THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 October 2011

Cercite Baby Utena 8 Bulan...

Nak citer pasal baby utena la...yang baru baca blog kot tanya sapa baby utena baca kat entry lama yer kat sini

Lama nya tak citer progress dia...she is my mak babysitter....kira kesayangan kami somi isteri hehehe...apa tak nya tetiap pagi before gi keje tak sah kalau tak mengomol, mengulit si dak tecik ni...wajib!!!...baby utena now dah 8 bulan...dah macam macam peel dia buat....ngengada lebeh...boleh dikatakan baby utena ni membesar depan kami..dari dia 3 bulan lagi..dari abbi ummi dia hantar pepagi kecik jek...now dah 8 bulan...isk isk kejapnya masa berlalu...sayang nya pasal ngan baby utena ni kot sampai aku pun terlekat nak ada baby sendiri....abbi ummi baby utena pun jenis tak kisah...dia pun tau kami sayang ngan anak dara dia ni....baby utena anak ke 2 dari 2 beradik..dia ada abang dah sekolah tadika...

Baby Utena now dah pandai duduk...merangkak rangkak pastu duduk...alololo comel nyaaaaaa....pastu nak makan je keje nya...tapi tetap tak tembam kurus je aunty mama tengok....dia skrang pun macam dah pandai kenal uncle papa dan aunty mama ....yer la muka yang sama duk kelek dia tetiap pagi...tetiap pagi nampak kitaorang somi isteri dia jadi mengada...sibuk mengendeng....paling best dah pandai cakap ni ..dia sebut mamma mamma...wahhh teruja walaupun bukan panggilan dari anak sendiri tapi dari anak angkat kesayangan beta ni..pehhhhh kagumm....kalau dia tak datang aku rasa nak bangun pagi gi keje malas...dasat tak penangan dia..itu belum anak sendiri lagi kan...haishhhhh....


rutin tiap pagi anak dara ni...suka mengubah handbag aunty mama...

beg anyaman tu beg mekap aku...aku mekap tetiap pagi depan dia...nanti automatik dia datang join mekap gak..hhihih kelakar lak...berus pipi senyap jek..suka la tu

 jeling kat aunty mama yerk sebab aunty mama heppp jangan kumbah handbag tu...hamboii dia

 pepagi rutin jugak...aku suap kan makan...bekpes la konon...kadang roti cicah milo...kadang biskut cicah susu...apa yang ada la...suke dapat makan dia ni

nak makan sendiri tak mo suap...habis comot...pandang apa tu...yer uncle papa dia dah turun konpom nak gi kat uncle papa kesayangan...terus tak nak kat aku

meh aunty mama nyum nyum gomol sikit...dah nampak uncle papa jadi gitu la

ngomol ngomol dia lagi sampai dia nanges...sebab aunty mama geram sesangat ngan dak ni

muahhhhhhhhhhh...kiss with love

comel nya wat mulut gitu....aunty mama love u baby utena....nanti leh kawan ngan baby auntie key...dah buat muka nak lepaskan diri nak gi kat uncle papa

 uncle papa amik turn pegang lak...rutin hari hari gak..wajib !!

 tepuk tangan happy di samping uncle papa dia...kemain sukee...uncle papa rajin la melayan

baby utena ni kenal uncle papa...sampai ketiduran kekadang..sebab uncle papa suka ajar tidor berdakap..haishh manja..

awat gitu.....hahaha uncle papa tak layan nak gi keje...sorry baby utena uncle tak leh dodoi tido berdakap today....dah lambat gi keje


INSYA ALLAH BABY COMING SOON LAHIR BABY UTENA DAH SETAHUN...WEEE DAH JADI KAKAK DAH DIA..PROMISE TETAP SAYANG JUGAK...:))






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

POSH76 said...

mmg cumil baby utena.....nanti anak korang pun mesti cumil cam baby utena

ratusiput said...

geram tgk dia kemam mulut cenggitu.rasa nak cubit2.

Pepel BoNda AmaNi said...

amoih2...kan main kemam mulut..geram untie bonda tengok...

Liyana said...

amboi omel nye dia... :)

nUR_rOsALiNdA said...

Nok..Dia 8 bulan dah pandai merangkak ek..Khaleef ni berat bontot..Geram jeks aku..Hehehehe~

PinKy MoMMa said...

mesti pagi pagi gomol tu ada bauuuu yang best utk diciomkan nox huhu..aku suka bau baby macham macham..owhhh asyik!

mrs_nazir (Maz) said...

tomel2...manjanya dier...untung ramai yg cyg..hehe..sebaya ngan anak maz 8bln...memang sume nak dmasuk mulut... =)...

SURIA AMANDA said...

eeee...comel..x sabar nak tungu si kembar merangkak...mesti best kacau mama long dia ni kan?

Softtouch [Hanim] said...

alololo..comel utena..suka pic dia yg utena jeling mimy tu...

Bitt (double IS) said...

uncle papa muka garang...tapi bila dia tersenyum sampai bergegar camera taukkk...jgn main2...hehehhe dlm sifat peyanyang korang nehh :)

Google