THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 March 2013

Pertunangan February 2013 - Adik Adik Ku

Bulan February lepas secara kebetulan tak merancang pun ...Alhamdulillah di bulan ini dua adik aku bertunang..selang seminggu je...memula adik ipar aku on chinese new year 10 Feb 2012..maka aku pulang la ke kampung Tganu...maklum la EA kan orang kuat..abang sulung...yang tunang ni pun adik bongsu tunggal perempuan dalam keluarga...selamat sudah bertunang...aku pun tak sangka secepat ini dia bertunang...adik ipar aku Dek Nor ni sekejap je pun kenal tunang nya...kebetulan dia keje melaka last year...berjumpa jodoh dengan orang melaka...Selamat Bertunang Dek Nor dan Taufek...In Sha Allah takde aral melintang...majlis kahwin akan menyusul setahun dari tempoh pertunangan..pesanan untuk adik ipar...selalu bersabar yer dalam bertunang.... 

Yang kedua bertunang dalam bulan yang sama pulak ialah adik aku sendiri iaitu Ekin...pertunangan yang tak dijangka...memula plan merisik je..dah kata merisik..persiapan pun ala kadar je..biasa merisik among family je...hmm tetiba last minit nya plan....Zufar (tunang adik aku) bagitau family dia datang 4 kereta...ada hantaran..erkkk...giler kentang last minit oii...Ekin dah gelabah nak prepare hantaran...panik gak mak aku sebab tak jemput sedara mara pun...walaupun majlis tunang last minit yang simple tapi Alhamdulilah selamat berjalan lancar..Ekin pun dah selamat bertunang dengan Zufar...lagi beberapa bulan dah melangsungkan perkahwinan..In Sha Allah pada 25 May 2013...yer ada lebih kurang 3 bulan lagi...kejap je tu..so EKin dan Zufar be prepared yer...Semoga bersabar dalam alam pertunangan jugak...



Adik Ipar - Dek Nor-10 Feb 13
 
Pelamin simple mengitu tema Hitam Kuning

Dek Nor dup dap dup dap

Perbincangan keluarga

Hantaran Belah Pompuan

Hantaran Dari Belah Lelaki

Saat disarungkan cincin...

Dek Nor dan tunang nya..Taufek orang melaka...

My adik ipar ku...Dek Nor dan kakak ipar hantu nya...hihi

Satu cincin merisik satu bertunang

Keluarga mentua ku...biras, adik ipar, mak mentua dan aku....

Tahniah Dek Nor

Fayel dan cik su nya...





Adik- Ekin-16 Feb 13


Hantaran simple last minit...tema bakul dari belah perempuan

Ekin di samping hantaran nya yang tak cukup syarat...hehe bagi 4 sajo sbb last minit

Last minit jugak mekap oleh kakak nyaaaaaaaaa




Di apit mak dan bakal mak mertua...

Adik beradik...

Hantaran kedua belah pihak

Tahniah Ekin dah menjadi Tunang kepada Zufar

Cincin white gold tanda pertunangan

Fayel dan Mak Lang nya

Simbolik hantaran dari pihak lelaki Herbalife...family in law Ekin pengedar berjaya kat Kelantan...



MAKA KAKAK BAKAL PENGANTIN PUN GET READY UNTUK BERVOGUE THE VASS ....TENGAH PIKIR PATERN BAJU..HOVER TAUUUUUU




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

*SiRibenMerah said...

harus meletopssss..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

meriah lah keluarga bertambah. .

Allene said...

wah... mesti busy la k.mimi pasni tolong adik ngn sil nk kwen...

Nadine said...

congrats mimy! bertambah-tambah anggota family. meriah! anyway, love ur yellow kurung, u look lovely in that kurung!! :)

D Yatie said...

Wow!! Tudia.. Dalam bulan yg sama lak tu.. Nasib baik sempat jugak wat 4 dulang hntaran.. Klo sy.. Hahaha.. :p

Ann Ishak said...

make sure baju jangan overshadow perantin pulak, sian diorang hahahah :P

m@m@yAyA said...

Akhirnya ada gak update baru log akk~ da lm tgu jer..

ish akk xlm jer lg tue nak wat kdurinya..
bestnya bla ada fmly nak kawen leh jd org yg keknon paling bz,zura sukala cenggitue wat2 sbuk~hihi

semoga adik2 kak mimy berjaya menempuh dugaan sepanjang bertunang..

CikNaa said...

tengok jari2 dgn cincin tunang rase best je time bertunang dlu.. hakhak..

SweetLikeWhat said...

sibuk lah mimi lepas nih.. ;)

anis abdullah said...

wah tahniah. giler cepat ekin kan..bertunang 3 bulan jek.. persiapan mesti giler kelam kabut macam aku.. apa pun bersabar banyak2.. simple, dapat mengurangkan banyak perkara membazir. tahniah.

Aty_Fared said...

Waaahhh..sibuk ar ko pasni nak bekendurik...:-)

Aida78 said...

waaaa tahnia adik2 dan bakal adik ipar seronoknya nak tambah ahli keluarga baru kan...

Mr & Mrs Sallehudin said...

cantik jugak bakul hantaran Ekin tu.. :)

mrs kayrul said...

cantiknya hantaran adik mimy....mana nak cari bakul macam tue...teringin gak...

Google