THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 October 2011

Jcard Member Sale Datang Lagi...Serbu Yok

Semalam dan hari ini ( 5- 6 Oct 2011) ada Jcard Member Sale kat Mid Valley...terikut jua membeli belah...hehehe...sebab si Ika duk ajak dari semalam.....okla gi hari ni la time lunch hour...ajak Diana sekali...sempat aje..opis ke Mid Valley dekat jek...call teksi senang tak payah bawa kete...parking pun payah....

Plan asal tak mo soping sakan sangat especially bab baju, kasut,handbag or etc...kalau boleh nak beli barang baby step by step...mungkin Jcard day barang baby murah sikit kot...pagi tadi dah minta izin dan duit  kat EA ...tengahari nak ke Mid Valley cari barang baby.sikit...EA leh jawab yo la tu barang baby hmmmmmm takleh percaya...hahaha macam tau je sure ada menyelit barang aku gak....

Sampai je Jusco MidValley buat rabun jap tak pandang kasut, handbag...yes berjaya...tapi bahagian baju sudah kalah...huhuhu..bukan baju Scarlet Maternity aku berkenan tapi kemeja Scarlet Plus.murah melampau ada plus diskaun..takkan pandang je kot...test kat fitting room ..oh yea aku masih muat lagi...bagus...tunggu apa amik rembat je...rugi ..ala tak banyak pun..2 helai cukup key...pastu tak nak tengok lain...takut terjebak...bukan berkira tapi total bulan ni beli baju maternity je dah berhelai helai ...EA tau aku beli 2 kemeja lagi mau bising 3 hari 3 malam...

Barang baby tak jenguk lagi...aku naik floor atas..gi terus bahagian baby..oh sini ramai orang yer...tetiba aku jadi blur tak tau nak beli apa...otak jammed tetiba...apa ek nak beli..checklist bawak..tapi bukan nak beli baju..awal lagi tu.....tapi basic je...target nak bedding set ...hmm tak de banyak pilihan lak...aku pun tak tau nak beli apa...asik duk pusing je tang tu...sambil duk fikir apa aku nak beli ni...dalam kebluran sempat  beli beg galas diapers baby for standby kat hospital nanti...nak beli was was betul ke...tapi dari takde langsung aku main sauk je..mata aku dah berkenan....amik yang murah je dulu...mahal tu aku rasa biar bila baby dah besat sikit kot...

Serius la beb maybe ini pengalaman pertama kan...aku tak biasa...aku belek belek pun aku tak rasa apa...nampaknya memang kena beli bawa mak sekali kot...sebab tak reti la nak beli  apa...bawa nenda nya sekali dan kena ada EA gak at least ada pendapat pilihan dari mata seorang papa...ceh wahhhhhhhhhh...


Jcard sale ...menakutkan..hahaha..tutup mata jangan pandang rambang sangat..tak sedar duit mengalir


misi cari barang baby iaitu bedding set tak tercapai pilihan tak banyak lalu beg galas diapers ini menjadi penganti....comel pulak di mataku...pilih murah murah aje RM49.90 less 50% = RM24.95

aku tak beli memang menipu je la kan...hehehe..terjebak jugak..tapi 2 pasang kemeja tapi bukan baju maternity...masih muat lagi so rembat sebab murah nyaa melampau...RM59.00 less 70% = RM17.70 x 2 = RM35.40



BOLEH DIRUMUSKAN BILA JCARD NI SILA LA SERBU SEBAB BERBALOI BALOI SALE NYA...TOTAL DAMAGE TADI RM60.35 FOR 3 BARANG...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

POSH76 said...

dah kata kalau nak soping sakan time nila...amik cuti puas soping

mamyharraz said...

tq tq mimy meh nak pelok sikit sbb bg info hehe

mlm ni jugak sy akan terjah! cewahh itu pun kalau permintaan dilayan...mana boleh tahan tgk sale 70% camtu..nak nak NAKKK

Liyana said...

mesti penuh jusco td kan sbb last day, hehe.. x sanggup nk pegi lagi, sure terbang duit :D

PinKy MoMMa said...

tepi tepi mak yong nak sibuk gak kt jj kan...hahahaha...sawan kan nox..nasib baik kt sini tak de..kalau ade jj, ko nampak la muka aku menyelit skali hahaha..

InaAchik said...

aku tunggu JCARD day jusco wangsa maju ngan setiawangsa jer...

mimie1678 said...

alahai.... aku tk dpt nak pergi... tak sihattt... huhuhuhuh...

Softtouch [Hanim] said...

xy sellau terlepas jcard member sale...yelah dornag buat on weekdays..bila nk p je ada je halangannya..

xpe mimy brg baby tu plahan2 beli..betul lg senang bwk mak kita..sy pun masa 1st baby sy bwk mak sy..

Pepel BoNda AmaNi said...

JJ nie selalu mengkopakkan aku jugak...hehehehehhe sales sentiasa...

Google