THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 October 2011

Pertambahan Umur Ke Angka - 30 Going 13...

Tepat kul 12 malam tadi bersamaan 17 Oktober  tetiap tahun aku dan tahun ini dah berjaya menambah umur ke 30 tahun...Alhamdulillah bersyukur masih dipanjang umur....oppssssss 3 series beb...hohohoho macam tak percaya ...ingat kan baru 20 tahun...matikla feeling nak muda belia je all the time...hahahaha ....hakikatnya memang dah tua..tapi belum sebelum waktu..eh eh...perasan muda lagik...istilah terbalik nya bukan tua tapi matang la...muda dulu more to enjoy enjoy now a days dah menginjak angka 30..aku pun dah rasa tak feel nak enjoy lelebih...lagi pulak dah ada kawen...ada husben....mengandung lak tu...feeling more ke arah family la...dan menjaga nama baik orang yang aku sayang...

Aku ni suka bebel panjang kan...hahaha...mukadimah katenyaaaaaaa....aku bersyukur pada hari ini...masih hidup dan bernafas di bumi Allah..semuanya dengan izin Allah taala....amin...semoga dengan pertambahan umur aku hari ini...pulak tu dah 3 series....owh no...macam tak percaya sudehh....kejap nya masa berlalu....tepuk pipi bukan mimpi..yesshh aku sudah 30 tahun...nak citer secara banyak boring..aku buat listing wish , harapan dan doa di hari jadi jadian hari ini...dan apa yang aku nikmati sepanjang 30 tahun hidup....belajar mensyukuri di hari jadi jadian hari ini.....wish ni like macam peej burhan...aku pun nak wish gak la...hihihi

  • Diberikan kesihatan yang baik baik yer walau aku tau seorang berpenyakit memoga ringan kan la sikit perjalanan penyakit aku tu kan..harap x de la yang kronik selain yang ada ini...amin
  • Masih diberi kesempatan manja manja bersama family tersayang...masih ada mereka dalam hidup aku..Insya Allah selagi ada hayat dan umur..nak membahagiakan mereka...semoga keluarga ku di lindungi dari segala dan di panjangkan umur mereka...amin
  • Alhamdulillah dalam umur 30 aku dah bergelar isteri kepada suami tersayang "Megat Azmawi"...walau pun agak lewat berumah tangga kannnnnn..tapi tak kisah...aku dah ada seseorang istimewa bukan saja suami tapi bestfriend sepanjang hayat..i love him sangat sangat sampai rasa nak nangis lak ni..huhu emo..walau hidup dengan nya tak la semewah grand ..tapi aku bersyukur kerana dia aku ada di sini seorang isteri...ada semoga Allah merahmati hidup kami suami isteri...bahagia selalu...amin..
  • Paling bermakna dalam hidup..syukur rezeki Allah...di umur 30 tahun di beri kesempatan mengandung anak kami..anugerah tak ternilai Allah bagi... semoga aku dipermudahkan bersalin dengan senang dan bayi ku dilahirkan sempurna dan sifatnya...amin
  • Sudah ada keluarga baru..keluarga mentua...masih belajar menjadi menantu yang baik...kadang kadang payah gak nak behave perangai tetiba keluar perangai menantu hantu...namun aku bersyukur berpeluang menjadi menantu..cuba menjadi menantu yang baik kepada keluarga mentua yang sangat baik jugakk...Semoga Allah merahmati keluarga mentua ku..amin
  • Masih ada kawan kawan di sisi yang amik berat...tak kira la kawan masa sekolah rendah, menengah, geng geng kolej, geng geng opis lama dan baru, kawan kawan blog....syukur kita masih boleh berkawan...dan thanks sebab sudi nak berkawan ngan aku jugak....walau kadang ada yang terkecik hati...terasa kan...yang penting kita tetap kawan sampai bebila...yang tak nak kawan ngan aku tak leh cakap apa la...xoxo..moga korang hepi selalu kawan kawan...amin
  • Aku nak bersyukur atas kerjaya aku sekarang...even aku bukan la berkerjaya hebat sangat tapi sepanjang umur 30 ..Alhamdulillah rezeki sentiasa ada bersama ku Allah bagi...tak pernah lagi rasa menganggur...habis belajar terus keje jadi kerani sampai la ke jawatan sekarang...cita cita aku tercapai dari sekolah menengah nak jadi Setiausaha...dan aku berjaya kerja di company besar...memang impian aku....dan termakbul....rezeki tak putus Allah bagi.....semoga aku tak leka dan lalai dengan apa yang Allah kurniakan..amin

Aku bersyukur atas segala gala nya...walau ada yang aku terlepas or tak sebut... mungkin aku terlepas pandang.....semoga dengan penambah usia ke 3 series..ni...aku akan more lebih matang...lebih peka ngan persekitaran...lebih menyimpan duit jangan boros..(part ni masih tak leh berubah lalalala)..moga lepas bersalin tahun depan akan kurus slim mlim....target ni...heheh kira wish tahun depan la eh...lebih ke arah keagamaan..amin...lebih memperbaiki diri menutupi kekurangan yang ada...aku akan cuba menjadi manusia yang terbaik, di senangi ramai dan sebolehnya tak nak menyakiti hati orang....yer la hidup bukan lama...so kesempatan hidup di muka bumi ini kalau boleh kita nak yang the best n baik baik .....amin...


