THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 August 2011

Papa To Be dan Baby Utena

Hari ni nak citer pasal baby Utena...my mak babysitter...now dia dah 6 bulan..dah makan solid food..sangat kuat makan...sentiasa je buat mulut mengunyah....baby Utena ni kesayangan kami somi isteri...suka giler ngan baby ni..ntah napa la..sejak dia baby lagi...kami suka layan dia...mungkin sebab dah lama tak de baby kan dalam family nak gomol...baby sendiri coming soon...baby Utena ni sangat manja ngan EA...tersangat...ngan aku dah tak baper...kadang wat muka dono je..ke dia tau Aunty dia nak ada baby ?? hehe dia tetiap pagi kalau nampak EA mesti angkat tangan ...nak suh berdukung la...EA setiap pagi mesti dukung...sebab mak aku tak ajar dukung...susah nak buat keje...pandai baby Utena ni nampak je EA dia gelak menjerit sakan...so EA dukung jap sampai la ketiduran...aku amik hulur tangan pun dia paling muka...nak ngan Uncle EA sajo yer...kalau uncle EA dukung tangan mesti pegang baju kuat tak mo kasi lepas la....haishhhh...EA praktis kebapaan la tu...tahun depan dah ada anak sendiri kan...tetap akan sayang baby Utena gak...nanti baby Utena leh kawan ngan adik baru ..yeayyyyyyy....nampak nya aku tak susah la kot kalau camni gaya EA melayan baby...dia tu memang suka baby...good job papa to be


baby utena tersandar ngan Uncle...alololo

Again budak mengada..nak ngan uncle aje

apa best sangat uncle ni dukung pun tak tau..semua orang dia tak nak

melekap aje si baby utena ni...

ok dah start lalok...ngantuk la tu

mata dah lelap dalam dakapan uncle

alolo comel nya tido...takleh uncle gerak sikit dah terbangun

ok uncle nak gi keje dah...baby utena kena tido bawah yer...



 KALAU MACAM NI PUNYA LAYANAN ...HOPE PAPA TO BE LEH LAYAN ANAK SENDIRI MACAM NI YER...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

POSH76 said...

mmg bapa mithalila...comeilaa baby tu...selalunya gegirl mmg suka dgn lelaki

POSH76 said...
This comment has been removed by the author.
mamyharraz said...

comel sgt baby utena..

dah lulus nak jadi papa :D

chikadakbiru said...

salam kak mimi...

selama ni sy selalu bc blog akak..tp tak pernah bg komen..tp hari nih nk bg komen hihihiih

saja la mengenangkan mak akak babysitter...nk bg petua la..tp tak tau la betul ke idak petua nih..tp rata2 kat pejabat nih..yang dh mencuba petua nih..semua betul dan tepat

nih haa petuanya...akak baring...lepas tuh akak dirikan baby utena tuh atas perut akak..jika kaki die pijak perut akak lama...maknenye baby akak lelaki...

tp jika kaki utena mcm asyik dok terangkat..tak mau jejak langunsg kat perut akak..maknenye pmpuan..hihihi wallahualam

p/s dlm konteks petua ini saya andaikan Utena bayi perempuan. isk ofcourse la pmpuan..tak pasan suar die pattern bunga..kekek

cik xxx said...

mimy,

senang la nanti ada pak macam ni. ko senang, baby pun senang.

Babe, hari baik bulan baik ni aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA. maaf zahir batin. aku rasa ko ada terasa2 ngn aku gak sepnjg kita kenal ni.

eh, nombor ko dah hilang le. fon aku kena format. habis sume gone. :(

cik xxx said...

ok dah, tq.

aku memang suke perhati benda pelik2. tak pelik baru aku toleh tempat lain :D

Nadine said...

confirm! bila dgn baby sendiri nnti laaaagi loving punye ;)

NM02 said...

singgah follow sini

lalalalala

jom tukar link

nnt follow ai plak eh

^_^

iyan shazlind said...

bakal bapa mithali ni :)

Pepel BoNda AmaNi said...

amani pun sama nok..ngan dedi dia kan main lagi...pantang nampak kelibat dedi dia..mula la..merengek2..sabar jerk la..

Bitt (double IS) said...

yeayyyy u tak yah risau mehhh kalao hubby u layan gituw..hehehehhee kalau baby u gegurl konpem melekat kat daddy lagu tu...kalo boy haaaa jgn rimas pulak bila asik2 dok jadi ekor kehulu kehilir...akekekekeke

Mrs. Norrie said...

bapa mithali bapa yg sejati...heheheh

Google