THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 October 2011

Antara Magnum dan Trophy

Antara kegilaan sana sini aku pasan ialah menikmati aiskrim MAGNUM ...aiskrim dari walls vanila bertatahkan coklat...nyum nyum....aku juga amat giler...dah la bawah opis ada kedai....memang pokai...nak aiskrim je turun ...takde hal senang didapati..tapi harga aiskrim ni RM3.90 seketul...dah la best lak tu....hari hari mau.....bikin bankrap ada la..aiskrem semata kan....yer aku la tu...sejak pregnant ni aku memang suka giler aiskrim ala ala Magnum ni..sanggup aku tetiap hari satu aku beli...tak dapat sehari rasa tak lengkap jiwa nurani...candu giler la ngan aiskrim ni...

Rasa agak poket nipis tu ...aku terjumpa lak aiskrim ala ala Magnum dari Nestle....TROPHY uolls nama nya...hmmm okla vanila bersalut coklat gak..hara murah sikit la RM2 ..tapi size kecik tak gabak macam magnum...yerla tengok la harganya lak kan..beza RM1.90..tapi oklah nak makan pun bila time ala ala poket nipis ...macam aku ni tak reti sekali sekala....nak hari hari...tak kisah la pagi ke petang ke malam ke...janji ku dapat makan ala ala gini ...uihh nikmatnya tak terkata....nyum nyum...sejuk dan lapang tekak didada....


ada apa ngan magnum yang kegilaan skrang ni

 menikmati mu satu penyedap jiwa raga...nyum nyum hari hari mau

 stail aku makan kopek yang coklat tu dulu ...vanila last last sebab sedappp

taraaa sampai habis gigit coklat sayang pulak nak makan vanila ni...



ini lak ala ala magnum la tapi dari brand Nestle...Trophy nama nya..

murah sikit RM2 dari Magnum RM3.90...okla hari hari makan pun takpe penganti nasi ni...sukeeeee

macam biasa stail makan gigit coklat dulu...size kecik sket dari magnum..

yeah trophy ke magnum ke...sama saja...yang penting aiskrim feberet ni...jom perabihkan vanila...


HARI HARI MESTI MAKAN AISKRIM....TAK LEH WAT PE...SUKA BEBENOR...EH EFFECT BABY KE HAA KALAU KUAT MAKAN AISKRIM TANPA JEMU...HUHUHU SEJUKK PUN BELASAH








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

PinKy MoMMa said...

noxx...sedapnyer..terliur huhuhu..nak makan lar petang kang..

tersampuk gak lepas tengok gbr ni huhu..yummy!

Riri Yoorin said...

yummy sedap2 ice cream bikin terliur nie

-oP_ida- said...

akak mimi............. noti erh..pepatng ni layoq n3 ngan ekwemm magNum.....blurppp

Liyana said...

sy plk skrg asik nk mkn keropok je, entah hape2, x berkhasiat lgsg

eskrim tu manisssss sgt2, kena minum air kosong byk2 lps mkn

SURIA AMANDA said...

jgn makan selalu mimi...takut nanti effect kencing manis..sesekali xper..mimi tu preggy kan..tp kalau pi check up tgok xde pape..belasah ajer...yahuuuuuu...

daela said...

omaigodddd.....dap nyer nok...aku ni suara sampai ilang dok belasah "adegedem"....

Mrs. Norrie said...

hehehehhe.,...
aku snikers...
dulu beli yg besar, sekarang dah ader stok kecik, kirim kat member balik langkawi...ok sikit!!!!

Rasa tekak selesa jer kan bila dah pekena manisan feberet...

efect kat baby takder kut..efect kat mak bb ader...

selamat menternak lemak!!!

Shu Shinju said...

kegilaan ku juga..addicted dah ni tau...hihihi...

mamyharraz said...

hadoiii mmg ibu tak mengandung bikin terliur :") hehehe

sy dulu peknan kakal hari2 mkn aiskrim magnum tu.sehari 2 kali.tak boleh tidak mesti nak hehe..

Nurul Aziz said...

Orang cakap kalau suka makan manis2 pregnant baby girl. Hehehe.

mekchu said...

kalau bacaan gula dlm darah tu normal, takpe makan eksrim ni.. tp kalo tinggi better control.. nnti baby besoo wooo...

Softtouch [Hanim] said...

sy suka magnum tu lagi...sedapnya....sekali skala xpe kot makan eiskrim..sebab dah teringin kan...

ratusiput said...

aku dh terai yg almond punye.tak habis pun makan sbb manis ya ampun..lg ske yg choc triffle....nyum2...yg classic lom rasa lg...manis cam almond tak?

my.mastura said...

aku x kisah..asal eskem je, aku mesti suka...hahahah..tp sejak2 doktor kata aku ni gula tinggi, harus aku kontrol..bosan tul..

NeenaAnuar said...

aku dah lama giler tak makan aiskrim magnum nie.. sbb rasa cam terlalu heavy utk aku...

Pepel BoNda AmaNi said...

sedapnya aiskrim...

Unknown said...

Sy pula skrg ni bini tgh ngidam aiskrim trophy ni, memg nmpk pelik.. Tpi sape2 tau kt kdai mane sy bole dpt aiskrim trophy ni ye?? Da seminggu lebih carik, merata da.. Sape tau tolong la info2 ye.. #sayangku da meragam

Google