THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 March 2012

Memang Tak Setia Ngan Produk Muka...

Keluarkan entry terperap la....serius masa terhad nak update blog...tunggu la masuk keje lega sikit kot..huhu ntah ntah keje menimbun dah tunggu...haishhh pengsan !!!....kira kira ada 3 minggu lagi time to back work...arghhh tidak....tak puas la duk umah macam puteri...opppsss ...tak sabar nak tunggu pantang habis 44 hari ni ...nak gi salon, nak gi facial.nak gi spa...tak sabar tak sabar


Ni nak citer pasal produk muka lak...dasar tak setia betul pada satu produk....iyer tu la pasal ..camner la muka nak cantik flawless...berseri auwww...kemain hari tu citer pakai produk Safi Rania...lama gak aku pakai nak dekat 1/2 tahun...tengok hasil tak macam muka Rozita Che Wan atau Rita Rudaini pun :))...tukar lain la....sama je gak...dah tak perlu salahkan produk....yang benor nya aku malas nak pakai toner..serum kejadah semua tu...kejap pakai kejap tak memang la hasil tak seberapa...kadang ingat pakai..lupa kepam berhari berminggu...muka naik jerawat mula la gelabah meroyan...

Then aku malas nak pikir apa..dah habis pun malas top up beli produk muka yang lama balik..aku dulu dulu memang pakai Olay...kali ni nengok ada Olay best lak..7 in 1 dari jenis Total Effects...Olay kan banyak jenis nya....dah masuk alam 30an guna Total Effects la...lagipun aku malas nak bertoner..muka segala mala...dah siap lengkap cleanser ni...lepas dah cleanser muka ngan pencuci ..just pakai cream moisturizer foundation yang bulat tu...hah senang aje..calit kat muka...jalannnn...dah tak yah pakai bedak....aku dah tak kose....hasilnya aku rasa aku sesuai..sebab aku raba pipi rasa halus mulus lak...hukhuk...aku pengguna semestinya aku yang rasa kan...yer aku sesuai la ngan  Olay Total Effects ni....harga pun tak mahal sangat....ni aku suka ni dah la murah berkesan lak tu...terbaekkk

Eh ada lagi satu produk aku terjebak ..jenis sabun..nama nya Sabun Susu Beras...yani la promote mak dia jual...murah je RM5..yang best tu packaging macam ramuan tradisional gitu..nak try la...leh pakai kat muka..kat badan pun boleh....aku pakai selang seli ngan Olay tu la...memang best jugak...sebab rasa kesannya...muka aku kurang jerawat  yang halus halus tu...sebab leh pakai badan gak kan...aku potong 4 ...lebih tu buat sabun cela cela hitam..tak yah bagi tau mana..orang pompuan sure tau tempat sensitif kan...eh berkesan jugak...ada kurang...dah emak dan adik adik aku pun tumpang sama....sebab best terus repeat lagi beli 2 buku buat stok...tak mahal pun...baru RM5 sebuku kecik...berbaloi la...



Pencuci muka aku dari jenis Olay Total Effects 7 series...memang superb...jangan tak tau yang Olay White Radiance tu Encik Awak punya yer...hoho nak putih la tu....dia pun suka Olay sudah nya Biore dia buat pameran bilik air...


Ni barang pencuci muka aku nya..sempoi jek...tak kose nak pakai segala mala yang banyak itu ini...aku pemalas....sekian...yang penting muka bebas dari celaan jerawat...

Inilah Sabun Susu Beras yang aku duk cakap tu...memang tak setia..kejap aje dah terjebak..hihi ...aku suka sabun ni..segala celaan hitam keti,celah hilang hitam.....terbaeik la...RM5 aje..


SUDAH TAK PAYAH  TUKAR PRODUK  LAIN LAGI..UDAH UDAH LA TU...KULIT DAH KERTU 30AN ...COBA LA UNTUK SETIA







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

SURIA AMANDA said...

kat mana nak cari sabun beras tuh????

mamyharraz said...

windu baca entry mimy ;)

bab pencuci muka sy pun jenis tak setia..pakai bohh je ikut dan..tp tak bagus mcmtu kan :) elok kalau stay je satu produk baru tau berkesan ke tidak.

Liyana said...

serius kak boleh hilang hitam2 tu? ehe.. nk la jgk beli

adeqmas90 said...

kak..sy nk order jgk lorh sabun 2..kalau nk bli dkt mane ye?

Eri-chan said...

ada satu brand nama F'iena beauty RM15++. tapi tgk org yg pakai tu mmg habis hilang jerawat kat muka dia. aku nak cari jugakla..muka aku pun boleh tahan naik jerawat skrg.

Wawa said...

baru je pakai sabun beras tu ari ni...nak tgk kesan die dlm seminggu ni...

Wawa said...

baru je pakai sabun beras tu ari ni...nak tgk kesan die dlm seminggu ni...

intandayani said...

rse terpengaruh plak...cane nk order sbun beras tu?hehehe

Bitt (double IS) said...

saya bab compare produk2 muka ni memang malas nak pikir..sebab produk2 ni utk jaga luaran jek...dalaman kena full fill dengan kuantiti air yg banyak, kandungan vitamin dalam buah dan sayur :) serius kalah pencuci glo gituw..

~ummi lya~ said...

ape name brand sabun susu beras tu yerp.cm tergode plak nk bli...

aTy _faRed~ said...

aku teringin nak pakai sk11...heheh..tapi mahal sangat ar...!!

NanieZara said...

heheh...promote nampak....klu ada sesapa nak order bagi tahu ek.RM 5 jer satu.

Pepel BoNda AmaNi said...

aku pakai clean&clear sajork...

Lucky Emerald said...

salam mimi, saya tgh tercari2 sabun ni di sekitar PJ tapi tak jumpa. Boleh saya tau kat mana boleh dapat?

fifi said...

Hai kak...tetiba jumpa entri akak masa sy google pasal total effect.hah nampak tak betapa nak tukar skincare lagi???kekekeke..

Mamamiza87 said...

Beli borong je kat GM Klang. Xyah beli dh selama 2 tahun. Puas hati. Murah pn murah. Huhu....

Google