THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

13 October 2011

Macam Macam Hal Hari Ini Tapi Ada Hikmah...

Aduhai baru la masuk opis dapat rasa aircond...nyaman sikit ketiak...dari pagi tadi tak dapat bernapas...huyooo..hari yang memang mencabar perasaan...pepagi je dah buat aku hangin...ni la angkara jalan nak masuk opis aku Menara TM tak leh nak masuk...leh pulak tetiba traffic light kat simpang 4 antara bukit pantai rosak...!!!!!!!!!!! kete EA tetiba semput....cer bayang la...apa perasaan...pagi ni 8.30 dah kena set up projector untuk meeting...apa kejadah keje giler hari ini...boleh pulak kete pun nak wat hal time gawat...EA dah bebel dpt on call kena attend meeting by 9 am...adehhhhhhhhhh....dia dah tengok jalan macam tak gerak..dah start ngamuk....aku takut wooooooo....siap hempas stereng aku tak tahan tengok...tepon dia asik bunyi jek ...aku pening aku mampu nangis je la..hahahaha

Standard pepagi keluar rumah tak la awal pagi...aku ikut time drebar aku la...dia keje masuk fleksibel...biasa 5 minit sebelum kul 8 pagi baru keluar rumah siap breakfast....dalam 8.25- 8.30 pagi dah sampai...tapi tula mana nak sangka jalan hari ni akan mengila...dah jadi gini baru la terfikir nak gi keje sendiri bawa kete...huwaaaaaa....kete aku lak pak sedara pinjam dah 2 bulan tak pulangkan lagi....kete pak sedara aku rosak dia pakai kete aku dulu...takkisah la kan tapi dah saat gini memang aku kena bawa kete la...lagi sebab musabab utama paling penting..Encik Awak site baru adalah di CYBERJAYA....pepagi hantar drop bini GOMBAK-BANGSAR -CYBERJAYA-BANGSAR- GOMBAK....itu belum lagi kena attend meeting site Bukit Bintang....bankrap minyak weh...huhuh....

Tengok jalan mengila dan keadaan kete semput...kete leh jalan tapi tak leh laju la...berasap asap kepul gak keluar....tapi meeting EA kena attend gak....nak tak nak aku terpaksa HALF DAY...kebetulan ada half day yang belum amik lagi...terpaksa.....bukan sebab aku tak independent yer...kang ada orang cakap...husben cuti dia pun cuti gak...tak de makna gitu now kete satu buah jek...kete satu lagi orang pinjam...kalau 2 buah sorang satu bawak senang la...bila lah kete aku nak dipulangkan ni...cepat laaaaaa pak teh pulangkan....

Aku half day wat pe...aku kena ikut EA ke Cyberjaya...pehhhhhh jauh perjalanan ...dah la first time masuk tapak pembinaan baru nak buat...panas terik buta...sian weh rupanya panas terik keje laki aku...aku ?? kemain sejuk duk beraircond...timbul sedar diri sekejap.....pulak tu dah setel tetiba EA kena pegi balik HQ lak big boss panggil ...gi Puchong lak...aku duk dalam kete je la...sengallll menunggu...tak habis situ kena attend meeting kat site Bukit Bintang lak...tepon EA asik duk berdering dering...ni kete tak repair lagi ni..haru tak spoilt day  today...dugaan tul..EA dia tengok kete tengok apa rosak just beli plug baru ganti sendiri...sebab kesuntukan masa ..dah la nak kena bagi bini makan...kelaparan aku ...lepas tu nak kena hantar ke opis Bangsar lak....sebab aku half day pagi.....


Kesimpulan pendek citer dari citer panjang berjela di atas...penat aku menaip hari ni lepas geram nya pasal...tetiba terbit dari hati luahan kesedaran tertulis di Muka Buku/FB....





 dan juga sila saksi kan muka kesian kepenatan (sempat ko snap kann...) terpaksa menunggu berjam jam dalam kete tunggu EA setel urusan keje nya.......



