THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 March 2013

Melawan Cabaran Suami Pandai Memasak

Sapa pengikut blog ni dari dulu tau kot laki aku si Encik Awak tu memang pandai masak...dari jadi boipren lagi...memang dia suka nau masakkan aku....aku je terikial kial nak masak...kena google dulu hehehe...psst sambil masak resepi kat sebelah eh :)).. tula kita ni Allah dah bagi kita pasangan yang saling melengkapi...macam aku la... eh...aku tak reti masak..tapi EA pandai masak...boleh la setakat nak rasa rileks ...tapi tengok gak mood dia...kadang laki ni ego...orang dah ada bini la kata kan..dulu bercintan boipren apa saja untuk awek bisa aje masak  dong...hukhuhk..standard la tuu

Bila mood rajin EA nak masak syhh ko dendiam je ..biarkan je apa dia nak buat kat dapur...kelentang kelentung ...oh EA bukan setakat masak je..dia ni perfect sikit bab potong sayur, bawang agak rapi...ko tengok dia potong sayur pehh laju macam chef wan..potong potong laju dah siap...aku baru la nak habiskan sebiji bawang...pastu dia main campak campak je dalam kuali...kagum ai as isteri wa wa wa puji laki sapa lagi kan kalau tak isteri...dengan harapan masak la selalu. ngeeeeeeeeee....


Cuma tak best nya bila dia dah masak...kemas mengemas, pinggan mangkuk sinki aku la jadi mangsa menyentalnya kan....nak mengeluh tak boleh...dia dah masak kan...hukhuk ...disebabkan laki aku pandai masak aku anggap satu cabaran..suami kena jugak makan air tangan isteri itu memang salah satu kebahagiaan suami isteri ...

Dah ke tepi ke tepi bang...bini dah gigih start memasak ni...dah pegi jaga Fayel...so aku tekadkan memaksa rajin kan diri...balik keje dengan penat longlai jalan jem aku cuba gak untuk memasak...dan hasil kerajinan itu ada improvement yang aku nampak...ehem ehem...puji nampak lalalalala...yang penting air tangan..sedap ke tak?? hmm hanya EA saja yang tau...EA perut maju ke depan tu makna sedap la tu kan...hihihi..yesss aku dah suka masak now...tapi belum masa nak masak banyak jamu korang eh...hihihi


As Salam bang..tak menyahut pulak..rupanya kat dapur balik awak...masak apa hari ni??

Wowo dah ready siap ...Asam Pedas dan Singgang Ikan..terbaik....ok amik pinggan nak makan

Bangun pagi buat sarapan...Fayel is ready jadi assistant chef

Yer memang assistant chef sangat...oh sangat merbahaya ....walker dah simpan pun...

magic pan dirasmikan oleh EA ...ala goreng burger je...tapi cept masak tau pakai ni

oo lala nyum nyum...

Roti kasih sayang namanya...mari belah dua..errr tapi aku tak cukup sebelah..acanaer tu

Hasil melawan cabaran...isteri sudah boleh memasak..yeahh...vangga jap...balik keje here we go .....lets masak yok..





TQ SUAMI..KERAJINAN MU KE DAPUR TELAH MEMBUKA HATI ISTERI MU YANG TERKIAL MEMASAK...:))








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

Ros Anis Rusli said...

untungla asben pandai msk kak! asben anis xreti msk sgt..

ciNDerella stRikEr said...

asam pedas & singgang ikan??? wowowoooo...serius. Nad pon xpernah masak menu tu lg.

cayalah kat EA you tu. tabik skettt...

p.s : xyah tanya hubby Nad la. Meggi & sardin je dia tau masak. hahaha

Aty_Fared said...

Teror laki ko....laki aku so so lah..tak tahan tu menu same jer..uhuukks..

Nini Mohd said...

untung hasben pandai masak.
ehh sama la kita, nak masak pun terkial2 tgk resepi. hahaa~
dah kawen ni baru nak belajar masak.
tp takpe la, yg penting ada jugak usaha nak masak. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

mamyharraz said...

bestnya suami pandai masak..
sy nih mula kawin semedang mkn kt kedai sbb tak reti masak huhu..

tp skrg dah ok lah ..takat lepas tekak somi isteri kira bolehlaa

ina khairina said...

walla walla puan mimy dah pandai n rajin masak....bestkan dpt bg laki mkn ayaq tangan kita sendiri,sedap x sedap belakang kira beb....kalu hari2 dok praktik masak,lama2 kompom sedap punya!

ehhh aku jeles okeh megat pandai masak...khai aku nan hado la,masak megi je dia reti,hehe

Elya Roza said...

wahhh!! tak sabar nk tgk aksi husband sy tuk masak plak..nak paksa die laa..hahaa

e k i n ♥ y u s r i said...

husband ekin pon pndai masak
tp mls je nak masak
nak isteri die jugak masak
huhuhuhu

CikNaa said...

fuh telan air liur jap.. speechless! untung akak dpt suami pandai msk.. klu sesekali time xsempat msk, tup2 dh terhidang atas meja :)

Chekgu Azrine said...

hadoiii..trs lapi nengok byk nau mknn..nyum..nyumm..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

wah meriah nya makanan.. takpe2, ada pros and cons kan. baru seronok

Allene said...

burger yang owesome... meleleh tgk..

Mommy_Cha said...

untunglaaaa...laki pandai masak. laki ai pandai main game Angry Bird jer..achaner tuuu???? kihkihkih!

eLLy said...

bersyukur bila mempunyai suami yg rajin menolong didapur. Yes kita diantara isteri2 yg bertuah kan :p

Liyana said...

sama la kak, hasben pandai masak. sedap lauk die tp tu la nk kemas balik tu kita la pengsan! stress tgk sepah2, hehe

daela said...

Aku nak datang suh megat masak...megat masak nasi ayam utuk aku...hahahaha....eh!!! sowi nok...kahkahkah

Anak Lebah Comot said...

besh nyer..kalau macam nie dapat rehat jap..hehehe

cha said...

untungnya suami pandai masak. nanti time pregnant tak larat ke husband boleh tolong masak. teringat arwah ayah i yg pandai masak :')

SweetLikeWhat said...

ala bestnya suami pandai masak...hubby anis pandai goreng telur dengan masak nasi jer..hihi
tapi bile suh die masak meggie ai sedap pulak..haha

Google