THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 October 2011

Mimie Yang Gedik Tapi Comel

Sapa Mimie si gedik...nama dah nak dekat sama...ni nak citer pasal seekor kucing yang suka sangat duk datang bertenggek kat bilik atas kitaorang...bukan kucing sapa pun kucing sebelah umah...tapi boleh kata siang malam kat umah aku...eh nama Mimie lak..kebetulan sama..memula panggil nama lain Nyau la..Comel la..dia buat bodo je...pastu tuan kucing ni kata nama dia Mimie..auwwww sama lak ngan aku nasib ejaan lain Mimy..dia Mimie..alah tetap panggilan ada MI gak..

Kenapa suka bertenggek kat atas..bilik atas kitaorang depan ada balkoni..selalu pintu depan tu aku tak tutup rapat...amik angin dari luar...so Mimie pun menyeludup masuk...bunyi loceng tu dia la tak lain tak bukan....mula la gatal mengiau ngiau..pastu melepak tido..kalau gesel tu nak makan la tu...buka je pintu kemain dia follow turun bawah nak makan..dia tak mo ikut pintu bawah mak aku garang selalu marah dia...hahaha....hishh mimie mimie mengada tul ngan aku ngan Encik Awak...dia ni makan cerewet ...tak suka keropok macam friskies ke whishkas ke, smart heart ke...dia suka yang dalam tin tu..sebulan sekali leh la bagi....wahhhhhhh cantek ko mimie...tak kose aku layan...tuan kucing ni budak bujang pepaham la bzz asik kuar kucing dia lari la cari tempat bermanja..aku jimat sikit...rebus ikan kembung..bagi makan..3 x sehari...

Nanti dah setel makan jadi pemalas balik la dia...aku naik atas dia ikut...apa lagi nak landing la tu...aku malas nak layan sangat...yang sakan layan Encik Awak..gurau gurau makin suka la mimie..ada la aksi mengada gedi wat muka...dia lepak lepak jap...tido tido kucing melepak malas...adalah dalam 20 minit pastu terjaga dia mengiau..hah nak merayau keluar la tu...dah kenyang naik tocang la ...memang rutin dia...gatal la tu nak cari jantan...standard ar betina ni...nanti nak makan dia seludup naik atas bilik atas tu mengiau balik tanda nak makan....hish hish..geram tul aku...tapi lama lama makin sayang lak...sebab dia ni bijak gak..aku tutup pintu nanti pepagi buta kul 7 pagi dia gesek kuku kat pintu mengiau nak masuk...tak sampai hati lak tak bagi masuk...sila kan lah masuk mimie...hapa ko nak pepagi buta mengacau ni....kang bagi kurung melalak mengiau tau nak keluar....dia tak berak kencing kat dalam rumah...dia akan keluar or cari toilet.. .good cat....kami gak rajin mandiakan dia on the weekend..kesian dia tak terurus tuan nya bujang kan..sibuk takde umah


Okey memula Mimie nak isi perut makan dulu...feberet mimie tu ....shedappppppp tak hirau orang sekeliling

Mimie landing landing atas tikar after makan...gedik giler muka..

Huihh sedap nya ketiduran si Mimie yang malas...lepas makan gini la dia

Tengok tu ni kat bilik aku jam 11 malam...macam tak bersalah je nak lepak sekali

Time ni aku marah dia..hamboiiiiiii dia datang memalam nak lepak bilik orang yer...paham bahasa tu wat muke

Bila Mimie wat muka comel camni terus tak jadi marah...touching lak...comel giler..auwwwww

Ni hari lain nya kes...tengok la..sampai landing atas katil gak...habis bantal semua tu

Sibuk dia nak join aku berinternet...lepak manja tu ada makna la tu nak minta makan

Sedapnya tido atas katil kami yerk..tilam bawah tak mo tido lak...kemain nak sedap

Tak sedar diri kekenyangan...bangun Mimie...kami nak tido....


KAMI DAH SAYANG KAT MIMIE...PENGHIBUR KAMI TETIAP HARI.... DIA TAK DATANG JENGUK TERCARI CARI PULAK...HARI HARI MESTI DATANG....







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

ratusiput said...

em ade gak peneman ko...ehehe...kucing ni kalau kite care kat dia mmg manja n jinakla kan tp aku surrender dh sbb bila dah syg nnti slalu mati akhirnya.sedih beb...

Liyana said...

sy pn suke giler kucing, pnh terbaca, klu kita bg mkn kt kucing, then lps mkn tu die jilat2 bdn die, die tgh doakan kite, huhu

PinKy MoMMa said...

sama pulak nama ngan tuan nyer hehehe..gebussss uols..

kucing kalau kita dah bela ni..dia memang faham nox..tak pe, murah rezeki ko jaga binatang kesayangan nabi ni ;)

NeenaAnuar said...

alolololooo.. tomey2.. kebetulan nama korang sama.. tu yg sesuai tuu! hehehe. :D

mimie1678 said...

sama nama aku weh! hahahah...

POSH76 said...

kalau nak cari kucing carila air muka yang camni...mmg cumilla mimi nie geram aku tengok!!

mamyharraz said...

comeyyynya mimieeeee

kucing ni tau kalau kita syg kt dia..pastu pandai buat muka comell mmg geram kan..sy pun suka kucing :)

kalau kintan tgk mimie mesti tergoda hehe kintan pun hensem tau mimie hehe

*kintan (kucing jantan kami)

Natasha Farina Arifin said...

comei nye mimie...sama ngan nama akak pulak tuh...hihihihihihi gebussss jek geram tengok!

SURIA AMANDA said...

comel!!!jangan panggil dua2 mimie menoleh...hiks..

Bitt (double IS) said...

perghhh double IS tengok dok marah saya tukar yg lain nehhh...huhuhuhu shomel..

Emynz said...

geram nyer haku tgk babe!

eynda said...

Comelnyaaaaa mimie!! :-)

Eri-chan said...

comel. muah2

Google