THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 March 2013

Kualiti Bersama Keluarga Sabtu dan Ahad

Entry petang ni panjang citer pasal sabtu ahad...weekend baru je lepas kan 2 hari lepas...weekend aku biasalah macam orang keje opis hour lain..sabtu dan ahad is yippie happy day...aku akan gunakan weekend aku sebaik mungkin..yang penting quality time bersama EA dan Fayel...sabtu jarang la nk kualiti sangat...EA keje sampai kul 3 petang...tapi pegi keje lambat...sempat la nak breakfast sama..itupun kalau rajin....rajin la sangat ko mimi oi...aku ni rajin bermood...mood tak letih tak penat...rasa nak rajin..maka rajin la aku...kalau aku malas...cuba buat apa pun mesti tak jadi ...huhu gitu pulak...hadoi ..dah mak orang mimi oii...macam mak mak lain yang bekerja ..sabtu ahad la masa nak golek santai dengan anak...5 hari bekerja balik tengok anak pun dah letih..nak layan pun malas..kesian Fayel...so bila sabtu ahad aku memang spent masa sepenuhnya dengan dia...layan kan aje kehendak dia...Fayel pun macam reti je hari sabtu ahad dia bangun lewat ...kalau bangun pun terus gi dapur main cak ngan mama..tau aje mama kat dapur kan...:))..tengok anak ceria terus rasa berkobar nak masak something special untuk Fayel...oh kuasa anak kan...sanggup je....

Sabtu baru ni aku mood terlebih rajin...tupp terdetik nak buat projek karipap...kemain semangat sebab bila mak aku cakap...Fayel suka makan karipap...karipap bahan senang je..bahan semua memang ada tinggal nak memprojek je...disebabkan Fayel ni malam tido lewat...kul 1 pagi baru tido...projek inti dilakukan pada jam 3 pagi hari jumaat ..gigih ko...konon esok leh siap kan...esok pagi sabtu leh makan ...hmm 3 pagi mata macam kena gam nak siap kan inti...kulit bancuh siang la...haah ye siang tu Fayel bangun dia pun sama sibuk projek karipap di dapur...hihi...tak jadi la makan hari sabtu...siap buat kelim karipap masuk peti ais frozen...tetiba projek lain lagi ..puding roti pulak...hihih kan.aku kata mood over rajin datang...huhuhu..

Petang sabtu papa Fayel ajak gi taman...Fayel sejak ada basikal pon pon baru ni asik nak berjalan je...pantang buka pintu dah melalak...lagi dia boring duk rumah tak de kawan kan..kesian....so jalan jalan taman ambil angin...melayan la papa dia kerenah anak dah pandai playground dengan praktis jalan terkedek kedeknya...aku tengok je atas bangku sambil makan aiskrim...hahahah...semua serah pada papa fayel la...ai is penat la di dapur dan keje rumah seharian sabtu.. mem besar mau rehat...cuma petang tu hujan ribut lebat kejap je pun dapat berplayground...tak dapat nak lama...loh sian Fayel...dont worry esok ahad ada lg..

Bangun pagi ahad terus goreng karipap...buat roti burger special makan 3 beranak....Fayel tu kaco je..dia tak makan sangat pun...gigit sikit dah campak merata...sepah rumah aku..tapi takpe biarkan budak budak nak explore...plan ahad EA ajak gi cuci mata soping mall kesukaan mana lagi Jusco Wangsa Maju tapi ada sana sampai kul 4 petang je...hmm tak sempat la aku banyak hal hari tu..ke hulu  ke hilir...makan lunch pun beli nasi ayam je...pung pang by 4.30 petang dah ready nak ikut EA gi padang bola...EA now weekend dah sibuk main bola sepak liga...aku la  PA nya...jadual bola pun aku kena tengok...jersey , seluar stokin aku kena prepare...huhuhu opis PA ..kat umah pun PA...tak kisah la PA pada laki sendiri adalah lagi best..seronok sebenarnya join husband main bola sepak dapat tengok angin luar...janji dapat keluar bersama anak beranak....happy sangattttttttt.....lepas habis bola kita gi makan lak...yeayy ahad ritu EA bawa gi KL Festival Mall konon nak bawa Fayel main game...sekali dia takut daa...melalak masuk area games tu..terus tak jadi...