SERIUS TAK SANGGUP TENGOK EA KEJE ...KESIAN TENGOK DIA MENCARI REZEKI BERPANAS TERIK DAN KEHULU KEHILIR..."YA ALLAH PERMUDAHKAN PERJALANAN SUAMI KU UNTUK MENCARI REZEKI SEISI KELUARGA" ...I LOVE U SO MUCH HUSBEN






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

mamyharraz said...

cuaca kalau panas mmg panas melenting kt luar tu..

kita dok dlm ofis ni kengkadang boleh ber sweter bagai sbb nak cover sejuk.

nampak sgt muka letih mimy ..

noradzlina.kamdani said...

muka ko nmpk beno tensennye..jgn tensen ek..cian baby...bagus gak g ikut somi g kojo..tau la dia kojo camne...baby pun dpt tahu gak sbb baby ikut...

Liyana said...

hasben sy pun keje mcm hasben akk.. asik kt site. berpanas terik, balik dh longot je, hehe ke hulu hilir attend mtg. tua atas jalan jela..hehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

sian ko noks...a'ah la nok..kadang2 bila kita tengok sendiri dengan mata kita apa2 kesukaran yang suami kita hadapi baru la kita timbul sedar kan..kekekeke sama la ngan aku jugak..tapi kadang2 aku nie kejap jerk..kang aku lupa aku buat perangai balik..lalaalalal

nUR_rOsALiNdA said...

Dalam banyak2 part, dah kenapa ketiak ko yg lega bila kena ekon nok? Hahahahaha~

Nok, laki aku pon hari² berulang ke Cyberjaya nok..Naik motor lagi..Kesian kan dia mencari rezeki demi memuaskan nafsu bini dia yg tak berkesudahan ni..Sian laki mak...Love you sayang!!~

Ms AiReEn MoHd said...

HAHAHA mcm banggang la ko mala...mencikkk....semua pun kalau tgk ceben keje sian okeh..lain la kalau ceben die kaki kipas bos....huhuuuhu...

nok mimi, mari insapkan diri..wah kemain aku kan dr fb komen sampai kesini..aku bowsan...da tak tau nak wat ape kat opis ni...dulu bz nau...skang ya ampun free sgt

Nadine said...

awwwh, siannya you kena tunggu dlm keta. sabar eh mimy, kdg2 mcm tu la dugaan dtg..

ameen atas doa you utk your hubby. sweet la you ni :)

mimie1678 said...

tensen giler muka hang.... hehehe... relax2... aku pun klu gie opis laki aku kesian tgk dia... hehehe...

dina said...

Tu la hikmahnya ko halfday arini nok, Allah nak bagi ko insap nengok EA ko tu keje... lepas ni xmo bebel2 lagi k... syian EA ko... hehehehe... muka ko penuh ketensenan ye nok!

eLLy said...

aku pun tetiba terus insap.. entah ape lah laki aku tengah buat sekarang :(


last picture tu memang tak boleh blah :p

Mia-Ina said...

sedih lak baca entry akak ni...mmg marah nye la klu jerm telampau lama & x leh gerak keta tu...mmg sabaq la..semoga diberi kesabaran & kebahgiaan selalu ye kak

ratusiput said...

org keje site mmg cmtu beb.nasib aku ni masih lg dok dlm ekon.kalau lelaki dah mmg kena dok site dah pepanas.sian kan kalau kite tgk laki kite cmtu.terasa insaf kejap.tp slalunye kejap je.ehehe...moral of the story bila sekereta n lelain haluan mmg kena kuo awal la...

PinKy MoMMa said...

nox tu muka tak sampai hati ke muka sakit hati huhuhu...tak pe nox dia pergi mencari rezeki utk mommy to be and baby comel dalam poyot tu ;)

org kata nak dpt baby ni rezeki akan bertambah tambah..insyaAllah aku doakan yang terbaik utk korang..aminnn...

Softtouch [Hanim] said...

rase mcm insaf bila bc n3 mimy ni..yelah sy pun lebih krg asiklah bisng kat asben dia bz jer..huhuhu...

yelah sy pun xleh lah komplen kan sepatutnya sbb bkn sennag nk cr sesuap nasi kan...

pic mimy tu nmpak sgt letih...rets byk2 ok...

Bitt (double IS) said...

yup...kalau teringat kerja2 mereka terus tangan, kaki dan hati laju jek sambut bila mereka balik..bila jumpa tu terasa nak peluk2 jek...semoga semua dipermudahkan mimy..

Google