THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 October 2011

Duit Nuffnang Yang Telah Tertebus

Wah hari ni nak citer pasal nuffnang je...mentang mentang la kan...dapat tiket wayang free kan...kemain..dengan harapan memoga nuffnang yang baik hati lagi mulia ini akan memberikan Iklan BE banyak banyak...masyukkkkkkk.....

Blogging memula asal nya tak harapkan apa apa pun dari Nuffnang sebab sedar ini blog picisan tak de faedah dan tak glamer...start blogging July 2008...time tu nak isi masa lapang yang bosan kalau kat opis...memula tulis blog pun skema...ala ala diari gitu...lelama sket nak jadi diri sendiri..yang kat luaran nya adalah ada sedikit caca marba pemikirannya..it means bukan tak mau serius tapi ni blog suka suki...apa rasa nak cakap ...hantam saja la...janji tagline ku CERITAKU BUKAN CERITAMU ...

Betul la kata pepatah...sikit sikit lama lama jadi bukit...setelah 3 tahun aku ceburi bidang penulisan blog ni..ada faedah juga buat diri aku ....secara tak langsung...aku menambah kenalan kawan kawan alam maya ke alam realiti, dapat duit secara sambilan dengan hanya menulis apa ko suka dan paling termanis terindah opcos la ku kenali seseorang yang dulunya secara tak sengaja tersinggah blog NURMIMY ini lalu membaca segala kisah aku dan akhirnya kini sah jadi suami realiti....waicehhh...itu la kuasa blog menemukan kami...kerana tulisan dan gambar je dah boleh jatuh hati...so pada yang single nak cari pasangan...blog pun medium terbaik gak cari jodoh...yang penting jadi diri sendiri okeh....

Aku nak citer pasal pendapatan kat blog tapi tercerita hal lain lak...actually pendapatan aku tak cecah ribuan ringgit lagi tapi hampir ke situ la...kalau aku tak duk redeem duit nuffnang ni memang kayo la...apa tak nya...wang terkumpul acumulative RM 822.88...nan ado la aku nak tunggu kan...bertahun woii...lebam ...tapi dah di tebus sikit demi sikit...cek pertama di tebus July 2009...sila bayangkan aku berblogging setahun baru la duit Nuffnang menginjak sikit ke angka RM50 untuk membolehkan ditebus...bukan secepat kilat yer...jangan ingat baru daftar terus nak RM50 ..huhuh kalau dapat sah bertuah di pandang Nuffnang....

Tips nak naik rating aku tak tau la...jangan tanya aku pendapatan aku tak banyak ...yang aku tau...hits rating sehari akan di ambil kira...jumlah iklan yang di papar di blog ...jumlah follower rasanya terlibat kot dalam wang nuffnang tapi ini gak memainkan peranan sedikit sebanyak menaik kankan hits blog...so far itu je la tips aku tau...lelebih bergantung pada rezeki memasing...nak tau lebih lanjut leh la tanya pada bloggers yang cecah ribuan monthly.....Alhamdulillah...wang yang terkumpul ini ku simpan dalam bank...simpan sikit sikit....dan ini rezeki untuk baby nanti...


Jumlah wang terkumpul hasil dari Nuffnang...kena sabar yer ...aku pun setahun bersikit sikit jadi bukit

 Tebus sikit sikit baru capai ke tahap ini...apa lagi kita simpan Bank jom...Alhamdulillah duit untuk Baby nanti...sayang nak pakai...tunggu cecah 1k leh beli stroller kan...hehehe

 Genapkan RM850 tambah duit poket sendiri...


TERIMA KASIH NUFFNANG






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

SURIA AMANDA said...

bestnya..along pun sama baru 2 tahun berbloging..tak sampai lagi tahap mcm tuh..

Qhaifa Nur said...

untung besar..he..he..
tahniah..

Liyana said...

byk tu kak, hihi sy nak cecah 50 hengget pun pyh bebenau, hehehe

PinKy MoMMa said...

bagusnyer mama ni..simpan utk baby dia :)
stage nok? hahahha..

InaAchik said...

wang besarrrrr... wang besarrrrr!
ko kayo beb!

duit blogging ni sikit pon rasa banyak kan beb... ;)

Deqna said...

wow.. syoknya... oklah tu kan sape nak kasi duit free kan.. dari hobi suka2 pun dapat duit kan...

aku pun tgh tunggu second cek ni.. tak sampai2 lagi..

POSH76 said...

cayalaaa beb ini mmg rezeki baby....keep blogging taw...saper nak kasi

Natasha Farina Arifin said...

rezeki baby kak....best2!

Eri-chan said...

aku masih sangkut rm30++=..chett

Softtouch [Hanim] said...

byk tu mimy..rezeki awk n baby....tahniah

eLLy said...

WALAWEHHH masyukkk gak tu

mamyharraz said...

banyak tu mimy..duit dlm nuff sy tak bergerak dah setahun lebih dok begituuuu je..

Pretty Ryna said...

eh mcmana ek leh dpt mcm tu..saya pun still kosong...xpandai lagi..leh ajarkan

Bitt (double IS) said...

alhamdulillahh....wang besar wang besar, aekkekekekke masyukkkk ;)

hana said...

hi mimyyyy......

akhirnya baru boleh mengomen..rezeki murah ye ibu hot ni..

Pepel BoNda AmaNi said...

masyuk nok.......rezeki baby...

Google