THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 October 2011

Awal Paginya Terjadi

Kes mengejut lagi...aduhai...macam macam hal...rasa dah sehabis baik hati hati tapi kalau nak jadi nak buat camner...apa hal la lagi aku ni kan...takde apa cuma nak share kat blog readers..ada insiden tak disengajakan terjadi ...

Kisah nya masa awal pagi tadi kira kira jam 5 pagi...aku tersedar nak terkenc...sejak pregnant ni nak terkench memang tak leh di tahan tahan...ada gesa tu kena segera ke bilik air...kalau tak aku tak leh tido...resah gelisah....macam biasa tersedar memang tak pernah gerak Encik Awak..tak ganggu la...sebab nak pi kench je pun...bilik aku takde toilet kat dalam...so kena menapak keluar bilik ke toilet luar...tak jauh mana pun...tapi kebiasaan aku memang pakai selipar bulu bulu kat bilik sampai la kat depan toilet...kasi bukak sayang la...basah pulak selipar bebulu kesayangan nanti...

Benda paling takut nak elak terjadi jugak...dengan tak semena mena...ke aku mamai di pagi hari...baru nak melangkah masuk toilet tergelincir pulak...bukan secara kuat...takde rasa hentakan..cuma kaki aku sebelah dah macam gimnastik ke depan satu ke belakang satu...slow motion kot benda tu berlaku...sepantas kilat je...aduhh nak bangun tak leh...aku jerit perlahan jek.."abang , tolong !!!"....nasib pintu bilik buka...sebelah tu bilik mak abah aku...risau gak diorang dengar...aku dengar Encik Awak lari mengejut bergegar rumah...tapi mujur tak de sapa pasan...takut gak parent lain tau..kalau boleh tak nak susah kan diorang...Encik Awak terus je angkat bini dia gemuk ni kasi dukung...haha larat tak larat nasib la yer...serius bila happen nak bangun tak leh...aku dah takut..cuak pun ada...nak tido dah tak leh...sampai la nak ke opis mata boolat berjaga...takut nya pasal..risau kat baby dalam..

Encik Awak suh aku bagitau mak..takut apa apa hal susah..tapi aku tak nak bagitau takut la diorang risau...lagipun aku tak rasa sakit bontot ke...sengal sengal pun takde...mungkin takde apa...nak tak nak bagitau jugak...kan betul mak abah aku tetiba jadi kelam kelibut ...bebel tak sudah...suh gi hospital or klinik buat check ...mak aku lagi la dia kata takut hentakan kuat kepala anak patah...ahh sudah..hati risau tak sudah...sampai je opis terus aku gi Klinik Zarif bawah opis ni..minta buat scan...memula cuak gak...masa scan tu baby macam tak gerak..diam je..doc cakap ..tido ni kot..aku try cakap ngan baby...suh wake up gerak sayang bagi aktif....dengar cakap mama dia..terus gerak gerak pusing..check kepala, tulang , jantung, dan everything...Alhamdulillah baby selamat di dalam perut mama...syukurrrrrr

Aku kena lebih berhati hati lagi pasni ..bukan la sebelum ni tak berhati hati..dah terlalu berhati hati sangat...kita pun tak jangka benda macam ni yang mendatang...sepantas kilat je..mujur tak de apa kan..sungguh sayang dah 5 bulan aku mengandung...perut pun dah maju kehadapan...bermacam dugaan sebelum nya aku dah hadapi...tak nak la apa apa terjadi pada baby.....risau sangat...memoga baby mama kuat dalam kandungan yer sayang...mama tunggu lagi 4 bulan nak bertemu...Insya Allah...


perut aku 5 bulan..dah naik sikit...hari tu komplen kat doc gak...napa tak naik...nah hamik sekarang dah naik...


Aku tak kisah perut sudah membuncit tinggi nampak gemuk...sangat teruja perut memboolatttt..tu pasal kena jaga diri yer wahai diriku...please please





YA ALLAH PELIHARALAH ANAK DALAM KANDUNGAN KU INI DARI SEBARANG KEJADIAN YANG TIDAK DIINGINI AMIN....









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

eLLy said...

AMIN. Take care dik!

Shu Shinju said...

alhamdulillah xde pape..akak jaga diri tau...

Pepel BoNda AmaNi said...

syukur ko xda apa2 nok....kena lebih berhati2 hoke...babab kang....

Bitt (double IS) said...

perghhh nasib baik hokehhhh kena lebih berhati-hati la yerr

Queen said...

alhamdulillah..takde pape..nik pun pernah jatuh tergelincir... seb baik la takde pape...bb terus geak2 lepas jatu htu..so tau die ok.. =p

POSH76 said...

seksila beb bila hang preggy...berseri2 taw

farahfatihah said...

wahh bahaya tul..next time ati2 tau

ratusiput said...

comei tgk ko peknen.pasni kalau kat umah ko soh EA teman k.takpela ckp EA lg 4 bulan je kan risau lak aku..

noradzlina.kamdani said...

ati2 mimy...jgn laju2 sgt nk berjalan tu...

Nadine said...

Mimy, risau tau I baca entry you ni. Hati2 ye dear, jgn gopoh2. slow2...
take extra care of urself n d baby in the womb. i doakan semuanya selamat sampai deliver..

Deqna said...

hati2 ye pasni beb... semoga mummy dan baby sentiasa dilindungi olehNya.. Amin

mamyharraz said...

kadang kita hati-hati tp benda nak jd sekelip mata je kan..

moga Allah lindungi mimy&baby selalu..

*comel lah perut ibu mengandung nih ;)

kella said...

mimy baik baik.. aku tahu ko memang sedang berhati hati jaga diri kan... aku doakan ko dan beby selamat ya sayang... tunggu kje ko bersalin... dah 5 bulan kan... cepat je masa... =)

all best buys said...

I am looking your site, great great photos!

Google