THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 October 2011

Advance Besday Dinner ke - 30 di Pasar Ikan @ MFM

Apsal lak advance...bukan hari ni memang besday ke...ala advanced sambutan untuk beberapa jam je....aku tak sabar nak makan dinner together yang benor nya tu pasal jadi advanced...semalam EA dah tanya...nak makan dinner bila?? esok ke hari ni...its means hari ni semalam la ahad...aku pikir gak kalau isnin..takut tak sempat..hari bekerja kan bzz...balik lewat dah penat...so aku pilih la malam semalam hari ahad...yeayyyyyyyy sonoknya.....tetiba jadi bebudak lak semalam...excited nak makan kat Pasar Ikan @ Manhattan Fish Market...aku memang nak sangat makan sini..since dah beli voucher dari Groupon..huhuhu sebelum EA reject baik aku belikan tapi dia bayor la...lalalala dah tak suprise...tak de hal janji nak makan kat sini jugakk

EA ni tekak kemelayuan kampung terserlah...aku lak tekak western...tapi tak sedar kalau sambal belacan tambah nasi 3 x...huhu...ala sesekali tukar selera kan..tapi EA memang tak leh masuk...tu pasal aku beli voucher Groupon secara sendiri then aku cakap nak makan sini so dia bagi la aku duit....opsss besday girl nya permintaan tak leh tolak yer...so masa untuk gunakan voucher Manhattan Fish Market yang memang di simpan khas untuk besday aku......voucher telah di beli di Groupon bernilai RM50 ..yes sangat berbaloi makan puas ..tak habis siap bawak tapau....

Ala takde la sambut sangat pun tapi sekadar meraikan bersama yang si chenta hati...bermakna tau..tak kira la makan mana pun..yang penting hari meraikan tu di sambut bersama...makan bersama di hari lahir dah buat aku sangat sangat gembira teruja...lalalalalalaa....walau tak la sambut kat Hotel Mewah takde candle light dinner pun tapi makan kat sini pun ok sajo...aku yang nak sangat makan sini tu pasal sanggup EA bayorkan.... sekali sekala kan...:))...tapi selalu pun takpe...lagi aku suka..tapi EA tak baper makan western...acaner tu...huhuh...

 Hadiah?? ada hadiah ke?? huhuhu EA tak bagi apa pun...tapi dia dah bagi hadiah paling bernilai...iaitu aku mengandung anak dia dan papa to be my baby...ceh ceh konon tak materialistik la tu...hahaha..takde la..aku tak kisah pun...lagipun dah banyak benda suami aku bagi....nak nak pulak preparation untuk orang baru lagi penting...banyak gak duit nak pakai tu.....apa yang paling penting kasih sayang berpanjangan dari suami....itu yang aku mau.....erkk tapi nak gak la. barang.. huhuhu..tbini paham besday jatuh tengah bulan kan..hahaha tunggu hujung bulan kot kot ada...tungguuuuuuuu....wakakaka nak jugakkkkkkk....ko lupa la Henpon baru Blackberry tu sapa topup.....?? lupa la tu...belajar bersyukur mimy oiiiiii...errr sila layan gambar bersepah..kot kot ada muntah...sila la moving out..hehehe


mama to be nak makan sini...dah sampai MFM Ampang Park..

Pilih makan kat luar la...privacy sikit amik angin luar...dan nak manja manja gedik tak la malu sangat

Menu dah sampai ...pilih ko nak makan apa...

EA kemain nengok menu...tapi semua dia tak berkenan...apa ni tak de nasi lauk ulam ke...hahaah western bang..plsssssssss

Biniknya mula la tu...dah terlentok......hover tauuuuu....

voucher kami adalah menu Giant Fried Platter...tengok harga mahal kannnnnnn

nah beli groupon bernilai RM50 je dari harga asal RM100++...siap dapat macam macam...berbaloi ngan groupon

peluks peluk manja laki aiiiiii sebab bawa bini makan MFM..walaupunnnnnnn hakikatnya EA tak makan...hahaha...tu pasal muka sangat sentap...uwekkkkkkkk

air dah sampai Tropical Brezze satu untuk kau dan satu untuk aku...sedappppppp!!!!!

Menu the GIANT FRIED PLATTER untuk 2 orang...nampak macam sikit je..sekali makan hamik ko nak habis...bawah tu ada nasi...oklah pengubat tekak EA yang rindu nak nasi..

