THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 October 2011

Belajar Ber Tabung Tabung Demi Anakanda Kelak

Tajuk tak leh blah kan...baru sekarang nak berjinak bertabung ke...yang benornya yang rajin menabung dari dulu ialah sapa lagi Encik Awak...sapa yang pernah ikut blog ni sure tau dia pengumpul syiling banyak ...baca sini yer flash back http://nurmimy.blogspot.com/2010/06/mengira-syiling-terbiar.html dan habit tu kekal sampai sekarang....pantang nampak syiling kasi kaut letak pastu kumpul kat satu tempat...dulu belum kawen leh sepah sana sini yer...now dah kawen aku bebel la...tak suka syiling merata rata..biar letak di satu tempat yang elok...nanti aku alih syiling kat tempat lain ..Encik Awak kalut lak tanya..mana syiling dia kat sini...adehhhhhhhhhhhh ...somi hai somi...pening aku..

Alternatif lain ..sejak Encik Awak pengumpul syiling...seisi umah aku pun dah terjebak termasuk la Mak dan Ekin...wah memasing sakan kumpul syiling...memula aku tengok Ekin beli tabung ...wahh sesuai lol...rupanya dia beli kedai RM2 kat kampung Muar...oh kena dapatkan gak ni...so last week aku balik kampung Muar haruslah kena pegi kedai RM2 kat Pekan Bukit Gambir, Muar...tempat feberet Mak aku..balik kg mesti nak borong ...hahaha..tak sah kalau tak beli...aku dah aim nak cari tabung nak simpan syiling bersepah...suh Encik Awak pilih...sekali pilih sampai 3 daaa.....katanya 10 sen lain..20 sen lain...50 sen lain...hover laki aku sorang ni...aku pun nak jugak laa....kasi satu tabung aku punyeeeee.....

Tabung tabung ini setelah capai kata sepakat...ditujukan khas buat anakanda kami kelak..jangan kelak mama papa nya korek pulak...hahaha..kantoi...korek ganti balik kan...muahahaha...ada hati tu....Insya Allah niat menyimpan sikit sikit demi anakanda.....Encik Awak aku rasa bab syiling dia leh tegar lagi la...aku je payah sikit...tapi kena dispilin la...tetiap hari syiling kasi bertabung tabung...Encik Awak nya dah agak berat...aku nya hahahaha jangan di tanya baru berjinak bertabung tabung kan...kengkonon tak biasa la simpan syiling kecik ni...alasan kan...cehhhhhh....terus EA sound tepek kat telinga.."jangan banyak alasan yer dari syiling kecik la jadi wang besar...paham tak bini!!!"..terus angguk angguk geleng geleng ...baiklah semua demia anakanda kelak...



dari kiri tabung tabung...yang 3 dari kiri tu EA punya...hitam, biru, merah...aku nya yang merah hujung tu...huhuuh ..




 CORAK TABUNG VERY THE KARTUN ...COMEL MOMEL LAK KAN....INI NAMANYA TABUNG ANAKANDA...OOO PATUT LAA...HIHIHI







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

Liyana said...

sy pun ade 1 tabung utk diri sendiri berbentuk bear bear, hehehe

POSH76 said...

i like....Mr poposh pun ada tabung camni taw....

SURIA AMANDA said...

ALHAMDULILLAH...persediaan untuk masa depan kan..

ratusiput said...

aku pun sejak umi genap 30 mmg azam aku menabung tak kire bape sen atau ringgit sbb sbelum ni aku mmg sgt susah nk menabung.menabungla tp pastu koreeekkkkk...ehehe...skang ni alhamdulillah.skit2 lama2 jd bukit.cuma aku suke menabung letak dlm bekas yg tak rupa tabung.yela skang ni pencuri kan bijak pandai.yang tak pencuri pun sama.jd kena cari alternatif utk kelirukan dorang.

yanie said...

Salam perkenalan & nice blog you have :)

I'm Yani an online franchisor for Bios Life.

We hv good news for those who wanted to lose weight!

Bios Life Slim the revolutionary slimming drink from USA can help you to get your ideal weight without dieting, liposuction and corset!

Join 90 days get slim challenge with Bios Life Slim with Happy Life Project. Get ur family members n frens to join us too!

For more info, pls view snowiffy blogspot and add me on fb : haryani hamdan. I'm looking for business partner among bloggers in Malaysia who wish to generate extra income.

Pls add me in fb to view the testimonies album of Bios Life Slim happy users :)

Call/pm/email me if you wish to know more abt the product & business.

thank you.

Yani
0122048141
yanihamdan@gmail.com

noradzlina.kamdani said...

niat yg murni..bagus tu...elok diamalkan...lin ni kdg2 menabung gak..tp ckp masa korek balik he he he

mamyharraz said...

sikit-sikit lama2 jadi bukit ;)

sy pulak suami tukang kumpul..sy tukang korek sbb nak bayar duit tol huhuu =P

eLLy said...

akak suka kumpul duit LimaPulohsen

comel2 bulat2 mcm ai jugak ... mintak LimaPulohsen boleh :D

Softtouch [Hanim] said...

comelnya tabung tu..sgt sesuai utk anak kan...samalh mcm asben sy suka kumpul syiling...

Google