THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 October 2011

Layan Citer Astro BIO 731 - One Born Every Minute

Semalam malam lkelmarin hari rabu lebih kurang pukul 10.00 malam...tetiba aku kat atas dengar mak aku terjerit panggil suh turun bawah....cepat katanya...meh sini...apahal urgent sangat...aku wat dek je la...aku malas nak turun bawah lepak hall...kain bersepah tak berlipat lagi...huhuh pemalas lipat kain....selalu kalau panggil tu suh makan la ..tak de keje lain mak aku tu kalau sore dia bising...tapi ini tak...siap suh Dira ketuk pintu aku...turun jugak...tak cukup ketuk...buat missed call lak....hmm memang kena turun..tergesa gak la aku turun...

Owhh rupanya suh aku tengok channel ASTRO BIO 731...sapa tengok gak semalam??? mak aku suh nengok perjalanan saat nak bersalin...huhuhu...terus terlekat depan tv...erkk tetiba macam tak tau lak ada ch BIO 731...jarang nengok kan..pandai lak tu mak aku tekan ch...ni sah main tekan je..sekali terus terlekat nengok...citer semalam tajuk "One Born Every Minute"....tu pasal terus terlekat tak berganjak sampai habis siri kul 11 malam..

Citer yang menarik pasal pengalaman bersalin hospital kat obersea ..aku rasa US kot...hospital ni tunjuk beberapa wanita dan berbeza pengalaman mengikut setiap bilik pada satu masa nak bersalin...start dari admitted masuk wad ....menanggung sakit berjam jam...kena amik epidural...sampai la saat genting bukaan bawah dah 10cm...then kena push ....jalan cerita macam drama. tapi realiti ....sangat getir yer nengok...aku tengok kepayahan ibu beranak...ada yang senang sangat jalan nya....leh sempat update FB...hahaha macam macam hal...ada tu lak...susah nya la beranak kesian nengok...push push tak keluar. sampai ada support provider....memasing nya habuan la kan....menitik air mata aku tanpa sedar bila baby selamat keluar....tapi cepat cepat lap malu okeh ngan orang sekeliling...hahaha

Dalam pada masa yang sama ...kiranya dalam satu masa nurse dan doktor duk bertungkus lumus standby la tunggu masa nak delivered baby...setel sorang...ada 3-4 orang lagi menunggu....tu belum lagi baby sangkut payah nak kuar kena la masuk dewan bedah...dalam dewan bedah pun dia akan tunjuk...tengok tu insap la kejap meresap zassss...tetiba aku terasa makin dekat perjalanan nak bersalin pulak ...huhuh lagi 3 bulan je lagi..tak tau lagi normal or caesar...mudah mudahan senang bersalin la...tengok ngan mak aku lak tu...lagi la sayu...teringat pengorbanan terbesar ...dah la aku ni kuat melawan bercanggah pendapat....walau apapun mak ku tetap no.1...i love mak so much...tak lama lagi aku lak akan merasai pengalaman serupa...isk isk sebak lak nak menaip....


cecepat aku snap tajuk citer ni time iklan takut lupa tajuk..heheh boleh gitu...dah terlekat nya pasal..ch BIO 731



CITER NI AKU DAH TAK LEH MISS AKU RASA SETIAP HARI RABU KUL 10-11 MALAM..OWH CANT WAIT NAK TENGOK LAGI....SUKE GILER LA CITER NI







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

5 comments:

ratusiput said...

bagus gak kan atleast ko leh prepare sok camne...

POSH76 said...

mana leh lupa ko blog wajib tengok ari2 kalau tak tak bess....besskan tngk baby ni

NanieZara said...

dulu ada channel ni tp dia stop kejap.now dah ada balik agaknya.nanti dia mesti ada tnjuk mcm mana beranak dlm air..

Faridsyah said...

Mimmy..Mimmy nyer pengaruh hari Sabtu haritue Syahni terus amik Channel tue..Subcribe channel tue...huhuhu..walaupun dah bersalin sbb promosi Mimmy Syahni sgt teruja..Yes! memang besh tgk adegan2 ibu2 yang nak bersalin... :)

Pepel BoNda AmaNi said...

besarnya pengorbanan seorang ibu....

Google