!! Aku dah lame tak bwk qaleef jln tmpt2 tu..sibuk pindah..sian qaleef..huhu

Allene said...

bestnya dia main2.... ada geng lagi menjadi ni...

Mooniqueen said...

enjoynya dia berjalan... budak kan kalau asyik terperuk kat rumah pun bosan jugak kan... kita ok je kalau dok rumah...kesian dekat anak je la :)

Cho Zila said...

kalau dah ada anka kecik ke tempat2 giniler.. sejuk sikit anak tak meragam....
nak jadi pemain bola berjaya nantitu..

With Julia said...

Baru taw betapa seronok ye kidszoona...fayel happy je kan...:) see u soon insyaAllah if we all sihat masa ahd nih aminnn

Google