Ini Chawder...dapat 2 cup..sedap gak ...EA tak makan dia nak muntah aku perabih dia punya...lalalala buruk lantak...sedap rasa macam mushroom sup tapi ada seafood..nyum nyum

buat muka bajet comel la sangat kononnnnnnnnnnn....sebab puas hati makan MFM...

desert time.....ini je yang ada kat sini...nak ala ala potong kek besday kan...Brownies Ice Cream

Sebelum makan EA suruh wish dulu apa yang patut...kena cakap kuat...perlu ke?? dalam hati sudahhhhhhh...tapi kan dah cakap semalam...binik love suami so much....lalalala..puas hati??

Selepas wish nak makan nak makan....tak sabar....

Nyum...satu suapan dah masuk ke mulut...pehhhhhh...macam tak pernah makan je rhopa.

Turn somi lak suapkan bini manja gedik hover banyak songeh...huhuhu walau muka gangster ganas ..tapi dalam hati ada taman bunga...sangatttttttt

Terima Kasih somi sambut bersama binik dan baby dalam perut....I love u very strong...

gedik depan pasar Ikan MFM...heheheh nak tayang baju serba biru yang di beli masa booth Aida Khalida hari tu...besar gabak kannn

alamak kantoi husben sempoi giler...seluar pendek + selipar sudah...hahaha..memalam buta kekdahnya...takpe sempoi pun aku tetap suka ...tak kesah pun...hensem sangat payah lak...aku makan hati...ngeeeeeeeeee
  
HADIAH YANG PALING ISTIMEWA DI HARI LAHIR ADALAH KASIH SAYANG DAN UCAPAN DARI SUAMI TERCINTA, KELUARGA TERSAYANG, DAN KAWAN KAWAN TERISTIMEWA...TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA ATAS SEGALA INGATAN DAN UCAPAN...MAY ALLAH BLESS U ALL...MUAH XOXO...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

PinKy MoMMa said...

aku suka part lentok lentok tu..tak per laki sendiri kan huhu.. ;)

beb ko minum tropical tu bukan air gas ke? uiks nak mo nak mo..elakkan eh..tak elok utk preggy mommy..lenkali amik jus okeh..dengar aku cakap hahaha..

Pepel BoNda AmaNi said...

aku pun hari tue nak beli kopun MFM nie dalam gropun tue skali leh lak asyik terlupa jerk..terus expired..sentap...

Queen said...

muke EA..hahaha..xble blah..nmpk sgt tak setuju nyee..hahaahh...

samela..yabang pun nk mkn nasi2 ada sambal2 segelo..huhuhuhu

SURIA AMANDA said...

lor...x makan ke EA tuh..ruginya..tp bagus sebab dia temankan...

Shu Shinju said...

mahal gak erk makan kai MFM ni.. apa2 pon happy birthday kak mimy.. may all ur wishes come true..:)

mamyharraz said...

janji dpt berdua-duaan sambut birthday dgn suami tu dah cukup bermakna kan..

terliurnya tgk desert tuuuu ..sy kalau tgh lapar tak share pun takpe platers tu hehe..eee ni yg tak sabar nak jejak manhattanfish~

eLLy said...

Hapy bday laling...
Welcome to de Club!

MFM hurmmm nak jugakkkk

Miss Moon said...

happy birthday cik puan mimmy ....lawa nko masa nih make up lite lite very the naturals u olssssssssss n nampak sinar kebahagian di sitew auwwwwwwwww

tambah plak baju biru yg lawa ( mana nko beli mimiy oooi lawa laaaaaaa ) plus cekak biru matching ngan baju ....so suwwweetttt sangat cam sambut bday ke 20 thn ...ausswww

POSH76 said...

groupon ni mmg berbaloi....besskan dpt bercengkerama dgn hubby....tp fish Mahantan ni cepat muak...

Natasha Farina Arifin said...

yang paling tak tahannnnnnnnnnnnnnnnnnnn....BROWNIES Ice_-CREAM tuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uwaaaa..... org diabetes nih bole mkn tak?????? sangap ar tengok!!!!!! setapppnye!

ratusiput said...

aku pun lom pernah masuk manhattan ni tau apalagi merasa makanan2 dia.nampak cam sedap.especially brownies ngan eskim tu...takpe beb pd aku sambut kecik2 berdua lg best...pastu ade gambar skit2 dh cukup utk kenangan...

NeenaAnuar said...

ado0oiii!!!! nangess aku tengok ko punyer desert tu beb!! uhuhu...

anyway.. love all your pictures in this entry! :)

Google