Hepi Besday to Me 3 series...!!!!!!...wink wink....tak menyabor nak sambut besday ...malam tadi gak celebrate besday in advance...hihihihi...tunggu cerita bergambar next yer...


Bangun pagi ada kad di sisi meja...terus hati berbunga.....aku memang pencinta kad sebab sentimental value sangat...tak de hadiah pun takpe...sapa bagi kad ...lu pikir lah sendiri kan...hikhik...sukeeeeeeee niiiiiii....



WELCOME TO 3 SERIES....NEVER MIND...30 IS LIKE GOING 13...YEAHHHHHH...ENJOYS  LIFE...







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

24 comments:

POSH76 said...

happy birthday & welcome to the club...moga santek selalu & murah rezeki & happy2 selalu..

mamyharraz said...

Happy Birthday mimy :)

semoga Allah permudahkan apa yg di rancang dan beri kesihatan yg baik utk mimy&anak dlm kandungan.

waiting next entry mimy ;)

SURIA AMANDA said...

welcome to the 3 series club..hahahaha....me..33 this year...next year 34...Happy Birthday Mimi..along doakan segalanya di permudahkan oleh allah SWT..

Lulu Caldina said...

selamat hari lahir ;)

Liyana said...

happy birthday kak, smg pjg umr mrh rezeki :)

Wanita Mutalib said...

hepi besday :)

Mrs. Norrie said...

auwww......30 dah!!!
happy besday friend.
Semoga Allah melimpahkan rahmatNYA kepada ko sekeluarga serta dipanjangkan umur...
Jadilah isteri, anak dan ibu yang yang boleh dibanggakan...AMIN

pnsusu said...

happy birthday............
ceria selalu ya

InaAchik said...

Happy birthday to mommy to be...
Semoga diberi kesihatan yg baik dan akan jadi isteri yg solehah dan super great mommy! :)

Pepel BoNda AmaNi said...

selamat hari lahir nok....welcome to 3series...ala apa ada pada nombor kan....xkisah la nok..30 pun..janji hati muda remaja kan..kekekek..semoga ko bertambah bahagia dengan bakal kehadiran new born nanti...

Deqna said...

Happy birthday to u... semoga bertambah2 bahagia dan diberikan kesihatan sehingga melahirkan..

Aida78 said...

happy bufday mimi semoga panjang umur dan di murahkan rezeki aminnn...

Mrs Nazar said...

Selamat Hari lahir...huhuhu..dah masuk 3 series yer...saya bulan 3 tahun depan....

yet sekarang dah sibuk been wondering how is it feel..

moga baru mencecah 3 series dikurniakan baby yg comel.. suami yg penyanyang....take gud care

Natasha Farina Arifin said...

hepi besday....best nye....! mesti dpt hadiah spesel kan?????... nanti dah nak sambut org baru lagi best berganda-ganda kan?....=)

NanieZara said...

alololo..comelynya gambar atas tu...happy befday kak mimy comel..may god bless u & tiny dot yg dah big..kita berkongsi tarikh kegembiraan hari ini..

mimie1678 said...

happy birthday my fren... welcome to the 3 series club! hehe...

Nailah Azman said...

Assalamualaikum Sis.

Happy birthday.
Semoga Allah terus memberkati dan melindungi hidup sis & keluarga.
Semoga segalanya dipermudahkan olehNya.
InshaAllah. ;)

Eri-chan said...

happy birthday mimy...apa hadiah istimewa lain dari EA? hehehe..

PinKy MoMMa said...

lar noxxx kita sama bulan kah? hahaha..tapi lain tahun jer huhu..

patut panggil kakak kah? tak yah kot eh ;p

eppy bornday sayang!
jaga diri elok elok..aku ingat baby kot ingat kat baby aku dulu ;)

smoga kehadiran si kecik akan lebih membahagiakan dan menceriakan ari ari ko yer ;)

mekchu said...

u'r not 30 lah.. u'r 29 + 1 :)

happy birthday mimy sayam.. moga berbahagia selalu

Jen Jen said...

happy besday kak mimmy.. all the best... semoga dmurahkan rezeki... happy sokmo...

Mia-Ina said...

mesti suami bg kad kan?hehe..hepi besday kak..moga tercapai semua impian akak

Bitt (double IS) said...

owh mimy i tak perasan di fb....happy birthday u...owh u sebaya i...tapi u dah celebrate dulu kita i muda lagi jugakk...akakkakakaa adehhhhh 30 satu nombor kena kite biasakan sebab nanti ada nombor 40 dan 50 jugakkk uwaaaaaaaa...sob sob sob..akkakakkaka

Riri Yoorin said...

hepi bday kak mimy...

Google