Join bawa mainan sekali ke dapur...

Nak projek karipap jugak...tu pengelek kecik khas untuk dia

kalau dibiarkan dia akan tarik laci itu..

breakfast fayel simple ..koko krunch dan susu je...

Projek inti karipap 3 pagi..dah tido baru leh menumis

Mari mengkelim karipap

Sempat jugak buat Puding Roti Fayel....

Petang sabtu ready playground

bonding time papa dan anak
\\

Sayang mama bucuk....

little family bawa anak gi playground

hujan turun kena masuk kete...

muka tak puas hati balik cepat...itu bukan bedak eh..itu calamine lotion..satu badan habis kena ruam

tak puas hati lagi sebab tak dpt playground lama...bergusti ngan papa dia...nak main ps2 sekali

Minum petang tersedia...karipap, milo, roti burger ..siappppppp sebelum ke padang bola


ready jom...orang sebelah nak main bola..ada game....aduh semangat si kecik duk tengah tu

sedap nya ko tido terlentang anak ...mentang la peha mama ko ni besar kan :))

bakal pemain bola tengok papa nya beraksi dengan basikal ponpon

sambil tengok bola sambil makan...yeayy go papa

Penyokong pak hencek megat ...cap mama dan anak

Sudah cukup sudah..stop no camera please...


Habis game terus ke Kl Festival Mall ..jommm tawaf cuci mata

Kemain ngan tawaf ngan basikal...soping mall bawa basikal cool...jadi tumpuan beb..no stroller..hihi

 3 beranak jalan jalan soping mall cari makan

Balik rumah sudah tapi Fayel apa bikin tak tido lagi...papa dia dah belayar mimpi

Ewah kemain memanjat eh..jam dah kul 12 Fayel ...tido la...tak penat ke petang dah bawa jalan



TAK SABAR NAK TUNGGU SABTU DAN AHAD LAGI....:))





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

Mommy_Cha said...

hamboih banyak nyer aktiviti budak kecik tu yeh...best arrr si payel ni jenjalan jer...huhuhuhu. tadi g watson tetiba ternampak calamine lotion tu...oh utk ruam rupanyer yer?kihkihkih...fayel cpt sembuh yer..mikha geng fayel dah kena kudis pulak dah..haru sungguh!

ciNDerella stRikEr said...

best nye fayel g festive mall naik beskal pon pon. nnt kalo jumpe QQ kita tumpang naik ye. hehehe

ameris said...

i pun camtu gak. sabtu ahad khas utk family jek. jgn harap la nak aku gi opis kalu ada pepe. pastu kan lamanya nak tunggu sabtu ahad lagi....

as ♥ Leenda said...

kite pun tingin nak beli beskal kt asyraf tu haa..tp bile pikir balik mana lah nak parking nnt..umah kecik je..takkan nak letak luar rumah? aduhaiii..tp tringin..hihi..

Ros Anis Rusli said...

beskot p keyel pestival bw beskat! leh pijam la nati..airiell nye beskat xde tangkai...huhu

Allene said...

rajinnya masak... uhuhuhu oh mummy hafidh, kena rajin macam mummy fayel...

Aty_Fared said...

Beskal fayel tu besh ar..bawak shopink pakai tu mmng cool giler babe...aku nk gak ar wat..kot2 mudah lg pakai tu...anak aku tak nk dok stroller skrg weyyhh....

Liyana said...

Pengelek kecik fayel tu comel nye..hehehe. Nk beli gak la beskal cmtu. Faiq xnk dok lam stroller.lenguh tgn dukong die

mamyharraz said...

padatnya jadual weekend fayel..
best kan mimy dapat together-gether..sy sejak duduk berjauahn dgn suami rutin jln2 pun dah lari..

Google